Nikolaustag en dan de grootste verrassing van mijn leven

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om half 8 wakker en hoefde niet gelijk eruit. Wat een luxe is dat dan. Theresa werd ook wakker en samen wat tv in bed gekeken.
Ik ben toch om half 9 opgestaan en gaan douchen. Jan kwam pas tegen tienen eruit en Theresa heeft het zich nog steeds gemakkelijk gemaakt in bed. Ze eet heel slecht op het moment (ook geen snoep of zo alles van de sinterklaas en zo zit in een grote bak en ze raakt het niet aan) Ik heb maar een grote smoothy gemaakt van de sinaasappels en mandarijnen. Dat drinkt ze wel . Kan ze over de dag verdeeld meerdere drinken. Jannick kon ook wat later beginnen geen idee hoe laat hij is weg gegaan. Het was weer flinke vorst in de nacht en nu dus weer super zonnig en in de zon ook warm.
Ik heb een foto van Trixi gekregen van Dominik als beschermer van Theresa.
Theresa is tot het middageten in bed gebleven . Ik had gehoopt haar tot wat te eten te bewegen maar met moeite een halve Kaspresknödel van Oma Kathi met wat bouillon en een gebakken ei en een halve beker smoothy (na een halve was het alweer genoeg) en 2 sultana over de hele morgen. Snoepen doet ze ook niet dus dat is het probleem niet. Ze was altijd een hele goede eter maar de laatste tijd at ze al slecht en nu niks meer. Dan de schoolproblemen tijd om eens op school te praten en misschien de huisarts. Ik vraag haar steeds waar ze trek in heeft maar dat helpt ook niet.
Schoolfotos van Jula en Tobi heb ik geplaatst.

Er zijn mensen die zich te pletter hebben gelachen als ik over de planning van de komende dagen schreef. Die hebben zich verkneukeld en al maanden pret gehad. ondanks dat Mandy het bijna had verraden toen we in Nederland waren is me dat niet opgevallen. Ook Jannick heeft me werkelijk de afgelopen dagen een bord voor mijn kop gehouden.
Ik hoorde Jannick thuis komen en Theresa riep papa Papa Papa maar ik hoorde wel andere stemmen maar dacht in mijn naiviteit dat zijn de gasten van Jannick. Ik had hem vanmiddag nog gebeld om te vragen of hij wilde eten of hij al aan de gasten had gedacht met bedden opmaken en zo. En ik wist niet beter dat hij op zijn werk was. Hij had wel steeds gevraagd of ik dit weekend wat voor had en nee op de Skiclub vergadering na niets.
Dan staan tot mijn verbijstering mijn 2 zussen in de kamer, Els en Erna. Ik kon het niet geloven en nu ik het schrijf lopen de tranen over mijn gezicht.Die hadden na het mislukte geplande feest voor mijn 65e verjaardag gelijk plannen gesmeed om naar Oostenrijk te gaan. Moeilijkheid dat er niet op Salzburg wordt gevlogen pas over 2 weken begint dat weer dus ze hadden gezocht en gekeken en zijn nu met de KLM naar Graz gevlogen en Jannick heeft vrij genomen om ze te halen en te brengen . Daarom moest hij veel werken want hij had geen vrije dagen meer en dat had hij gelijk in augustus met mijn zussen uitgemaakt en vrij geregeld. Els had aan mij wel vragen gesteld over Graz maar ik had geen argwaan. Ik had zelfs pas nog aan Erna geschreven dat er acties waren bij Transavia als ze toch nog in januari wilde komen en ze zei oh ik kijk wel moet wel vrij kunnen krijgen. En al die tijd hadden ze dit al voor.Ingrid wist het ook maar allemaal niets laten blijken. Dus ik vraag nog aan Jannick ga je nog naar de skiopening op de Planai en hij nou nee ik moest toch wat zeggen, dus je was niet op je werk nou nee en dan zegt hij en ik ben dus maandag ook vrij want iemand moet ze ook weer terug naar Graz brengen. Ook dat hij vandaag later naar zijn werk moest was dus gelogen maar hij moest toch een verklaring hebben waarom hij niet vroeg de deur uit was.
Hij moet wel morgen heel vroeg de deur uit want hij heeft een lange dag om te werken om uren te maken.
Ik ben helemaal in de war en kan het allemaal nog niet zo goed vatten maar de verrassing is op alle fronten gelukt.Ik dacht nog dit keer wel heel sober maar voor een goed doel dat we Ingrid en Sabrina moeten missen. En zie het grootste cadeau wat ik mij kan wensen gekregen - Tijd met mijn zussen.
Verder goed nieuws van Ingrid ,Sabrina doet het goed en ze kan nu waarschijnlijk met een rietje drinken , nog niet heel goed maar ze zuigt wat op. Dat zijn enorme vorderingen al lijkt het heel klein. Verder moest Ingrid ook heel erg lachen toen ik zei van de verrassing en dat ze die ook mooi voor zich gehouden heeft. Verder zei Ingrid dat ze waarschijnlijk zelf 10 kg zwaarder is als ze thuis komt want ze eet er erg goed en laat het haar dan ook smaken


Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Wat lief geniet maar van ze

Yvonne maes 2019-12-07 15:46:49

Fijne dagen met je zussen, geniet er maar van.

Liduina 2019-12-07 18:04:18

Veel plezier met de nichies 😜

Anja 2019-12-07 20:03:30

super Els en Erna, de verrassing is geslaagd, maak er maar een super gezellige week van samen

Christina 2019-12-08 04:34:43

Wauw!!! Kippenvel. Zit met tranen in mijn ogen! Fijne verjaardag Nicolette!!! 💋

Annemarieke 2019-12-08 17:54:45
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.