1e Advent

Oostenrijk, Gröbming

1e Advent

Sonntag 29.November
Eine Kerze anzünden
Ich nehm ein Steichholz mir
und zünd' die Kerze auf dem Tisch.
Ein kleines Licht scheint dann zu dir
und sagt: ich denk an dich.

Komm, nimm ein Streichholz dir
und zünd die nächste an.
Ein kleines Licht kommt dann zu mir
und sagt: du denkst an mich.

Wir nehmen uns ein Streichholz nun
und zünden alle Kerzen an.
Viele Lichter funkeln nun
und sagen: wir denken daran.

(© Monika Minder)

De dag begon met 0 graden en veel zon maar begin van de middag weer helemaal donker. Lekker uitgeslapen werd pas om 9 uur wakker.
Alles op ons gemak en een rustige eerste Advent.
De benedenfamilie was gaan zwemmen in Schladming tot grote vreugde van Theresa. Daarna kwam ze kijken of er wat in haar schoentje was maar wat was dat nou er stond alleen de pantoffel van Opa. Nou daar nam ze mooi de chocokikker uit met de woorden die is voor mij.
Het is vandaag ook Advent op de Pürgg maar wij gaan straks even naar Landhaus St Georg waar ook de 1e Advent gevierd wordt. In deze tijd is er keus genoeg als je Advent wilt vieren.

Eind van de middag werd het ineens warm met 7 graden en het hoosde, je zag al de sneeuw gewoon weg spoelen. Jan en ik zijn gaan lopen naar het Landhaus en de andere zijn met de auto gegaan. We hebben een Glühmost gedronken en zij zijn weer weg gegaan . Wij hebben nog wat gegeten. Ik een brood gevuld met Szegediner Gulasch dat was heerlijk maar voor mij gewoon te veel, Jan wilde alleen Krapfen.
De livemuziek was gezellig en stemmig, en de sfeer was gewoon gezellig. Dan zijn wij ook terug gaan lopen en het hoosde.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.