ÖM Biathlon Obertilliach 2008

Oostenrijk, Obertilliach

Zondag 30 maart 08
Afgelopen week was ik in Obertilliach.
Op maandag aangekomen en op dinsdag mijn eerste training.Woensdag weer trainen en dan kwam donderdag mijn eerste wedstrijd in de Donderdag 27 maart
Vandaag de eerst wedstrijd in het Oostenrijkse kampioenschap. Het weer was goed niet te veel wind zoals de afgelopen dagen. En droog. Het is de eizel met 4x schieten staand,liggend,staand, liggend over 12 ½ km..Ik ben erg nerveus er hangt heel veel van deze wedstrijd voor me af. Na een heel slecht seizoen en halverwege de overstap na 3 jaar terug naar de biathlon, zonder biathlontraining.
Ik heb goede skies en een goede start met schieten, ik schiet de eerst keer 0 missers.
Ik schiet in totaal 0-3-1-3 ik zit er goed bij en iedereen is tevreden, ik zelf nog niet want staand had beter gekund. Toch is het een van de beste wedstrijden van dit seizoen.
Het heeft me de 13e plaats opgeleverd.
De grootste winst voor mij is dat ik officieel ben opgenomen in het Steirische selectie team biathlon. Ik ben aan veel mensen voorgesteld en er zijn fotoos van de selectie gemaakt.
Het levert me gelijk geld op want ik krijg geld voor het onderdak tijdens deze wedstrijden en een deel van zijn kogels worden betaald.
Er wordt veel voor me gepromoot om een plaats op Eisenertz te krijgen.. En mijn plaats officieel in de Steierselectie Biathlon is een goede stap in de richting. We zijn ook voorgesteld aan de ÖSV president , die me heeft opgenomen in het Steirisch team.
Mijn ouders zijn ontzettend trots op me dat ik ondanks een heel slecht jaar, de overstap heb durven maken tegen iedereen in, het risico heb gelopen om aan het eind van het seizoen met lege handen te staan. Mijn langlauftrainer heeft me overal heel erg zwart gemaakt.
Nu zijn er mensen die zeggen kijk hij heeft 3 jaar met die trainer getraind en hij werd alleen slechter, 3 maanden uit de langlauf en nu rijst zijn ster.
Ze hadden gezegd dat het 2 jaar zou gaan duren voor ik terug zou zijn in de biathlon maar nu denken ze dat als ik goede training krijgt het sneller zal gaan.
Zonder de hulp van de juiste mensen was het niet mogelijk geweest om een nieuwe start te kunnen maken. Daar danken we Wolfgang Waldhuber voor.
Nu maar hopen dat ik ook een plaats op Eisenertz krijg.
Nog 2 wedstrijden te gaan op zaterdag en zondag en dan is het seizoen echt ten einde.

Vrijdag 28 maart
Gisteren ging het in de middag weer flink waaien en sneeuwen. Bij het opstaan lag er toch weer 30 cm nieuwe sneeuw. De zon scheen en het was niet zo koud.
Ik had vanmorgen training .
Marjanne heeft het speciale magazijntje voor op mijn wapen gekocht , prutdingetje bijna 50 euro. Ik ben er in ieder geval erg blij mee want het is erg moeilijk om eraan te komen.
Na de training zijn we naar Lienz gereden. Lienz is toch al weer echt een stad.
We zijn gaan middageten, beetje rond gekeken dan weer terug.
Bij Kartitsch sneeuwde het alweer en in Obertilliach uiteraard ook.
We zijn vanavond pizza gaan eten met de Hengstmengels. Bij Luigi in het stadion.
Ik heb de lekkerste pizza in lange tijd gegeten (Diavolo) heel heet met pepers. Ze waren allemaal zeer goed gevuld en smaakten heerlijk. Het was een prima afsluiting van het seizoen.
Ik kan het iedereen aanbevelen , ben je in Obertilliach dan moet je er zeker een keer gaan eten.
Thuisgekomen was het 20.15 en ik ben gelijk gaan slapen.

29 maart 08


Ik had vanmorgen de ÖM Sprint, 2x schieten , 1x liggend en 1x staand 7 ½ km.
Ik moest om 8.15 aanwezig zijn om skies te testen, daarna inschieten. De start voor me lag rond half 11. De eerste keer schieten ging niet goed 3 fout. Maar mijn motivatie ging vandaag niet ten onder , ik liep als een bezetene en de 2e ronde stond ik letterlijk met knikkende knien maar schoot maar 1 misser. De laatste ronde ging ik echt hard en sprintte zelfs nog over de finisch. Het leverde me vandaag de 15e plaats op. Gezien het feit dat alleen de top van Oostenrijk op deze wedstrijden mag starten heb ik het erg goed de afgelopen 2 wedstrijden gedaan. Als ik betere schietresultaten bereik zit ik helemaal voorin want aan mijn lopen ligt het niet. Morgen de allerlaatste wedstrijd van het seizoen.

Om half 8 was er in het Kulturzentrum de prijsuitreiking. Het was een feest gelijk met de huldiging van de Tiroler Skilehrer meisterschaften. De beide eerste plaatsen waren naar de Obertilliacherleraren gegaan. Die lui zuipen zich werkelijk onder de tafel, er werd veel gerookt en de eerste werden al uit het zentrum verwijderd. Echte sporters.
Er werd ook nog afscheid genomen van Ludwig Gredler (Luggi) ,er waren zijn sportkameraden waaronder Rico Gross. Ze lieten een compilatie film van hem zien erg leuk.
We zijn weggegaan want ik was erg moe en en ik ben dan ook gelijk naar bed gegaan.
De weersomstandigheden zijn voor morgen onduidellijk. Het loopt uiteen van koud tot warm.
Ook gaat de zomertijd in en dat is dus al een uur minder slapen. Ik moet wel vroeg opstaan want ik ga pas morgen vroeg waxen en ik moet fruhsporten.
Oostenrijkse Kampioenschappen.

Zondag
Vandaag de achtervolging over 10 km met 4x schieten. Ik loop heel sterk maar schieten ging niet goed 1-3-3-3
Ik haal toch nog de 16e plaats.
Wolfgang was erg tevreden.
Weer naar huis.
Er staat voor dit stuk ook nog een nieuw stuk met fotoos.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

31 maart 2008 08:33 | Door: scarlett baars Heej Jannick, Suc6 met de laatste 2wedstrijden van dit seizoen! Groeten -x-X-x- Scarlett p.s. laat me weten hoe die wedstrijden zijn gegaan!

molenaar.ruesink 2017-07-16 15:32:57
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.