Een sombere dag

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen schrok ik wakker van de wekker , tja eruit want het was 6 uur. Ontbijt voor Theresa gemaakt en haar kleding klaar gelegd, eten en drinken voor school in haar tas. Opa moest naar de huisarts om te prikken en dus gingen ze samen op weg om kwart over 7. Ik had gelijk uitgezocht welke medicijnen we nodig hadden kon hij ook gelijk de recepten vragen en naar de apotheek.
Toen ze de deur uit waren ben ik gaan douchen en aankleden. Om kwart voor 9 was Jan weer thuis kon hij gaan ontbijten en koffie drinken.
Ik ging eten maken voor vanmiddag, het werd andijviestamppot met spekjes en hamburgers. De laatste aardappels voor de puree gebruikt dus de boodschappenlijst groeit alweer.
Jan was Theresa tegemoed gelopen en ze kwamen samen thuis. Theresa had nog niet echt trek dus ik zei haar dan maak je eerst jouw huiswerk en dan gaan we daarna eten. Dus we gingen om een uur of 1 aan tafel. Ze at alles op en ging daarna nog aan de prijsvraag van de bank werken. ze moeten een tekening maken wat geluk is. Ze heeft haar zelf met Zoe getekend en daar boven een regen boog aan de ene kant een boom met vogeltjes en de zon aan de andere kant struikje een een donkere wolk met regen. (ja Oma anders kan je geen regenboog hebben.)
Ze wilde daarna Squala spelen maar het ging niet echt dus ik zei haar kom Theresa laat het je bent gewoon moe. Maar nee ze wilde toch . Dan belde Ingrid en kon ze even met Mama praten. Sabrina heeft testen gemaakt en de rest gaat morgen verder. Ondertussen kwam Jannick binnen en ook die zei Theresa laat het toch. Met enige tegenzin stopte ze dan toch. Lekker even bij Papa zitten. Voor Jannick eten gemaakt en later koffie . Hij was moe en ging slapen , hij begon vanmorgen om 5 uur al en de hee dag veegwagen. Ja die tijd begint weer , de strooisteentjes moeten dan weggeveegd worden. Dat duurt altijd een hele poos en soms beginnen ze weer opnieuw omdat er toch weer sneeuw en of ijs was en weer gestrooid was. Er zijn gemeentes waar ze willen dat je dus om 5 uur al begint.
Theresa vroeg mag ik in de slaapkamer tv kijken en ja dat was goed. Wat later riep ze Opa maar ik had geen idee waarom. Kom ik nog later in de slaapkamer zit ze heel zielig te huilen en ik vraag wat is er dan? Blijkt dat ze met haar ook (gelukkig zonder bril ) op een handgreep of rand van het bed was gevallen. Ondertussen een dik oog en gelukkig niet heel diep maar wel een scheur boven haar oog. Dus een natte washand gegeven om er op te houden . Aan Jan gevraagd zeg je dan niets ? nou nee het was hem niet eens opgevallen dus hij had niet goed gekeken toen ze hem riep. Dat is maar weer goed afgelopen want het ziekenhuis is momenteel niet de plaats waar ik graag heen ga.
In de tussentijd een berg was van alle natte was uit de badkamer van beneden gewassen en zit nu in de droger . Straks nog een laatste was doen en dan weer klaar. Het was een heel gesjouw want die natte handdoeken zijn zo zwaar.
Langzaam aan gaan we steeds meer merken dat er beperkingen komen door het virus. Ik haal maar zo veel mogelijk gelijk de boodschappen die ik op gemaakt heb , er is geen tekort maar als je er niet meer uit kan zit je wel zonder. Het is hier verboden om in gesloten ruimten met meer dan 100 en buiten meer dan 500 mensen bij elkaar te zijn. De universiteiten zijn dicht, geen theater of bioscopen meer . Geen bijeenkomsten omdat er gemeenteraadsverkiezingen zijn ,de scholen en Kindergarten zijn nog open. Behalve waar er gevallen op school waren . Donderdag gaat Theresa rödelen met de Skiverein , het zijn dezelfde kinderen als school. Voetbalwedstrijden zonder publiek en ga maar door.
Ik heb het gevoel dat er in Nederland nogal lacherig over gedaan wordt. Er wordt steeds gezegd is maar een griepje. (een echte griep is ook niet mis de collega van Jannick is er pas aangestorven) De sterfte is nu eigenlijk tot 30 % niet omdat de ziekte niet behandeld kan worden maar omdat er geen behandelplaatsen /bewakings en beademingsapparatuur is. (was net in het nieuws ) Vandaag is de eerste die ziek werd in Italie na 3 weken van de beademing gehaald dus reken maar uit zo veel zieken en zo veel plaatsen waar ze behandeld kunnen worden. In Oostenrijk zijn er nog genoeg plaatsen maar we zijn nog niet op de piek. Dat kan ook het probleem in andere landen worden.
Het grootste deel van de dag was somber en donker en later in de middag regen en misschien wordt het nog sneeuw.



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.