Het kan gewoon niet heter

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Deze hele week super heet.Naar buiten gaan is niet lekker. Jannick heeft elke dag cursus, rijden en theorie.Daarnaast nog proberen te trainen.

Speciaal voor Jordy Buis, ik heb een pakje gestuurd voor jou.Kan je alvast zien waar je heen gaat. Stuur je mij een mailtje als je het hebt gekregen?

Kreeg nieuws van Randy en Laura, ze hebben hun huis verkocht in Hellevoetsluis en gaan in Schiedam wonen.
gaat allemaal in november/december gebeuren.

Jannick heeft zijn wapenvergunning al opgehaald en als het goed is komt zijn wapen uit Nederland deze kant op.
Ben wel een beetje boos, kreeg te horen dat wij laks zouden zijn met papieren enz.
Ik geloof dat we in september 2006 de brief kregen dat we een wapen konden kopen , gelijk gereageerd dat Jannick dat wil. In januari 2007 tijdens het NK bleek dat Joran en Ilonca al een wapen hadden en wij hadden niets gehoord.
Bij navraag kregen we te horen , Jannick kan geen wapen kopen want hij is geen lid van de KNSA ??? en dat hij te jong was ?? Ilonca was net zo oud als Jannick en Jorran zelfs jonger. Ik heb zelf nog bij Martin Leijn geinformeerd over de wapen wetgeving en die heeft het mij gemaild. maar daar uit bleek dat het handiger was en eenvoudiger om het via Oostenrijk te doen. We hebben alles in werking gezet. Het duurde enige tijd voor we de wapengegevens kregen want er waren niet de juiste papieren bij het wapen. Er was elke keer wat.En niet van onze kant.Het enige wat hier mis ging was dat het niet via WSV Ramsau kon maar daar was binnen een dag een andere regeling voor getroffen met de heer Anton Fischbacher uit Schladming.
Al vanaf juni ligt alles klaar hier bij het Bezirk, het wachten was op een brief warin staat dat het wapen wordt overgedragen aan de wapenhandelaar hier.Toen ik daar voor de zoveelste keer over belde kreeg ik te horen dat wij nalatig zijn. IK vind dit geen manier van omgang met mensen en zeker omdat wij alles in het werk hebben gesteld om het snel te laten verlopen en ik heb voor veel geld steeds naar Nederland moeten bellen en nog vaker gemaild.
Pas toen dat op het Bezirk was aangekomen werden alle papieren naar Nederland gestuurd en volgens het Bezirk zou het wapen dan snel hier zijn.Zo gauw het bij de wapenhandelaar is aangekomen kan Jannick het ophalen.
Zijn Europese wapenvergunning is ook al aangevraagd. We hebben vandaag zijn wapenkast opgehaald. Het is hier niet zoals in Nederland verplicht maar ik vind het niet prettig om een wapen en kogels zo maar in huis te hebben.
Dus ik ben benieuwd.

Pruggern läuft Zo heet het team waarin Jan en Jannick in starten bij de 24 uurs megastaffel in Worschach.Het is daar 3 dagen lang een loopfestijn. Vandaag waren er al kinder en jeugdlopen, vannacht is de nacht halve maraton.
Morgen om 14 uur start de megastaffel en is dan op zondagmiddag om 14 uur afgelopen. Ze lopen met 24 mensen, er zijn 4 teams van 6 die lopen. Jannick en Jan lopen 's nachts 2 tot 8 uur.
Jan weet pas sinds donderdag dat hij ging lopen. Hij had zich niet aangemeld i.v.m. zijn operatie en het herstel.
Maar hij mag weer lopen en er was iemand uitgevallen. Jannick heeft daarom maar Jan voorgedragen. Donderdagavond was de laatste bespreking en kregen ze hun shirts.Ook werd de teamfoto gemaakt.Terwijl ze allemaal opgesteld stonden voor de foto werden ondertussen door een stel bezopen kerels de shirts van degene die er niet waren en een shirt van iemand die het had uitgetrokken voor het loopshirt gestolen. Maar hannes stond mij uit te leggen hoe het fototoestel werkte en zag ze dus op de brug lopen.Hij schreeuwde naar ze maar ze negeerden hem , dus hij er achteraan.Hij had 2 shirts terug maar toen bleek dat er nog meer weg waren en het shirt van iemand. Die er achter aan met de mountainbike en Hannes lopend.
Ik geloof dat ze alles terug hebben.Wel lullig het is met heel veel moeite door mensen die het team sponsoren bijeen gebracht.Alles is tot nu toe betaald het enige wat ieder voor zichzelf moet sponsoren is 3 euro voor de chip.
We kwamen vandaag voorbij Worschach en er was al een enorm groot tentenkamp voor de lopers. alleen het inschrijfgeld was al 45 euro p.p. Dan hebben ze mooie Puma loopshirts gekregen die ook nog met hun teamnaam bedrukt zijn.
Dus een druk en heet weekendje voor de boeg.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.