Krampustag

Oostenrijk, Aich

Een slechte nacht gehad met Theresa tussen ons in. Die was wakker geworden en van streek en moest zich toen ook overgeven- Dan maar bij ons in bed . Kwart voor 11 ik was ingeslapen gingen de alarmen- Doordat Jannick vanavond mij iets verteld heeft wat niet echt leuk is en zelfs zeer beangstigend en dat ook nog met alarm te maken heeft had ik zo wat een hartstilstand. Ik ben gaan kijken op de pc wat voor melding het was en het was in Moosheim verkeersongeluk met ingeklemde personen en Jannick was wijs die was erin gebleven. Hij vertelde mij vanmorgen door de telefoon dat hij dacht kwart voor 11 niet voor 3 terug en om 4 eruit om te gaan werken. Dat gaat het niet worden. Het was een bestelbus van Steiner die verongelukt is.
Ik heb heel verkeerd gelegen dus alles doet mij pijn.
Kwart over 6 ging bij ons de wekker en madam was weer ziek zwak en misselijk en wilde niet naar school. Dus Jannick gebeld en die heeft met haar gesproken en ze is daarna braaf naar school gegaan. Al moest Jan haar wel helemaal brengen. Jannick had hen gezien maar zij hadden hem niet gezien. Althans niet herkend. Zeer koude nacht weer met zeker minus 12 en misschien wel meer. Ik had Christine een berichtje gestuurd dat ik wat later zou komen. Nadat Jan terug was heeft hij mij afgezet, Het werd prachtig mooi weer maar Jan bleef vanmorgen krabben. Was hij klaar , stapte hij in waren de vensters alweer bevroren. Dat heet eigen schuld dikke bult want hij heeft een garagedek voor de auto en ik zei hem gisteren nog doe hem erop-
Ik geloof dat iedereen in de regio gasten heeft ook bij Christine komen er gasten en wij krijgen er morgen tot zondag ook. En alles en iedereen is vol.
Christine heeft me bij de MEZ afgezet dus even een rondje gedaan en bij de Unimarkt wat meegenomen. Dan in het zonnetje terug naar huis gewandeld,
Jannick had toch een 2e klus vandaag maar zou wel op tijd thuis zijn al is het geen 12 uur. Ik heb hem net nog gebeld dat als hij moet douchen en dat ergens anders kan dat hij dat moet doen. Hij huhhh en ik we hebben geen water en hij shit ja. Dus komt hij toch nog iets later. Zijn warme eten is klaar want ik denk niet dat hij al thuis is als wij naar de Spar gaan en daarna naar de bank. De Krampussen komen. Om 18 uur gaan we naar de Krampuslauf hier in Gröbming en Jannick heeft Theresa beloofd dat hij thuis is en mee gaat.
Jan is om half 1 Theresa gaan halen want hij had haar beloofd om helemaal naar de school te komen. Ik ondertussen het eten op tafel dus konden we gelijk eten. Ik had nog een klein doosje met Lego Friends en an Theresa gegeven omdat ze zich zelf toch heeft overwonnen en ze heeft beloofd gewoon braaf naar school te gaan. Jannick wil volgende week nog met de school bellen over het pesten. Morgen heeft ze Schulautonometag dus een lekker lang weekend vrij. Sinterklaas is hier op 6 december en vandaag dus Krampustag. Kan ze wel even gebruiken. Ze gaan waarschijnlijk vanaf volgende weekend al met de Skiclub skien. Dan wordt eerst gekeken waar ze in welke groepen ze komen. Wij hopen dat Elea dan uit het veld verdwijnd en in een andere groep gaat. Ze heeft haar seizoenkaart al en is ook bij de ÖSV gemeld. Het zijn best heel veel kinderen en ze zijn al verdeeld over 2 avonden met in de hal trainen.
Wij waren in de middag eerst gaan lopen naar de Spar. We moesten flink doorstappen want we waren aan de late kant. Jannick was thuisgekomen , eten voor hem gemaakt en even koffie gedronken en dan vliegt de tijd. We waren mooi op tijd want de Sint kwam bijna gelijk en ze heeft niet al te lang moeten wachten voor ze aan de beurt was. Dan op ons gemak naar de Sparkasse gewandeld want daar zou hij om 16 uur komen . Ze stonden al tot zo wat buiten. En de Sint met zijn Krampus was er al. De Sint vroeg aan kinderen of ze konden zingen dus eerst allemaal en dan mochten ze apart zingen of een gedicht opzeggen. Theresa wilde wel (die stoort het niet dat het mudvol met mensen is. Ze zei hem ik zing een Nederlands Nikolauslied. Luid en duidelijk Sinterklaas kapoentje. Er werd luid geklapt voor haar en ze kreeg een flinke zak met chocola en noten en mandarijnen. Dat had ze goed gedaan dus we konden snel er tussen uit en naar huis. Thuis even zitten want om 18 uur was het Nikolaus en Krampus voor de kinderen in het centrum en dan om 19 uur de grote Krampuslauf. Jan kon het niet meer opbrengen dus die bleef thuis en ik ging met Jannick en Theresa mee. We hadden gelijk aan de Hauptplatz een plek achter het hek. en we konden dus alles van zeer dichtbij vervolgen. Werd ik op mijn schouder getikt en aan mijn jas getrokken waren Trixi en Dominik er ook. Even later Akos en Aron met hun vader. Heel gezellig . Jannick stond ergens achter ons met Arbeitskollegen. De Sint kwam met enige Krampussen en de kinderen over het hek gezet zodat ze zelf er heen konden. Theresa kwam met Dominik terug en liepen dan even zelf tussen de hekken tot ze terug bij ons konden komen.
Was gezellig en leuk maar we moesten wel tot 19 uur wachten. De tijd ertussen is dat mensen met bv kleine kinderen weg kunnen gaan. Lekker aan de Glühwein want het was best koud. Dan ging het vol los. Er waren enige groepen die toch wel wat agressief aan de hekken trokken en verplaatsen om bij de mensen te komen maar de meeste waren zeer kindvriendelijk . Theresa werd door haar grote vriend Dominik beschermd. Maar uiteindelijk ging ze toch lekkerhoog en droog bij Papa op zijn schouders zitten. Trixi en de anderen zijn naar huis gegaan want de kinderen moeten naar school (zitten in Pruggern op de VS) Theresa heeft vrij. Wij waren na de eerste doorloop van alle groepen naar huis gegaan. Oma heeft een aantal flinke slagen gehad en ja je moet er wat voor over hebben. Om kwart over 8 thuis en snel aan de koffie. Theresa wilde naar bed en sliep gelijk. De oogst van de afgelopen dagen is goed met een flinke trommel vol met snoep en dan nog een aantal grote sinterklazen van chocolade, een grote zal mandarijnen en appels, een flinke bak doppindas en walnoten. Ze kan vooruit.
Wij zijn eigenlijk ook vrij vroeg naar bed gegaan , ik was kapot na een slechte nacht om 6.15 eruit was het een lange dag.

https://youtu.be/LzdfIVX_rBE


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Leuke foto's weer!!! (Muv de eerste)

Annemarieke 2019-12-08 17:40:13
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.