Theresa blauwe band taekwondo

Oostenrijk, Gröbming

Gisteravond kwam ik tot de ontdekking dat er geen geld is overgemaakt van onze AOW , niet van Jan en niet van mij. Dus nu grote problemen want de bank heeft een deel betaald maar er komen nog rekeningen die ze dus niet betalen. Dus eerst maar eens met de SVB bellen. Toen ik het zag dacht ik gelijk een hartverzakking te krijgen. Eerst de Oostenrijkse belastingdienst voor Jan met nog 2200 Euro betalen en direct met loonbeslag . Heb ik gelukkig kunnen regelen en nu dit. Maar onze leasing komt nog en alle andere autodingen, de sportschool en noem maar op. Kan het niet gelijk opgelost worden dan maar naar de bank en kijken of ik wat kan regelen. Het stomme is niet van Jan en ook niet van mij. Ik heb gezien dat ik een in leven moet opsturen of uploaden maar ik heb geen papier gekregen en je kan het formulier ook niet downloaden.
Het gaat hier ook nooit vlekkeloos.
Van de 31 op de 1e werd ik in de nacht wakker rond 3 uur. Pas gisteravond had ik door dat er een flinke aardbeving was geweest van 4.5 . Wel een eind bij ons vandaan maar door de sterkte was het goed voelbaar tot zelfs in Kroatie. In Januari heeft het in Tirol wel meer dan 50 keer gebeefd waarvan minstens 15 goed voelbaar en de sterkste ook iets van 4.4 was. Ze zeggen er komt geen grote aardbeving maar veel mensen hebben nu wel twijfels zo erg is het beven lang niet geweest.
Ik heb kunnen bellen met de SVB en ja het klopt ze hebben beide AOW uitkeringen stop gezet. Ik had een zeer vriendelijke man die mij gelijk zei wat er is gebeurd heeft een collega gedaan maar dat is niet zo netjes gegaan en er was ander contact mogelijk geweest en ze heeft pas 11 januari een brief gezonden dat ze het gestopt heeft zelfs die hebben we nog niet binnen. We zouden beide onze in leven verklaring niet gestuurd hebben. Tot nu toe hebben we altijd gelijk gedaan en het laten tekenen op het gemeentehuis. Hij heeft nu mondeling alles in orde gemaakt en stuurt een levensverklaring dan kunnen we die altijd in april zenden want toevallig hebben wij beide in april met AOW aangevangen. Dus dan kan ik gewoon steeds kopien maken invullen en versturen. Maar het slechte nieuws het geld kan pas op 7 februari verstuurd worden. Tja dan maar een weekje wachten. Het voordeel 2 weken daarna krijgen we weer geld. En geloof het of niet ik heb weer GIS papieren gekregen en ze vragen alweer om de papieren die we 5 x verstuurd hebben zowel per post als per mail. Maar wel rekeningen sturen.

Met Jan wat inkopen doen bij de Spar en dan naar huis en middageten gemaakt. Met Jan samen gegeten. Sabrina werd door Jannick gebracht samen met haar bord middageten want Jannick had gekookt. Zag er heerlijk uit en hij liet mij proeven echt lekker. Sabrina ging met de playmobiel spelen dat hield ze een poos vol en dan ging ze het opruimen en werd het dansen en zingen met de Alexa. Nog veel later wilde ze tv kijken nou dat mocht dan wel. Theresa was ook al thuis en had ook gegeten en die ging mee tv kijken. Om half 5 waarschuwde ik Theresa dat ze haar taekwondo spullen moest bijeen zoeken. Jan bracht haar weg. Jan was alweer thuis belde Theresa oh Oma ik heb mijn taekwondo paspoort nodig en 25 Euro en ik heb band uitreiking. Ok Meli was thuis en sliep dus haar gevraagd of ze Sabrina wilde nemen en of ze het taekwondo paspoort had. Die had Meli en ik had geen 25 Euro gepast maar zij wel. Dan heeft Jan mij snel gebracht en kon ik snel achter de rekken verdwijnen. Ik kon dus de les volgen en petje af voor Theresa . Dan waren de uitreikingen en ze heeft nu de blauwe band. Resa had voor de toeschouwers ijskoffie en koekjes.
De les liep heel erg uit en Theresa , Zoe en Belana mogen bij de volwassenen mee doen dus dat was een tweede les. Die 3 dames hadden al een zeer intensieve training achter zich en deze begon al gelijk zeer pittig. Ze moeten hetzelfde doen als de volwassenen waar 2 al de rode band hebben en een paar bruin . De rest allemaal lager dan de 3 dames. Het is een complexere traing met meer combinaties, behoorlijke kracht en snelheidstrainingen. Theresa heeft duidelijk haar neus naar voren en Zoe ook behoorlijk maar Belana kan het niet bijbenen . Dan blijkt dat Resa dacht dat de dames 13 waren maar alle drie pas 11. Deze lessen zijn vanaf 13 jaar en allen moesten toestemming geven dat de 3 dames mogen blijven meetrainen. Officieel dus nu ook bij de volwassenen. Het is voor een aantal best slikken dat deze 3 dames hun meerderen zijn. Tijdens de les was er zelfs een jonge dame (in de 20 of zo) die in tranen uitbrak omdat het haar niet lukte de combinaties uit te voeren. Ik neem mijn petje voor Theresa af. Ik moest wel lachen want aan het eind van de les moeten ze elkaar masseren. In beide lessen stelde Resa een man voor die de 2e dan heeft behaald maar de man is doofstom , doof en kan niet spreken. Resa zei tegen hen als hij dat kan dan hoeft jullie niets in de weg te staan om alles te bereiken.
Aan het einde van de les groeten allen de meester /leraar en zij ging ook naar de man en groette hem formeel wat hij erg op prijs stelde en haar gelijk daarna ook een hand gaf. Respect leren ze in ieder geval wel.
https://youtube.com/shorts/ZE59h7RJKbw
https://youtu.be/PXUwR6AJ9fo


Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Gefeliciteerd theresa met de blauwe band

Liduina 2024-02-02 21:53:03

Heeft ze goed gedaan 🧢 af Feliciteer Theresa maar van ons.

Erna 2024-02-02 22:09:02

Van harte gefeliciteerd Theresa, Zoe en Belana met het behalen van de blauwe band van taekwondo, en dat jullie nu alle drie ook voortaan mee mogen doen , met de volwassenen groep, want dit is echt een uitzonderings positie met jullie 11-jarige leeftijd. Hier in Nederland, gebeurd dit zeer zeken niet zo snel, en moet je al snel 16 jaar zijn , voor dit gebeurd.

Christina 2024-02-03 02:15:53

Gefeliciteerd Theresa! Knap hoor!

Annemarieke 2024-02-04 20:23:03
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.