Heerlijke zaterdag

Oostenrijk, Gröbming

Weer goed geslapen en ik was tv aan het kijken toen Jannick voorbij kwam om een bakkie te doen- Dus ook maar eruit en nadat hij weer was gegaan ook maar eens lekker douchen . Het weer was opnieuw super warm zonnig.
Ik een poosje beneden bij Ingrid gezeten en koffie gedronken. Theresa zat bij Jan en Jannick heeft de hele dag cursussen. Hij moet er voor het RK 4 per jaar doen en vorig jaar niet gedaan dus die moet hij inhalen anders mag hij geen dient meer doen. Ondertussen is er ook al eentje gemist van 2018. Maar wel gelijk reanimatie herhaling vandaag er achter aan. Dus hij komt ook nog eens laat thuis. Maar goed ik had gezegd dan heb je het ook maar in een keer achter de rug.Maar het is jammer van het mooie weer. Dan ben ik met Jan boodschappen gaan doen bij de Spar want hij zei ik heb geen koffie meer. Dus hem gezegd dan moet je het ook opschrijven als er niet veel meer is. Komen we voorbij Promberger komt de brandweer Winkl eraan en bleek dat ze een waterbekken gingen vullen want Promberger heeft de Challenge aangenomen van de Pool en grilchallenge. Dat is best lachen , ik volg het via facebook en daar kan je ook meestal de filmpjes zien als ze klaar zijn dus ik ben wel nieuwsgierig als het klaar is hoe het geworden is. Even staan kijken bij de opbouw . Omdat vandaag de opening was van het rode kruis huisverpleging en verzorging in het verbouwde oude brandweerpand was zijn we daar ook even gaan kijken. Koffie gedronken met iets erbij en alles bekeken. Dan weer op huis aan en ik vroeg aan Jan als je wil eten ik heb bami maar dan wel eerst eerst even prikken. Dan zegt hij nou nee nog niet zo´n trek. Dus ik loop weg en kom terug omdat ik de broodsnij machine hoorde. Staat Jan brood te snijden dus ik vraag hem wat ben je aan het doen zegt hij nou even wat brood maken.We eten nooit brood tussen de middag maar warm en dan eten we ook samen . Dus ik zeg hem maar je zei dat je nog geen trek had ? Nou een paar boterhammetjes kunnen wel dus ik we zouden bami eten en hij oh. Dus hem gezegd eerst gaan prikken en dan maak ik eten. Ik word daar heel moe van omdat hij te pas en onpas eten gaat maken en dat is niet zo goed voor zijn suikerwaarde.. Samen op het balkon gegeten want met dit superweer moeten we er ook van genieten. Het was een 30 graden dus wel echt warm. Dan aan Jan gevraagd waarom hij nog geen haken in de kast heeft gedaan want daar was hij mee bezig geweest zegt hij maar ik heb haken gemaakt en ik huuuuuuu dus ik ga kijken heeft hij aan de buitenkant van de kast aan de zijkant een paar haakjes maar dat was niet de afgesproken plaats en daar kunnen ook maar 3 paar en de rest ligt nog op het balkon. Dus ik vraag waarom heb je die haken niet binnenin gedaan? Dan wordt hij boos en zegt dat gaat toch niet en ik hem gezegd dat hij zelf gemeten en gekeken heeft en voor de gein stokken ergens aan de binnenkant aan een scharnier gehangen met moet het zo?? Dan is hij dus iets gaan halen en weet niet meer waar hij mee bezig was en doet hij maar wat.
Wat ik daar moeilijk aan vind is dat hij hardnekkig blijft volhouden dat iets zo is of niet zo is en hij ook zegt dat doe ik niet en hij niets aan wil nemen. Ik voel me vaak alsof ik een kind iets moet verbieden en dat is ook moeilijk voor mij.
Jan stond op het balkon en riep me tijdens het eten maken kom kijken. Was er een helicopter die bij Habacher naar beneden kwam en dan vloog hij rakelings langs ons en dat een paar keer. Dan ben ik aan Theresa gaan vragen ga je even meekijken. We waren net te laat om de helicopter te zien staan want hij vloog net voor de laatste keer weg. Ook allemaal voor die Gril en Pool challenge.
Met Sabrina gaat het niet echt lekker en als het te erg wordt heeft Ingrid een noodval medicament dan is Sabrina gelijk van de wereld en kan je de aanvallen doorbreken. Er wordt overal bij de onderzoeken haast gemaakt . Maar het belangrijkste is toch het genonderzoek wat toch een keer klaar zal zijn. Ze denken aan een stofwisselingsziekte (er zijn er meer dan 650) of dat er een vetrandje te dun , of niet is in de hersenen waardoor kortsluiting ontstaat. Het laatste gaan ze bekijken met een speciale MRI die dus ook heel lang gaat duren ik geloof 4 uur. Maar het hoofd en hersenen zijn pas na je 2e jaar uitgegroeid maar ze gaan toch proberen of ze het kunnen zien. Mocht dit het probleem zijn kunnen ze haar opereren. Ook een ketogeen dieet willen ze eventueel gaan proberen dat is 0 koolhydraten en heel veel vet en 20% eiwitten. Het blijft afwachten en afwachten en afwachten.
Dan moest Ingrid echt even wat inkopen doen dus kreeg ik Sabrina en ik had haar in een plastik bak gezet en een krant in sliertjes gescheurd en erin gedaan. Wat een plezier had ze ermee en toen ze het zat was haar op de grond gezet en de bak bij haar leeggegooid. Dan schuifelt ze op haar kont er door heen en lachen. Toen Mama kwam moest die ook lachen maar wat heet rommel je veegt het bij elkaar en weg is het.
We hebben lekker ook het avondeten op het balkon gedaan , het was ongelooflijk nog 21 graden. Nu tijd om een of andere Scandinavische thriller te kijken-

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.