Laatste dag zwemcursus

Oostenrijk, Gröbming

Gisteravond had ik nog niet neergezet dat er noodweer begon en Jannick kwam even Theresa dag zeggen en ja hoor zijn alarm ging. Een bosbrand door blikseminslag toen ik even op de site van de brandweer voor de Steiermark keek zag je achter elkaar blauw of rood oplichten rood is brand en blauw technisch maar in dit geval waarschijnlijk wateroverlast. Ook de andere kant het Murtal zie je precies waar het over trok ook blauw en rood.
Jannick kwam snel terug de bosbrand bleek een Sonwendfeuer te zijn en er waren in de regio zo nog en aantal waar ze voor geroepen waren. Ze hoeven de vuren niet aan te melden dus dan krijg je dit.
Zahlreiche Brauchtumsfeuer hielten die Feuerwehren im Bezirk Liezen heute Abend auf Trab. Im Zeitraum von zwei Stunden gingen Notrufe über Feuersichtungen bei der Landesleitzentrale "Florian Steiermark" ein, woraufhin umgehend die örtlich zuständigen Feuerwehren alarmiert wurden:
19:45 Uhr FF Lassing / vermeintlicher Wirtschaftsgebäudebrand in Selzthal
19:45 Uhr FF Rottenmann / vermeintlicher Wirtschaftsgebäudebrand in Selzthal
19:45 Uhr FF Selzthal / vermeintlicher Wirtschaftsgebäudebrand in Selzthal
19:47 Uhr FF Dietmannsdorf / Brandverdacht Richtung Sonnberg
20:01 Uhr FF Gaishorn am See / starke Rauchentwicklung am Waldrand hinter Bahnstrecke
20:10 Uhr FF Gröbming / vermeintlicher Waldbrand
20:23 Uhr FF Haus im Ennstal / vermeintlicher Brand zweier Heustadeln - das Sonnwendfeuer wurde gelöscht
21:50 Uhr FF Rottenmann / Feuerschein Richtung Lahngraben
Sämtliche alarmierten Feuerwehren mussten im Zuge der Erkundung am Einsatzort feststellen, dass es sich lediglich um Täuschungsalarme handelte, nämlich Sonnwendfeuer. Zeitgleich zog eine Gewitterfront über das Ennstal, wodurch Brände infolge Blitzschläge durchaus als realistisches Szenario erwartbar waren.
Der Bereichsfeuerwehrverband Liezen möchte bei dieser Gelegenheit dringend appellieren, Brauchtumsfeuer früh genug anzukündigen. Hätten die Feuerwehren im Vorhinein Kenntnis von den Brauchtumsfeuern besessen, wären die vielen Fehlausrückungen heute verhinderbar gewesen.
In Summe rückten heute 8 Feuerwehren mit 120 Mann und 15 Fahrzeugen zu 6 Sonnwendfeuer aus.
Theresa heeft lkker geslapen en het was 7 uur dat ik wakker werd en even knuffelen met haar met Shaun en met Bruder. Een heel ritueel. Ze mag wat tv kijken in bed en ik heb Muesli met Topfen voor haar gemaakt. Dat kan ze makkelijk eten ook al zei ze Oma mijn mond doet geen zeer meer.
Gisteren zag ik bij de Billa een overlijdensaangave en ik zeg tegen Jan dat is toch die skileraar en baas van Kornberger? Jan wist het niet dus even van dichterbij lezen want het was puur op de foto dat ik het dacht en ja Michael 49 jaar is dood. Hij heeft een eind aan zijn leven gemaakt en niemand weet waarom niks achtergelaten . Zijn vader heeft hem gevonden op de Stoderzinken in de hut. Je kan mensen nooit doorgronden. Het was de eerste van die dag want later had Jannick er nog een ook zelfmoord. Er werd al gespeculeerd dat het iets met elkaar gemeen had maar ook dat is niet te vinden. Nu wordt er gespeculeerd dat er iets met de Stoderzinken voor staat maar kan het me bijna niet voorstellen er was een goed seizoen en de gemeente had met geld het voortbestaan veilig gesteld.

Jan heeft mij en Theresa in Schladming afgezet en hij is doorgegaan naar Schwarzach. Omdat het de laatste keer was dat ze moest zwemmen was ik in het zwembad gaan zitten en kon alles goed zien. Ze deed het zo goed van de meer dan 20 kinderen zijn er maar 2 die echt de hele baan zwemmen , probleemloos van het blok erin en ze zwemt probleemloos ook onder water. in 10 lessen van nog geen uur netjes zou ik zeggen. Ik zag Jannick voor het raam staan dus even erheen gelopen en intussen was Ingrid met Sabrina aangekomen. Dus ze hebben Theresa het zien doen en dat ze echt zwemt in het diepe water zonder wat. Theresa was zo blij dat iedereen er was. Thuisgekomen kwam iedereen nog even voorbij en jannick ook nog even koffie drinken. Theresa het bed in en ik dacht haar een plezier te doen door haar op Jans plekje te leggen maar dat vond ze niets want dan kan ze niet goed tv kijken dus wilde ze weer in het midden. Na een halfuurtje tv wilde ze zelf slapen en haar muziekje of hoorspel aan. Nu zit ik alleen op de bank en ook al zegt Jan nooit veel alleen is maar alleen.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Oh Nicolette, wat schrik ik van jouw bericht!!! Niet normaal!!! Ben even helemaal van slag......

Annemarieke 2018-06-22 20:30:57
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.