Frustraties

Oostenrijk, Schladming

Vandaag gingen we weer op weg en ondertussen heb ik flink last van het niet in mijn eigen ritme leven (bv naar de wc gaan) Dus afgelopen nacht weer flink buikpijn gehad waardoor ik dus doodmoe ben . De tijden die ze hier hanteren zijn af en toe niet normaal. Niet zo heel erg als je in de buurt woont maar tel er dan de reistijden bij die voor veel mensen gelden en dan is het heel vroeg uit je bed. Ik kan in de avond vroeger naar bed gan maar dan slaap ik toch niet. Uiteindelijk waren de mensen van veraf op tijd en iemand liet zich al ontvallen ja daar zijn we dan het is half 8 maar de dietiste was er nog niet. Als je dan nog alles klaarmaken en zetten moet hadden de mensen er ook wel wat later mogen komen.
Dan ging het weer over dieten en eten , het zijn niet de regels die ik geleerd heb en ook niet waar ze allang in veel landen van afgestapt zijn. Dan zit ze aan de mensen 1000 maal te vertellen 4 a 5 xdaags een handvol fruit en dan staan er schalen vol met appels ,peren ,stukken ananas, stukken meloen, mandarijnen en sinaasappels. De meeste mensen zitten het een na het ander weg te werken en ze zegt er niets van. Die mensen hebben het dus gewoon niet begrepen. Jan en ik eten dus al veel strenger dan ze voorschrijven , we hebben keurige bloedwaardes nu en dan zegt de arts jullie kunnen stoppen met de medicijnen want met deze waardes niet nodig. Ik had de bloedpriklijst van Jans vingerprikken meegenomen om te laten zien dat sinds zijn eten anders is ingesteld zijn bloedwaarden veel te hoog zijn. In Nederland zeggen ze de langtijdwaarde geldt niet als er iets veranderd is in het eetpatroon en misschien moeten dan de medicijnen worden aangepast. Nee dat hoeft niet want zijn lange tijd waarde was goed maar die wijzigd zich pas over 3 maanden dan heeft hij al 3 maanden zijn lichaam ziek gegeten. We moesten allemaal fotos verdelen op prikborden lange verbandings duur korte verbrandings duur en neutraal. At de rijst op korte stijging maar het is geen volkorenproduct dus het is snel stijgend, een cola light is bij haar neutraal maar door de toegevoegde zoetstoffen is het een stijgende en ik zei haar dan moet het een zero zijn. Een rode wijn is ligt stijgend volgens haar maar bij mij snel stijgend door de alcohol. Ik twijfel dus zeer aan haar kwaliteiten. En een arts die de medicijnen gaat afzetten omdat iemand stabiel is volgens haar terwijl we kunnen aantonen dat bv Jan niet stabiel is en ingesteld. Het gevolg is ook voor ons dat we de streifen en zo misschien niet van de Krankenkasse krijgen en anders veel te weinig omdat we ingesteld zouden zijn en bij geen medicijn gebruik geen rechten erop. Ik denk dat we ons maar ziek gaan eten.
Na de ergernissen is Jan gaan werken en ik mijn Frust bij Nynke gaan kwijt raken en ik heb lekker dropjes gekocht. Bij mij werkt de cursus tegenovergesteld.
Lekker gegeten samen met Jan en dan later in de middag heeft Jan mij afgezet bij de huisarts. Ik was lekker de eerste en kreeg alle tijd . Ze vond de waardes van Jan ook wel heel erg hoog en heeft een medicijn erbij geschreven die de internist in dit geval had geadviseerd en niets wachten tot over 3 maanden en over 1 maand bloedprikken. Ik heb een medicijn gekregen speciaal om de tri naar beneden te krijgen en ook over een maand prikken . We mogen beide gewoon aan de medicijnen blijven want ook zij vindt het niet echt een must om het af te zetten. Wat opschrijfboekjes meegekregen . Op de Diabetikerkurse hadden ze commentaar op het papier wat Jan zelf invult , gewoon een rij voor het ontbijt en een rij erna en een rij voor het middageten enz. Werkt hetzelfde als een boekje en ja we hadden nou eenmaal geen boekjes. Net alles voor Jan van de afgelopen 6 weken in het boekje gezet en nu kan hij het zelf bijhouden. Ik schaamde me bijna zo lang als ik binnen was.
Momenteel regent het en het is van alles niks maar in de nacht vriest het dus krabben in de morgen. Het schijnt dat de vorst sterker gaat worden en de sneeuwgrens zakt weer naar de 400m dus dan krijgen wij ook weer de volle laag. De skipistes zie je al wit worden want met kou kunnen de sneeuwkanonnen aan. En als de vorst in de grond komt blijft de sneeuw liggen en anders verdwijnt het gewoon elke keer als het warmer wordt. Men merkt wel dat er veel neerslag de afgelopen dagen gevallen is.
Begin van de middag gingen de alarmen, er was waarschijnlijk zoals wel vaker loosalarm bij de PV revalidatiecentrum. Terwijl ik bij de huisarts was landde de traumahelicopter bijna bij haar in de tuin. Lezen we wel weer in de krant.
Nog een dag uitzitten morgen en hopelijk zonder dat ik iemand om breng. Ik zei eigenlijk tegen de huisarts dat Nederlanders graag willen weten waarom en zij zei dat ken ik van ze. Dus ze zei hier vinden vele het gelijk een aanval op zichzelf. Ze dulden geen tegenspraak of meedenken .

Jannick kwam in de avond nog even voorbij en de nieuwe auto voor hem gaat door , de schade aan zijn auto kost best veel een deel verzekering een deel garage en er blijft nog 1500 euro voor hem om te betalen

Gisteravond heb ik met de gekregen code de Sinterklaas dvd opnieuw gemaakt en hoop dat het deze keer een goede is. Dus Annemarieke er komt er weer eentje aan.


Jan en ik vonden niks op de tv dus we zijn in bed gestapt en gaan de 4e Staffel kijken van de Blacklist. Het is koud in huis en geen zin om de kachel aan te maken en we zijn allebei moe maar we hebben geen slaap.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Prima. Zie hem wel verschijnen.

Annemarieke 2017-11-09 11:42:59
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.