na even dooi komt er al weer sneeuw aan

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Zondag 2 december
Wat gaat het snel, alweer de laatste maand van het jaar.Vandaag de eerste adventszondag. We hebben uiteraard een adventskrans op de tafel.Afgelopen week was ik niet fit en heb dan ook niet gesport.Wel gisteren wat gelanglauft maar dat ging niet lekker.
Vandaag maanzaadkoek gemaakt.We hadden een groot bakblik vol.
2 bekertjes yoghurt van 250 ml.
2 bekertjes meel (gebruik de yoghurt bekers)
4 eieren
2oo gram maanzaad
300 gram suiker
wat kaneel
1 zakje bakmeel
1 zakje vanille suiker
250 gram boter
alles door elkaar en dan op een groot bakblik in een voorverwarmde oven op 180 graden 20 a 25 minuten bakken.
glazuur van poedersuiker met rum of citroen.
Heerlijk

We hadden het recept van Katja's moeder Gerlinde. Ik had nog wat te vragen over de maat die ze hadden opgeschreven dus Jannick belde naar Katja. Hoorde we gerlinde op de achtergrond roepen je hoeft niet te bakken hoor want we hebben het al klaar. Jannick vroeg toen brengen jullie het dan langs??
Ze hadden familiedag vandaag en even later kwam er een foto van een grote gedekte tafel vol met gebak en taart enz.

Onze skype doet het als het goed is weer ik had niet gezien dat het niet meer werkte nadat de pc naar de reperatie was geweest.We zijn dus weer bereikbaar.

Niet iedereen heeft ons nieuwe adres

Ramsau 5
A-8972 Ramsau am Dachstein
Oostenrijk

Ik heb de kerstkaarten al verstuurd want soms duurt het erg lang voor er iets in Nederland aankomt en soms al snel want ik zag dat Ria er al heeft gekregen.

Soms komt het helemaal niet aan.

Vroeger woonde we in Gouda in de flat aan de Vrijheidslaan en daar woonde ook Rob en Pia vd Burg. Nu heeft Pia mij gevonden via Hyves.We hebben elkaar langer dan 25 jaar niet gezien. Zij zijn toen verhuisd.Dat is het leuke van internet dat je oude vrienden en kennissen weer tegen komt.Toen hadden we jonge kinderen nu zijn we oma.

Het heeft een aantal dagen gedooid maar de nieuwe sneeuw komt er al weer aan.
We hadden gasten en volgend weekend hebben we 2 dagen gasten, 8 stuks , ze komen voor het concert van Pink die optreed bij de Planai seizoensopening.Gelijk een weekendje skien erbij.
Ik had het wel leuk gevonden om met Jannick te gaan maar de goedkoopste kaarten waren 50 euro en de vipkaarten geloof ik 200.Ze waren zo weg.

Jannick had ook een vrije dag, eerst wilde hij gaan skien maar uiteindelijk heeft hij gewoon zijn rust genomen.
We zagen zaterdag de biatlon in Kontiolahti op tv en we zagen Herbert Cool starten voor Nederland. helaas met een 90e plaats geen start vandaag voor hem.

Jannick heeft vrijdag zijn Steirische wedstrijdpak gekregen, Steirisch groen.
Het staat hem wel. Er was een hele grote mode show in de nieuwe Planaiskihut, de grootste skihut van Europa.Net van de week geopend. Het was alleen voor genodigden en omdat Jannick in het Steirisch team zit mocht hij ook weg van school.Het was zelfs op tv de presentatie van de nieuwe collectie voor de Steirische jeugdteams snowboard,alpine, noords enz.
Hij voelt zich goed en volgens zijn trainer is hij er klaar voor.
Over 2 weken de eerste wedstrijd.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.