Dag 5 en het wordt steeds ernstiger

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen normale tijd wakker , een beetje dommelen en wat tv en dan gewoon opgestaan. Het eerste nieuws sinds vannacht 00.00 uur heel Tirol in Quarantaine. Delen van Vorarlberg en delen van Salzburg. Ondanks alle maatregelen stijgt het aantal gevallen die het hebben en ook het dodenaantal blijft stijgen. Maar niet zo hard als in Nederland.
Het is een prachtige zonnige dan en de temperatuur loopt snel op dus straks een poos in de tuin. Het blijft oppassen met al die sneeuw op de bergen want dan verkoel je snel.
Ingrid kwam met de kinders koffie drinken en vertelde dat jannick vanaf volgende week in Kurzarbeit gaat . Alles is tot het noodzakelijke beperkt . Als het goed is krijgt hij de rest van zijn uren door de staat betaald. En met vakantiedagen kom je een heel eind.
Theresa had een foto van de dag dat ze haar karate examen voor de groene band had afgelegd. Haar diploma en band had ze al gekregen de foto komt altijd later.
Met de deur open merk je pas hoe stil het is geen zwaar verkeer in de vroege morgen van en naar de steengroeve , geen prive verkeer op enkele na die naar of van hun werk komen. De mensen op straat zijn mensen die naar een arts of apotheek moeten (ouderen en risico mensen kunnen het thuis krijgen) De scholing van de kinderen loopt goed, ze krijgen netjes hun huiswerk op en de NMS sen hebben groepsles over internet met bv skype. Het heeft mij verbaasd hoe goed dat allemaal verloopt . Ik en blij met de beperkte vrijheid die wij nu nog hebben en hoop dat het niet ook quarantaine wordt . Vanavond is er weer een corridor voor de mensen die door Hongarije naar huis moeten. Dat is wel iets wat de Oostenrijkse regering voor hen gedaan heeft. Er wordt alleen nu wel gezegd mensen naar Servie worden niet doorgelaten , blijf thuis want Servie laat ook de eigen mensen niet binnen. .Ook mensen die naar Turkije willen doorreizen worden niet in Turkije gelaten . In de quarantane gebieden mogen ze niet in en uit dus de mensen die daar gestrand zijn zitten vast.
Het werd vandaag niets met in de tuin zitten wel super zonnig maarveel wind en die is dan koud door de sneeuw op de bergen. Morgen wordt het schijnbaar nog mooi weer maar dan komt de sneeuw weer tot in de dalen en gaan we in de nacht weer naar minus 9.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

sterkte samen, en Theresa gefeliciteerd met je groene band

christina 2020-03-20 06:38:45
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.