Het werk begon

Oostenrijk, Gröbming

Het werk begon en is al weer geeindigd.


Mittwoch 5.August
De dag begon al gelijk warm, er is wel bewolking maar het ziet er naar uit dat het weer heet wordt. Gisteravond en vannacht hoosbuien gehad en het bleef 20 graden tot heel laat.
En het plan is weer veranderd, Ingrid werkt gewoon zoals ze eerst het rooster had, van 15 tot 21 uur.
Er is vandaag begonnen met het inbouwen en ombouwen van de verwarming naar Pelletheizung .
Op dit moment vooral afmonteren en slopen. Het water is al uit de verwarming en de opslag beneden van het warme water van Ingrid en Jannick. Wij hebben een eigen boiler dus we merken er niets van. Ik had de monteur gelijk vanmorgen gevraagd of hij de radiator die bij ons in de badkamer hangt weg kan halen zodat we tijd hebben om de wandtegels tegen die wand te verven. Dat kost tijd want we moeten eerst gronderen en kunnen dan lakken. Dat heeft hij net gelijk gedaan en zei dat we tot na het weekend tijd hebben dus we hoeven ons zelfs niet te haasten.
Jan en ik hebben vooral vanmorgen dingen weg gesjouwd die in de weg stonden en Ingrid had gisteravond al het stookhout en de geperste houtrollen die er nog lagen naar het balkon van hen verhuisd. Die zijn beneden niet meer nodig dus die kunnen zij in de keukenkachel opstoken. Dat maakte ook weer plaats beneden. Ingrid gaat vanmiddag voor ze naar haar werk gaat sloophout wegbrengen naar de Mülldeponie in Aich (zeker minstens 100kg). Jan brengt dan vanmiddag ook nog voor hij gaat werken een berg plastic mappen en de badkamerhangkast daar heen. Degene die bij ons geweest zijn weten hoe vol het beneden in de kelderruimtes was. Nu is er dus al 1 ruimte helemaal leeg omdat daar de Pelletopslag geplaatst gaat worden daar is ook de vloer gestort want het gewicht is toch een 7000 kg wat daar komt. Een deel van het gereedschapshok moest ook leeg dat hebben Jan en ik vanmorgen verplaatst deels naar buiten wat geen last van regen heeft en deels bovenop de rest wat er staat.De hele garage staat vol met alles voor de verwarming en de collectoren voor het warme water.
We zullen het in ieder geval van de winter lekker warm hebben (dat mogen we tenminste hopen voor dat bedrag)

Theresa schrok zich net ongans, ze deed de deur naar de tuin open en toen een harde klap. Zij snel weer naar binnen. Later bleek dat de monteur de oude cokeskachel aan het aftransporteren was en die was zo zwaar dat de band van zijn kar er van sprong. Dus die is nu even weg een nieuwe band halen, in die tussentijd hebben Jan en ik de glazenwanden voor de douche uitgepakt en naar boven gezeuld , want die zijn toch zwaar. We hebben in ieder geval wel bekijks van de buren.
Gelijk al het verpakkingsmateriaal in stukken en het piepschuim gelijk in de gele zak . We hebben weer mazzel want die worden morgen opgehaald. Het karton kan Jan hier in Gröbming wegbrengen. Anders zit je gelijk weer met een partij afval .Ingrid heeft haar auto al afgeladen en nog zit niet alles erin. Het afval van de verwarming gaat gelukkig allemaal met de monteur mee. Want dat is heel veel, 2 enorme watercontainers, een niet te tillen cokeskachel, schoorsteenpijpen en wat al niet meer. Van het nieuwe materiaal al het verpakkingsmateriaal dat is best heel veel.

Ingrid kwam net een partij Rucola brengen, het lijkt wel onkruid zo veel en hard als dat groeit en het is zeer scherp van smaak. Morgen maar stamppot er van maken. Ze is weer aan het oogsten en gelijk alles eruit halen . Nu mooi weer er voor. Ze heeft veel verschillende tomaten maar die willen nog niet rood worden. Het meeste is nu wel eruit . Ze heeft nog wel wat dingen opnieuw gezaaid, wat ook al weer opkomt.

Het is nu 11 uur en al veel werk verzet. Straks doe ik niet zo veel meer want dan komt Theresa.

Net gelezen dat we vrijdag bezoek krijgen, en oude vriend van mij met zijn vouw die aan het vakantie houden zijn in ons mooie land. Helemaal gezellig en daar maken we tijd voor.

Zo net gegeten en dat hebben we maar binnen gedaan , we worden belaagd door wespen als we buiten zitten We mogen wel blij zijn dat het bewolkt is dan wordt het niet zo super heet en hebben we ook af en toe schaduw. Het is nu op het hoogtepunt van de midag en 28 graden in de schaduw.
We hebben nog 24 nachtjes te gaan. Jan heeft vanaf donderdag 27. al vrij en een weekje erna, Ingrid in ieder geval de week er voor en dagen er na , tja Jannick moet voor het huwelijk werken en hij hoopt in ieder geval de vrijdagmiddag vrij te zijn en een paar dagen erna. Voor hem begint ook gelijk het beurzenseizoen.
De monteur van de verwarming denkt 5 dagen nodig te hebben daarna kunnen we gaan schoonmaken en ruimen. Aan werk ontbreekt het ons niet . Deze week geen mogelijkheid om de straat af te maken dus dat verschuift ook weer een week.
We houden de moed erin want we zien toch steeds weer dat er wat af is. Maar de tijd gaat veel te snel.

Tja en dan wil de monteur het expansievat binnen brengen en dondert dat ding van zijn kar en hij kwam er onder. Hij kreeg daarna een steeds dikkere voet en heeft zijn spullen ingepakt en zou naar de dokter gaan. Ze werken normaal met zijn tween maar de ander is ziek. Hij is de baas van die zaak en ik kan me wel voorstellen dat je het werk wil na komen. Tja nieuwsgierig of hij morgen het werk kan voortzetten. Jan en ik hebben er een hard hoofd in.

Theresa vanavond samen met Jan in haar bedje gelegd, verhaaltje gelezen en ze sliep gelijk in.
Ze was ook zo moe en ze had helemaal niet geslapen vandaag. Het was een beetje heel erg herrie.



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.