Dank u sinterklaasje

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen was ik wakker voor de wekker , Jan wakker gemaakt en dan de ochtenddingen gedaan. We moesten op tijd weg want ik had half 9 een afspraak bij het Finanzamt in Liezen. We waren mooi op tijd en bijna gelijk aan de beurt. Het ging allemaal gladjes en 2021 ook afgerond.
Dan gingen we naar de Eli maar we moesten wachten tot de winkels open gingen dus samen met Jan aan de koffie. Het was daar gezellig druk. Dan een rondje winkels en het kerstcadeau voor Sabrina gekocht. Ze krijgt een Streifftonie. Een Steifftonie is een pluche dier van het merk Steiff (zeer beroemd) en daar is een Tonie in. Dat is een figuurtje die je op een Toniebox zet en dan speel je het af. Ik geloof in Nederland niet zo bekend. Van de Eli naar de Lidl. Vandaar naar de Action waar ik de reinigingsspullen voor het Ferienhaus gekocht heb. Dan naar de Obi voor het hout voor Theresa maar daar was niemand die iets wist dus vandaag Reza gebeld en die heeft gezegd hoe en wat precies. Dus een Fichtenholzbrettl van 2 meter bij 30 cm en 18 mm dik. Dan in stukken van 10 cm gezaagd. Wij ondertussen op de lampenafdeling kijken en zie we vonden vervangende ophanging voor de lamp in het Ferienhaus. Ondertussen was het zagen klaar dus we konden weer verder. Dan naar de Muller voor een Schleichveulen voor Sabrina. Theresa heeft al veel paarden maar eigenlijk weinig frutsels ervoor. Dat is ook ongelooflijk duur een dekje en een tuigje kost al 5 Euro voor zo´n paardje. Dus ik dacht dan neem ik voor Theresa zo´n setje. Maar een veulentje kostte ook al 7 Euro. (Theresa was wel goedkoop in Slovenie met 3 Euro voor een veulen) Ze verkochten bij de Muller een zak met een veulen en allerlei klein spul erbij voor 10 Euro. Heb ik maar voor beide zo´n zakje gekocht. Dan nog wat te eten in de Eli meegenomen en dan naar huis. Waren na 13uur weer thuis en dan de boodschappen naar boven gezeuld. Uiteraard thuis bleek dat ik nog wel dingen was vergeten.
Op de trap stond voor ons een doos die met de post gekomen was. Er stonden dingen op die ik niet kon thuis brengen en na een inspectie van heel dichtbij zag ik van wie het gekomen was. We hebben een reusachtig sinterklaaspakket gekregen (de tandarts wrijft zich al in zijn handen)
Lieve , gekke Annemarieke wat een geweldige verrassing
Dan ons middageten opgegeten en ik heb de helft voor vanavond van mijn doner kebab bewaard.

Ik had gisteren een up-date gestuurd en kreeg vandaag bericht dat de eigenaar zondag komt want de olie wordt bijgevuld en dus blijft hij een paar dagen. Dan gaan we morgen maar even opruimen , de boodschappen neerzetten en even kijken of alles in orde is. Jan maakt dan gelijk de lamp.
Vandaag de rekeningen die ik betaald heb gescand en gestuurd. Ik had geld gekregen dus dat was geen probleem. Maar de bodem is inzicht.
Er zijn al enige aanvragen voor de woning dus afwachten maar.

Dan met Meli en Jannick overlegd want sinterklaas vieren wordt krap qua tijd. Theresa heeft morgenmiddag het verjaardagsfeest van Christian gevolgd door taekwondo. Morgenavond moet Meli werken dan is ze om 18 uur al weg en Theresa is pas rondom 19 uur weer thuis. Zaterdag gaan Meli , jannick en kinderen naar Singsdorf kerstkoekjes bakken. Eind van de middag komen ze dan terug want om 18 uur is in Gröbming een grote Krampuslauf met 40 groepen. Zondag moeten we kwart voor enen op weg naar Graz voor het sinterklaasfeest en maandag moeten ze naar huis en Meli werkt dan ook in de avond weer. We zouden het dan pas weer ergens tegen kerst kunnen vieren want d ekinderen komen de 19e weer. Dat is gewoon te laat. Dus nu vieren we het zondagmorgen voor we naar Graz gaan. Dan kunnen we het sinterklaas gebeuren afsluiten en verwelkomen we de Adventstijd wat meer en kunnen we de kerstsfeer binnenlaten.




Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.