Oh happy daysssssssssssssssssssssssss

Oostenrijk, Gröbming

Montag 9.Jänner
Eindelijk deels terug in het normale leven , even geen feestdagen en vrije dagen meer. Ik was vroeg wakker om 5 uur maar toch weer ingedommeld tot Ingrid kwam zeggen dat ze Theresa naar de Kiga ging brengen. Ze had de deur net dichtgetrokken en ja hoor Sabrina zeer luid aan het schreeuwen. Naar beneden haar uit bed gehaald , eerst liet ze zich niet troosten maar een beetje zingen helpt en gelukkig daar was Mama ook weer. Kon ze eten en daarna met mama naar Bad Aussee waar Mama voor haar controle moest. Best knap Ingrid is maar 2 kilo zwaarder dan voor de zwangerschap dat is mij nooit gelukt.
Wij konden de rust wel waarderen, geen kinderen over de vloer, in alle rust douchen en ontbijten en zo stil. (kon zelfs in alle rust naar de toilet )Net koffie gedronken en dan maar eens bij het huis van Annemarieke kijken. Jan had hier gestofzuigd , ik opgeruimd .
Het sneeuwt heel licht en fijn, er is opnieuw wind, donker en somber en rond het vriespunt.

Zo wat waren we boos, komen we bij het huis van Annemarieke aan staat daar de vuilnisbak overgevuld met zakken vol medicijnen, chemische troep en schoonmaakmiddelen. Dit keer vrij schoon allemaal dus de zakken doorzocht op aanwijzingen. Een naam gevonden en aan Annemarieke gevraagd of ze de mensen kent maar dat was niet zo. Het gevolg was dan ook dat we de afvalzak van Annemarieke niet in de container kwijt konden. Normaal kunnen wij wel eens wat bij ons in de container kwijt maar nu we een schijtlijster in huis hebben die haar luiers vol maakt dus niet. We hebben maar 1 container voor onze familie van 6.
Naar de politie gegaan en geprobeert om aangifte doen maar volgens hen is het geen strafbaar feit. Als ik een broodje uit de vuilnisbak van de Billa haal is het diefstal. Mensen worden er om ontslagen. Maar als je dit soort afval dumpt mag dat???
Dus thuis aan de slag met alle papieren en op internet zoeken naar aanknopingspunten. En het is me gelukt te achterhalen met adres en telefoonnummer van de Nederlandse mensen in Oostenrijk.
Doodleuk gebeld, de mensen gaven toe dat het van hen kwam en dat iemnd het voor ze zou wegbrengen en die had gezegd dat er meestal wel lege containers zijn waar het in kan. Nu is Annemarieke zaterdag weg gegaan en pas as donderdag komt de vuilniswagen en dan komen ze niet op het idee dat de mensen hun eigen vuil erin willen doen? Hem ook gezegd dat het niet mag wat ze allemaal in de container gegooid hebben en dat er boetes opstaan. Dan krijg je het excuus van ja maar in het weekend is dat allemaal dicht. En het huis is van mijn moeder en het wordt verkocht. Ze waren er vast niet alleen in het weekend .Maar hij ging zorgen dat het uit de container gehaald zou worden. Ik heb een zeer voldaan gevoel na al mijn detectieve arbeit.
Hij zei het was de eerste maal en ik voor ons de weet ik hoeveelste maal en dat ik regelmatig de bak mag sorteren en het glas eruit halen en wat er al zo al ingestort werd. Het blijft A sociaal vind ik want de bak wordt door een ander betaald. En wij vinden het echt niet erg als de bak op de leegmaakdag gevuld wordt met dingen die er in mogen. Maar ik dacht zo dat het in Nederland toch ook niet alles in de afvalbak mag?
Jan ondertussen naar zijn werk en ik met een grijns op de bank.
We waren tussen de middag bij Ingrid gaan eten, ik had even Sabrina toen Ingrid met de slee Theresa ging halen. Best gezellig en dan nog koffie met de resterende verjaardagstaart .
Kreeg een berichtje van Malcolm dat ook hij vrij heeft gekregen voor het weekendfeest van Jan. Ik ben helemaal blij.
De wassen zijn inmiddels ook bijna klaar , de laatste zit in de droger.
Het is me wel weer genoeg voor vandaag.

Ik zie net dat Annemarieke mij een pitbull vindt, ik denk zelf meer een bloedhond.


Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

In Nederland is het per gemeente verschillend. Bij ons in Cappelle kan je plastic scheiden maar het moet niet, en geen haan die er naar kraait als je glas niet in de glasbak gooit. In Rotterdam is het al niet anders maar in Schijndel bij Sebastiaan zijn ze al weer wat strenger.

Liduina 2017-01-09 16:08:21

Wij hebben diftar is ondergronds en je hebt een chip nodig dus dat is al wat makkelijker

Els Molenaar 2017-01-09 16:14:56

Hahahahahaa! Chapeau Nicolette!!!!

Annemarieke 2017-01-10 20:38:04
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.