Tja en dan opruimen

Oostenrijk, Gröbming

Lekker geslapen en vroeg wakker. Heel even ontbijt tv en dan toch eruit. Minus 18 graden in de morgen bij ons op het balkon dus het was nog kouder. De was aangezet want dat was ondertussen een behoorlijke berg geworden. De slaapspullen en handdoeken van mijn zussen, onze eigen was en wat we mee terug brachten en het beddengoed en zo van Yasmin en Pascal die in ons huusje waren. Eind van de middag alle 3 de wassen droog en opgeborgen in de kast. Alle boodschappen uit de tassen in de kasten.
Ondertussen bruine bonensoep gemaakt met bonen en echte rookworst.
Beneden alle boodschappen en gekregen zaken afgeleverd. Theresa echt hardstikke ziek met hoge koorts in haar bedje, Sabrina 39 graden koorts, Ingrid niet lekker dus een echte ziekenboeg. Dus de cadeautjes voor Theresa beneden gebracht bij de Action kleine paardjes met frutsels erbij gekocht en helemaal blij was ze. Een grote fles voor in bad met Anna en Elsa erop had ik ergens in de uitverkoop voor een euro en ik had een armbandje van Erna voor haar die moest gelijk om. Ze is net een kraai. Ingrid helemaal blij met de draagzakken die ik van Angela heb meegenomen en de Zwitsal. Jannick zijn dvd´s is hij zeker blij mee maar hij was werken. Pascal belde me even gezellig bijkletsen, ze hebben het naar hun zin gehad en als verrassing voor ons een mand vol met lekkere dingen waar Jan en ik ook maar aan begonnen zijn. We voelen er geen tegenzin bij. De Hollandse koekjes zijn erg lekker .
Na het middageten moed bij elkaar geraapt en naar het huis van Annemarieke gegaan maar het viel mee. Mensen horen de openhaard schoon te maken als ze het gebruiken en de bedden af te halen maar ja niet dus en met 6 man toch al met al extra werk eraan. Ze hadden het glas verzameld en laten staan is niet erg we komen altijd langs de glascontainer maar hun vuilnis konden ze niet kwijt OMDAT.................... ja hoor de bak volgestort was door anderen. Ik word daar zo boos om. Ze hadden zelfs het formulier voor de gemeente ingevuld dus dat viel ook mee. We hebben de kachel laag gezet , het vuil geruimd, het glas weg gebracht en morgen weer een dag want Jan moest ook weer gaan werken en ook dat is vandaag een probleem want de Nightrace is in Schladming met 50.000 bezoekers verwacht. Terug gaat het hopelijk ook goed.
Ondertussen de post gedaan, de kranten gelezen en even mail kijken. Jan had een nieuwe gasten melding voor maart en het past precies in ons schema want ze gaan op zondag weg en op zaterdag is de doop van Sabrina.
Zie ik staan dat mijn betaling niet is geaccepteerd met mijn debetkaart, er staat meer dan genoeg geld op dus ik begrijp het niet. Nog een keer samen met de jonge man gedaan en nee het ging niet. Ondertussen was Jannick binnen gekomen en die heeft de bank gebeld en die zei dat sommige grote bedrijven in de autoverhuur geen debetkaarten accepteren dus dat was het geval. Begrijp het niet want wat je betaald is ook gelijk betaald zoals met contant geld. Maar nee dus. Dus mijn creditkaart van mijn Nederlandse rekening gekeken want die loopt af en de rekening wordt niet veel gebruikt meer maar die dan opgegeven en dat was goed. Vreemd eigenlijk . Het kon nog en ik ben gered. Maar het blijft lastig want als deze kaart afloopt kan ik dus geen auto boeken. Ik heb eigenlijk tot nu toe geen weigering van de kaart gehad om te gebruiken als creditkaart. Moet dus wel zorgen dat er in april genoeg geld op die rekening staat om het restant te voldoen met de creditkaart. Ik wil juist om al die kosten van al die extrakaarten af .De debetkaart betaal ik naar gelang ik de kaart echt gebruik . Dus geen vaste kosten eraan. Ik vroeg kan ik ook een autostoeltje erbij krijgen ik moest wel een slikken 55 euro. Dat is een ticket. Dus even nagevraagd bij Transavia of ik ook een autostoeltje kan meenemen stond ergens dat je die voor een kind met ticket ipv handbagage kan meenemen dus ik ga wel op zeker dat het kan. Maar nog steeds geen antwoord gekregen waar stond ook alweer binnen een uur antwoord? Jannick wilde ook wel koffie met wat lekkers uit de mand dus dat werden de mergpijpjes.Had hij weer verdiend met het bellen.
Jan komt net binnen en ik heb genoeg ergernis voor vandaag dus we gaan wat eten .


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.