Hoe bedoel je auto invoeren grrrrrrrrrrrr

Oostenrijk, Liezen

Maandag 9 oktober

We brengen Jannick naar school en gaan naar de verzekering voor de auto. In Oostenrijk krijg je de nummerplaten via de verzekering. We moeten de auto laten keuren en ze bellen voor ons de verschillende stations en we kunnen gelijk als we naar Liezen rijden. Hij waarschuwt ons nog dat dit het moeilijkste deel van de verhuizing is om de auto ingevoerd te krijgen.
Ruim een uur later komen we bij het keuringsstation aan en eerst moeten we alle papieren van de auto overleggen, dat schijnt geen probleem te zijn en de auto gaat de brug op. Volgens hen zat er te veel condens in de remolie ? Maar dat hoeft geen probleem te zijn dat kan je zo laten veranderen. Dan is het zo goed als achter de rug en komen ze tot de ontdekking dat wij gasinstallatie hebben. Niet dat we die kunnen gebruiken in Oostenrijk . Ze hadden dus niet in de papieren zien staan dat we een lpg installatie hebben en het staat er toch echt in.
Ze laten de auto niet toe omdat we geen anprufungsbuch hebben?? In Oostenrijk zijn hooguit 5 lpgstations en rijdt dus ook bijna niemand gas. Hier moet schijnbaar ook een soort apk keuring voor de auto maar een aparte keuring voor het gas. Dan heb je een soort logboek vor het gas. Maar in Nederland hebben we dat niet en wordt het gas gelijk met de apk gekeurd.
We laten de keuringsrapporten zien maar dat vinden ze maar niets ze willen een anprufungsbuch. Hoe we daar aan moeten komen ?? We bellen met de RDW in Nederland en die zeggen dat ze ons niet kunnen helpen eventueel kunnen ze en homologie opsturen maar dan moeten we eerst een formulier downloaden , dan opsturen, dan duurt het zeker 14 verwerkingsdagen, en dan sturen ze het naar ons. Het exportbesluit is dat je maar 14 dagen een neutraal nummerbord krijgt en de exportverzekering duurt ook maar 14 dagen. De keuring hier is 1x per 14 dagen en dus vandaag. Ik vraag of ze kunnen bevestigen met een papier dat de gasinstallatie wel gekeurd wordt in Nederland bij de apk keuring en hij zegt dat hij dat moet overleggen en dat ik morgen wordt terug gebeld. Ondertussen dat ik sta te bellen met de RDW gaat het mobiele keuringsstation weg. Ze laan ons zo staan en we kregen wel gelijk de rekening van 168 euro. Die betalen we zeker niet, als ze gelijk hadden gezien dat we gas hebben en ze dus gelijk het probleem hadden gezien , hadden we de auto niet laten keuren. Ze hebben het zelf niet gezien. Ze gingen ook lullig doen over dat in de kentekenpapieren een G staat voor gas en geen B en G. We hebben uitgelegd dat het in Nederland voor de wegenbelasting uitmaakt of je gas rijdt of benzine en als je een gasinstallatie hebt dat dan het gas telt en niet de benzine. Ook vielen ze over de G want hoe wisten ze dan wat voor gas? Je kan ook zoeken.
We gaan nu we in Liezen zijn ook gelijk naar het Fienanzambt, daar willen ze het formulier niet van Jannick voor zijn schoolabonnement stempelen.Omdat we geen familiebeihilfe krijgen, maar we krijgen voor Jannick kinderbijslag in Nederland en er is een speciale regeling voor dit soort gevallen maar ze weten daar ook niets. Dus stempelen ze het niet.
De regeling nakijken is er niet bij, dus moeten we uit zien te zoeken hoe we dat moeten aanpakken.
Wij weer terug naar Schladming naar de verzekering, dat is weer 40km terug. Ze waren daar niet echt blij en de baas had ons al gewaarschuwd, er was daar ook een Nederlandse dame die ook in Schladming woont en ze had exact dezelfde problemen. Hij is gaan bellen voor ons en we hebben onze papieren achter gelaten, hopelijk komt er een oplossing.
Thuisgekomen kwam Christian de eigenaar van ons huis kijken of het gelukt was met de centrale verwarming en vragen of er nog problemen waren. Ook heeft hij de cv gecontroleerd.
Volgende week komt hij hout brengen en ons leren hoe we de grote houtoven moeten gebruiken.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.