Een hectisch begin van de week

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen wakker door de wekkers. Ik had geen idee waar mijn klok in de nieuwe telefoon zat dus ik had Bixby gebruikt voor de zekerheid ook de oude telefoon gezet. Ze liepen precies beide tegelijk af. Ik ben niet gewend om met mijn telefoon te spreken.
Jan gaan douchen en daarna ik. Hij zou om 7 uur gehaald worden maar om kwart over 7 niemand dus had Ingrid gebeld. Het was een verzameltaxi dus ze waren nog andere halen. Theresa kwam ook dag zeggen en ik denk dat Ingrid haar heeft afgezet . Het RK busje kwam pas om kwart voor 8 als Jan te laat is dan hebben zij de verantwoordelijkheid. Ingrid had eeen doos Merci neergelegd voor de begeleiding die er blij mee waren. Sabrina was er al vanaf 7 en Ingrid was na het telefoontje op weg naar Liezen gegaan. Sabrina speelt en als ze wat wil drinken komt ze het vragen. Ze wijst dan op haar beker. Ik blijf tot kwart voor 10 boven en dan ga ik naar beneden met Sabrina want om 10 komt Gabi voor haar. Daarna kan ik me aan mijn eigen bezigheden wijden. Maar dan heb ik wel eerst een kwartier nodig om het speelgoed te verzamelen. Ingrid verwacht ik ergens tegen half 12 weer thuis. Op maandag komt ook Theresa om half 12 uit van de school.
Mijn middageten is grotendeels al klaar dus ik heb daar geen werk aan. Iets doen met Sabrina over de vloer is ook geen optie. Ook al is ze heel erg lief en speelt ze , je moet haar toch in het oog behouden. Ze stopt nu dingen in haar mond en ontdekt alles. Ze had pas bij Ingrid een doppinda uit een schaal van de salontafel gehaald en in haar mond gestoken en was diie aan het vermalen. Ingrid bracht haar bij ons en Jan zei ik geloof dat ze wat in haar mond heeft. Maar ja haar mond open laten doen is niet zo eenvoudig en ze houdt haar tanden stijf op elkaar. Uiteindelijk lukte het mij en daar was een brij van stukken doppinda, Later zei Ingrid als je wilt dat ze haar mond open doet moet je een tandenborstel pakken als je die laat zien doet ze haar mond open. Tja dat moet je maar weten. Ze kan nu zelf op haar knieen komen dus kan ze met gemak alles van de lage tafel halen. Ze maakt laden open en deurtjes. Ik doe de deuren van de keuken slaapkamer en badkamer dicht. Dan kan ze in de gang met haar boeken en in de huiskamer met haar speelgoed. De muziekrobot blijft een grote favoriet.
Gabi kwam en ik ben naar boven gegaan en op de trap kwam ik Ingrid al tegen. Alles was zeer snel gegaan.
Dus ze kwam koffie drinken en een beetje kletsen- Daarna ben ik begonnen met de bureauhoek van Jan, hij had al opgeruimd had hij gezegd en ik haalde bergen stof te voorschijn toen ik de dingen van zijn plaats gehaald had. Alles uitgezocht en zowaar ook het laatste papier wat ik nog nodig had gevonden. Jan geloofd niet dat hij dat zelf weg legt op plaatsen waar het niet hoort. Alles los elk dingetje los nu alles in bakjes en afgesloten dozen in de kast. Zoekt makkelijk en wordt niet zo stoffig. Maar geen sleutel gevonden. Dan aan zijn kledingkasten begonnen. Ik had al een aantal malen gezegd het stinkt maar geen idee wat er stonk. Nu deed ik een kast van hem open en ik lag zo wat op mijn rug door de stank. Jan heeft de vervelende gewoonte dat alles wat van hem is dat moet ook duidelijk in zijn kast. Dus een tas kan niet bij de tassen op de zolder of die we vaak gebruiken in de kast buiten. Ook maakt hij dus zijn tassen niet leeg en dat was nu het grote probleem , geen idee wat hij voor eten in zijn tassen ooit had maar nu stonk alles naar rotte vis. Ik ging over mijn nek toen ik de tassen had open gemaakt. Daar was niets meer te redden de tassen konden weg. Ik heb wel buiten gekeken of er nog dingen te vinden waren die misschien belangrijk waren. Zijn kleding in de kast stonk ook en heb het eerst met zo,n spuitbus en dat hielp niet en dan alles maar buiten gehangen ook al hoosde het. De kast op zich stinkt ook en ik hoop dat het eruit gaat al weet ik niet hoe.
Daarna alles uit de kasten gehaald en nagekeken en dan terug gehangen . Zijn laden uitgemest en alles weer netjes in de kasten. Zo netjes als Jan altijd was , een echte pietlut en nu een smeerpeuk. Dan de boekenkast door gegaan en alles weer netjes gemaakt. Ik heb cd kasten in de gang en ik verbaasde me dat ze steeds leger werden nou dan heeft hij zijn eigen cd´s eruit gehaald en die liggen dus allemaal nu in zijn bureaukast. Het is 5 stappen naar de cd kast van zijn apparatuur. Dan heeft hij zijn eigen schoonmaakspullen en die staan op zijn bureau ook dan kan het schijnbaar niet in de schoonmaakkasten. Dus dat weer bij de schoonmaakspullen in de kast gezet. Hij doet er toch niets mee. Het ziet er allemaal weer netjes uit en overzichtelijk. Hij wil niet gecontroleerd worden , hij wil niet aannemen dat hij niet alles kan en de dingen verkeerd doet.
Het was een prima dag om bezig te zijn het regent en regent en dat blijft ook nog even zo met hoge temperaturen , Bij ons is de sneeuw al weg gespoeld . Er komt wel weer nieuwe sneeuw en koude aan met weer nachttemperaturen van minus 10.
Nu al weer einde van de middag en ik denk nu morgen weer een dag.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Koffie bonen in de kast zetten die nemen de stank op of natron heeft de zelfde werking. Kan je ook in schoenen doen die stinken

Marjanne 2020-02-03 17:55:57
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.