Nog steeds mooi weer

Oostenrijk, Gröbming

Nadat Ingrid gisteravond thuis was gekomen ging Theresa weer naar beneden. Papa was ook thuis gekomen. Er werden 16 hechtingen uit Sabrinas hoofd gehaald. En ze bleef heel braaf eronder. Wat moet voor Sabrina nog normaal zijn?

Vanmorgen 7 uur wakker , een nette tijd en een beetje ontbijttv. Dan toch eruit en nadat ik net helemaal klaar was kwam Ingrid koffie drinken met Sabrina.
Gisteravond nadat ik naar bed was gegaan viel de deksel op mijn kop en kon ik het even niet meer plaatsen. Ik kon alleen nog maar huilen maar dat heeft me wel goed gedaan denk ik.
We leven nu tussen angst , hoop en vrees.
Het is opnieuw een stralende mooie dag .

Niet leuk voor de regio de enorme brand sinds gisteravond bij de Stefflbäck in Haus en totaal neergebrand. Geen idee wat dat voor gevolgen heeft voor al die mensen die er werken of in de Konditoreien werken.
https://www.servus.com/tv/videos/aa-21nw28tpw2112/?fbclid=IwAR2di5Y5sTObEiocC8WSJEINe7fm-ptHsIw8ynr_9KywqN-XiPhXCpVk4

Woorden gehad met Ingrid omdat die Theresa helemaal alleen laat oversteken zonder toezicht. Theresa heeft al niet het zicht van een normaal iemand en met 7 jaar echt te jong. (dat is mijn mening) Ik heb vroeger altijd geleerd dat kinderen tot 10 jaar het overzicht niet hebben. Er wordt zeer hard gereden op de Stoderstrasse en bij Letmaier op de Rennbahn (nee heet niet zo om de snelle rijders). Ik ben altijd voorzichtig op mijn kinderen geweest en ben dat ook op mijn kleinkinderen.

Vanmorgen weer een deel in de keuken gepoetst , Het deel van de keuken wat we gisteren niet gedaan hadden zo als de achterwanden boven de aanrechten. Daarna heeft Jan bovenop mijn vitrine/servies/ glaskasten gedaan. Heeft ook al zijn molens die er bovenop staan schoongemaakt en even laten draaien in de zon en ze deden het allemaal nog. Ik ondertussen de smalle kasten gedaan met alles wat er in staat en in de middag dacht ik ach ik doe de grote kasten ook gelijk zijn we maar klaar. Wat rest is de bodem en die komt dan morgen aan de beurt. Ik doe het 2x per jaar echt alles soppen en schoonmaken. Dus het grote werk tot aan het voorjaar weer gedaan. Maar dan doe ik ook al het glaswerk uit de kasten een keer in de vaatwasser .
Jan heeft in de middag eindelijk nieuwe emmertjes gehaald bij de gemeente om vet en frituurvet in te doen. Dus ik kan weer even vooruit. Hij is nu de kast op het balkon aan het repareren want die zakte in elkaar . Het hout wat er naast lag heeft waarschijnlijk te veel druk er op uit geoefend. Dus dat was een groot deel van het hout verplaatsen en alle andere opgeslagen dingen. De kast leeg gehaald die stampvol was. En er dreigde planken los te komen van de zijwanden dan was het leed niet te overzien geweest. (grote bakken op kleur gesorteerde lego) De schoenen konden erin blijven dat scheelde weer. Ik had de kast ook meer naar de zijkant kunnnen verplaatsen wat nu zeker geen optie met een kub hout gestapeld. Hij staat nu deels voor de ramen van de slaapkamer wat dus ook voorkomt dat we heel veel licht binnen krijgen. Misschien volgende lente alles anders indelen maar nu even niet.

Ik heb al de hele dag hoofdpijn die ik niet kwijt raak, het is denk ik spanningshoofdpijn. Wel wat paracetamol genomen maar het helpt niet echt.

Ondanks het mooie weer wel veel koeler dan de afgelopen dagen. Maar de 20 graden halen we nog.
Het grote speelgoed van Sabrina maar door Jan op de zolder laten zetten. Hebben we voorlopig niet nodig .Stond nu ook op het balkon aan de voorzijde die we als berging gebruiken.

Helaas kreeg ik het skipak weer terug van Julia , het was toch te klein voor haar jongste. Dus weer even verder zoeken.

Eind van de middag kwam ingrid vragen of Sabrina mocht komen . Die ging bij mij wat spelen met de little people en haar boekjes. Dat gaat nu weer al valt ze wel vaak om. Ingrid ging het gras maaien. Jan is nog niet klaar met de reparatie maar morgen weer een dag.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Jemig, wat een brand! Las dat er gelukkig geen personen gewond zijn geraakt.

Annemarieke 2019-10-27 11:50:00
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.