Eerste Advent

Oostenrijk, Graz

Immer ein Lichtlein mehr
im Kranz, den wir gewunden
dass er leuchtet uns so sehr
durch die dunklen Stunden

Zwei und Drei und dann vier!
Rund um den Kranz welch ein Schimmer
und so leuchten auch wir
und so leuchtet das Zimmer.

Und so leuchtet die Welt
langsam der Weihnacht entgegen
und der Händen sie hält
Weiß um den Segen!

Matthias Claudius

Vanmorgen rondom 7 wakker en een beetje tv en om 8 uur kwam de hele familie koffie drinken. Dat was gezellig . Nadat er een paar verdwenen waren ging Oma ook maar even douchen. Om 11 uur nog snel een broodje kroket gemaakt en dan om half 12 op weg om met Theresa in Graz bij de Steierdutchies Sinterklaasfeest te vieren- Het werd een gezellige drukke boel daar en een echt familiefeest. De grote kinderen die ook allemaal naar de Nederlandse school gaan hadden lootjes getrokken en surprises gemaakt. Toen de Sint en Piet kwamen gingen die aan de andere kant van de ruimte vieren . De kleinere mochten allemaal bij de Sint komen. Theresa werd geprezen dat ze zo flink is omdat ze zo veel bij Opa en Oma is en Mama moet missen omdat haar zusje ziek is. Hijhad duidelijk moeite met lezen in het grote boek en noemde Theresa Theresi zo wordt ze door vriendinnen op school genoemd en ze zei hoe weet hij dat toch? Het laatste was toeval .Wat ik super lief vond was dat ze ook een cadeau voor Sabrina erbij gedaan hadden , ik had alleen Theresa aangemeld.
Op de terug weg hadden we op een stuk wel sneeuwval maar het ging eigenlijk overal voorspoedig. Het was in Graz overdag maar 1 graad bij ons in de nacht welliswaar heelkoud met minus 10 maar overdag toen wij weggingen was het 7 graden.
Jannick kreeg werktelefoon en moest gaan werken. De Planai had problemen met het pompstation. En ja hij had Bereitschaft. We waren in Liezen gestopt omdat Theresa en ik beide heel erg moesten plassen dus bij de McD gestopt en dan maar cheeseburgers voor ons meegenomen en een zak met aardappelruitjespatat voor Theresa. Dan snel op weg naar huis en alles in de auto opgegeten. We waren om 7 uur thuis. Theresa afgeleverd en het cadeautje aan Sabrina gegeven. Tot grote vreugde van Ingrid begon ze het zelf uit te pakken. Jannick moest het wel vast houden want ze gebruikt maar 1 arm en hand. Vooruitgang dus.
Wij aan de koffie en zo lekker in bed tv kijken en luisteren want het is de hele avond the voice senior.

https://youtu.be/y2Bp37zC6Oc
https://youtu.be/XDFxAqYnTy0
https://youtu.be/QzFVVDGrz8w
https://youtu.be/_zybP5sYL7Q


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat een feest!!! 😊

Annemarieke 2019-12-02 16:48:39
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.