Het weer vandaag een stuk minder.

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen schrok ik wakker van de wekker om 7 en wilde Jan weken maar die was er al uit. Helaas had hij niet de wekker uitgezet. Ik een beetje tv kijken dan opgestaan om 8 want vandaag komt de nieuwe droger tussen 8 en 2 (dan denk ik altijd dan komt hij vast om half 3) Maar goed ik moest wel klaar zijn. Een beetje aangerommeld en opgeruimd en de badkamerwand waar ik normaal niet bij kan helemaal gesopt. Dan bemerk ik dat de stop er niet in wil in mijn wasbak . Jan die ondertussen terug was gevraagd of hij er iets aan kon doen en ja dat heeft hij maar daar voor moest de hele bak losgemaakt worden. Hij zei dat het opgelost was maar later deed dat ding het nog niet. Ik had middageten gemaakt. Zwiebelröstbraten met macaronie. Ik had geen zin in Knödel. We wilden beginnen met eten toen kwam het telefoontje dat in een half uur de droger werd gebracht. Ze kwamen en hebben hem boven gebracht voor ons (Daar heb ik ze geld voor gegeven) Ze hoeven maar tot de deur te brengen. De was had ik al gedaan maar moest wachten met drogen tot Jannick thuis kwam. Deze droger is veel zwaarder dan de vorige en wij krijgen hem niet op de wasmachine. Dat tegen Meli gezegd en die zou het tegen Jannick zeggen. Dus in de middag kwamen ze beide aangemarcheeerd en zij hebben samen dat ding erop gezet en Jan de stekker tegelijkertijd er in gedaan. Ik ben helemaal happy, er zit licht in de trommel dus als je hem open doet dan overzie je alles. Het is een AAA kwalificatie op alle onderdelen. Ook veel stiller. Ik ben er happy mee.
Vandaag is het een koele dag met behoorlijke buien , donker en somber en met 19 graden niet koud maar ja als je rondom 30 en hoger gewend bent. Maar dat komt weer terug heb ik begrepen. De tuin had het water hard nodig en eigenlijk nog veel meer.
Gisteren hebben Meli en Jannick de tv geinstalleerd met de nieuwe houder en al een deel opgeruimd wat er in moet komen. Ze zijn nog niet klaar met alle aansluitingen van de consoles. Ze hbben de oude eettafel eruit gegooid en de nieuwe in elkaar gezet. I.p.v. het donkere hout nu wit en het was een rechte tafel met aan een kant een grote ronding eraan. Dus dat dat nu weg is is een enorme ruimtewinst.Komen er veel mensen kunnen ze de tafel aan 2 kanten verlengen. Langzaam aan wordt het wat. Het ziet er nu al heel erg opgeruimd uit.Maar tja nu weer lange tijd sparen want ze zitten nu nog op oude eetkamerstoelen, Er is een stuk van de oude wandkast af maar de rest staat er nog en ook de kasten als wandscheiding. ER komt wel weer een lagere scheiding tussen woon en eetkamer en daar komt het grote terrarium op met de baardagamen. De ruimte is eigenlijk klein en dan enorm grote zware en ook op sommige plaatsen brede kasten. Dan was er een grote opening tussen hun slaapkamer en de huiskamer (dat was vroeger de werkkamer van de oude bewoners) Doordat ze het goed hebben afgedicht met een dubbele geisoleerde gipswand kon daar het nieuwe wandmeubel tegen aan en in de hoek de grote ook massief houten hoek tv kast met aan de wand allerlei plankjes ook weg. Meli heeft de kast zo uitgemeten dat in die hoek alle grote plastik opruimbakken met speelgoed gestapeld kunnen worden. Wat heel veel plaats in de woonkamer opleverd. Ze zijn nog lang niet klaar maar je ziet het met elke aankoop en verandering opknappen. Lekker licht en modern en niet meer oubollig (dat was het zelfs voor ons)
Het is ondertussen half 7 en de kinderen zijn er nog steeds niet. Dan komt Ingrid ze vast brnegen na haar werk en dan is het half 8 , een tijdstip dat de kinderen hier al in bed liggen, Ik dacht dat ze dinsdagavond zouden komen maar Ingrid zei ik kan de oppas niet afzeggen dus moeten ze de hele dag bij de oppas blijven. Anders zou de oppas niet aan haar uren komen. Later dacht ik ze kan ook hier oppassen toch? Net Jannick gesproken en inderdaad de kinderen komen om half 8.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.