Een oud recept van Jannick

Oostenrijk, Gröbming

Ik werd om 7 wakker gemaakt door Ingrid, ze ging Theresa weg brengen want die moest om half 8 op de Kiga zijn. (muziekles) Dan ging ze daarna door met Sabrina naar Leoben naar het ziekenhuis. De schoentjes werden geinspecteerd en ja hoor een choco munt en pepernoten.
Dan ben ik weer in slaap gevallen en Jan heeft me laten liggen en werd ik pas om 10 uur weer wakker. Het is koud buiten wel nu droog maar heel veel wind. In de nacht een beetje poedersneeuw gevallen. Terwijl ik mijn beschuitje aan het eten was (ja dat lezen jullie goed , een rol beschuit uit Nederland) met hagelslag zag ik dat mijn voederplaats goed bezocht wordt. Fijn dat de vogeltjes het weer gevonden hebben.
Jan heeft net voor mij gestofzuigd en ik heb de was aangezet. Nu maar eens nadenken wat we gaan eten want Theresa komt ook eten. Die moeten we straks van de Kiga halen. Ik denk dat het havermout en muesli koekjes worden lekker met stroop- Weer eens wat anders dan pannenkoeken.
Ik ben nog steeds niet echt fit Ingrid zei dat het komt omdat het weer zo gek doet. Je lichaam komt niet in de winterstand. Geen idee er is wel steeds Föhn en daar reageer ik ook altijd op en er komt alweer nieuwe Föhn aan. Daarom geloof ik komt de kou nu vanuit Rusland . Ik ben niet zo Wetterfrosch.
Ik was aan het eind van de morgen naar de huisarts voor de recepten maar ze was weggeroepen voor een noodgeval dus ik ga ze morgen maar ophalen. Dan Theresa van de Kiga afgehaald en weer naar huis. Ze had de oude jas van Viktoria aan en die staat haar erg goed. Ze bleef eigenlijk de hele dag wat louw en hangerig al was ze ook wel bezig.
De Post van gisteren zat nog in de bus (hij komt nu vaak zo laat) en ja hoor voor de 3e keer de brief over fiscaalinwonerschap. Ik heb hem weer ingevuld en net zo als het verbeterde exemplaar van de vorige keer want anders is het niet. Aangezien ze je niet willen helpen met wat er nou precies gevraagd wordt vul ik het nog steeds in naar eer en geweten. Zover ik het begrijp ben ik fiscaalinwoner van Oostenrijk en nergens anders.
Het middageten werd inderdaad een eigen soort muesli/havermout koeken. Ik had geen Muesli maar wel Quarn en havermout, daarbij besjes, rozijnen en banaan met zelfrijzend bakmeel wat suiker en kaneel en melk. Dan 5 in de pan tegelijk gebakken en smullen. Wij eten er altijd wat stroop bij maar ze kunnen ook zo of met wat poedersuiker.
Het vult goed en ik heb er ook nog voor vanavond over. Zelfs Jan zei dat was lekker. Het originele recept was van mijn Oma en Jannick had het recept in 1999 voor een kookboekje op school gebruikt. Die boekjes verkochten ze en het geld was ergens voor. Weet niet meer waarvoor. Nu zocht ik gisteren iets en kwam het boekje tegen end dacht he dat kan ik ook best weer eens maken. In geen jaren gegeten. Maar ik maak er altijd wat van met de dingen die ik in huis heb met het recept als basis.
Ingrid kwam om 2 thuis en was met Sabrina naar de kapper geweest in Leoben en het is de eerste maal dat de kapper er wat van gemaakt heeft. Volgens Ingrid een jongeman een jaar of 18 en schwul (klinkt beter dan homo) met een ringetje in zijn neus. Sabrina bewonderde hem dus. Ze heeft een heel kort goed geknipt kapsel . Dat heeft hier nog niemand voor elkaar gekregen maar goed ik laat mijn haar ook niet voor niets in Salzburg knippen. Ingrid zei ze heeft nu een jongenskapsel en heet Sabrino. Maar het staat haar goed en ze heeft geen dode pluis meer en haar haar zou nu ook beter moeten groeien. Maar elke keer die plakdingen op je hoofd wordt het haar ook niet beter van. Haar EEG was vandaag erg goed en de arts verrast hoe Sabrina zich ontwikkeld. Volgens hem mag dan het Gen beschadigd zijn die het Rettsyndroom veroorzaakt maar lijkt het erop dat Sabrina dat niet heeft want ze lijkt ook geestelijk niet gehandicapt. Ze heeft in ieder geval een aangeboren hersenbeschadiging door de tumor en ze hopen dus dat als dat geopereerd kan worden ze vrij wordt van de epileptie die haar zeer veel schade brengt en ook daardoor de ontwikkelingsstoornissen. En de tumor drukt op delen zoals haar spraak vandaar dat ze niet spreekt. We wachten maar af dat doen we al 2 jaar. Over 14 dagen het laatste onderzoek Petscan in Wenen. Dan wachten op wat er besloten wordt.
Nu is Sabrina ook bij mij en Ingrid gaat hier een poging wagen om naar de kapper te gaan. Je kan geen afspraak maken dus je moet gaan zitten en wachten.
Sabrina is nu aan haar chocomunt en pepernootjes begonnen. De chocolade in stukjes gedaan en de pepernoten in vieren. Dan komt ze aan mijn broek trekken en wil ze weer een stukje.
Jannick kwam thuis en even koffie drinken ook hij wilde wel van zijn havermpoutkoekjes eten en zei zo dat is lang geleden maar dat hoorde ik vandaag al eerder . Ook wilde hij gelijk in het boekje kijken met recepten. Een van de meisjes die er ook een recept in had geschreven woont ook in Oostenrijk en daar is Jannick nog mee bevriend . Nou wil hij nog een foto maken van het recept en die dan aan haar sturen.
Ingrid kwam thuis en de hele meute verdween weer. Om 6 kwam Theresa nog even sinterklaasjournaal kijken. Dan is de rust definitief. Het bleef koud vandaag al werd het rond het middaguur even 14 graden. De sneeuw verdween als sneeuw voor de zon. Maar de wind was erg koud,




Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.