We hebben onze nieuwe auto

Oostenrijk, Gröbming

Sophia von Rom – 15. Mai
Auch als „kalte Sophie“ bekannt, ist Sophia von Rom die letzte der fünf Eisheiligen. Sie starb um 304 nach Christus als frühchristliche jungfräuliche Märtyrerin. Teile ihrer Reliquien wurde nach Straßburg gebracht. Andere liegen unter der Kirche Santi Silvestro e Martino ai Monti in Rom vergraben. Die heilige Sophia von Rom wird oftmals gegen Spätfröste angerufen und um eine gute Ernte zu erbitten. Sie ist oftmals mit Trog und Schwert, aber auch mit einem Palmwedel und einem Buch auf Darstellungen zu sehen. Of zoals Ingrid zei
Sophie mit ihrem kalten Hintern. Het was vandaag ook fris donker en regen. Gisteravond en vannacht regende het verschrikkelijk en ik ben zelfs opgestaan om polshoogte te nemen. Ik verwachtte eigenlijk dat de sirenes zouden gaan. Op de bergen sneeuw maar gelukkig niet zoals voorspeld bij ons tot in het dal.

Vanmorgen gelukkig net even voor de wekker wakker. Middelmatig geslapen maar met een blij spannend gevoel wakker geworden.
Om 8 waren we totaal klaar en gingen we eerst naar de apotheek, nog geld opnemen en vandaar naar Liezen.
Het geld van de auto kan ik gewoon met pin betalen maar de aanmelding en zo niet daar kwam een dame voor bij de dealer om het af te handelen. En ja daar is hij dan onze nieuwe Sandero dit keer in wit. Het binnenwerk is toch wel heel anders en de knopjes en bediening ook. We hebben zelfs een knopje gevonden waarvan we niet weten waarvoor. In de beschrijving staat om start aan en uit te zetten maar wat start er dan of niet?? Er zit voor nog geen 10 km benzine en je moet dus linea recta naar een benzinestation. Voor nog steeds 95 ct tanken viel dat mee. We zijn zo blut dat we ook linea recta naar huis moesten want geen geld voor andere dingen. Maar blij zijn we met onze 3e Dacia , een goede prijs leistung en ze hebben ons nog niet in de steek gelaten.
Thuis dan maar eten gaan maken want het was al kwart over 11 toen we terug kwamen. Ik wilde vandaag graag frietjes met Schnitzel en Preiselbeeren. Omdat we het wel een bijzondere dag vinden straks een lekker stuk appeltaart.
Ingrid kwam met de meiden koffie drinken en dat voelde weer als van ouds, toch fijn weer zelf koffie te kunnen maken. Ze kwam binnen en vroeg en gaat het goed met het apparaat, en ik je wilt het zeker proberen. Ondertussen niet veel meer gedaan. Jan was een kort wandelingetje maken om een tv magazin te halen. En hij is nu aan het stofzuigen met de nieuwe stofzuiger. Ik heb mijn bank al op de Tausch site gezet voor niets af te halen maar eentje zich gemeld en dan toch niet. Die wilde geloof ik geld erbij hebben . Ze mogen hem zo hebben. De Caritas is tegenwoordig zeer moeilijk dus die vraag ik niet eens meer. We willen beginnen met de huiskamer opnieuw witten wanden en plafond. Veel werk omdat er veel staat in de huiskamer.
Onder de salontafel is het nu leeg en het grote oppervlak eronder wat altijd vol met troep lag is nu een klein stapeltje in de hoek naast de bank op het plankje. Het is ongeveer als met een handtas heb je een kleintje is het snel vol heb je een grotere is het nog steeds vol en als je een hutkoffer mee sjouwt is het ook meestal gewoon vol. De glasplaat ervan staat nog beneden want wij hadden een houten blad erop gemaakt . Die gaat niet weg maar een stuk ervan komt op een klein bijzettafeltje waar nu een glasplaatje op ligt. We hadden het tafeltje bij verschillende meubel huizen gezien bij Lutz 59 euro bij anderen met hout erop tot 250 Euro. Ik heb nu een gelijke onderstel en dan de glasplaat vervangen voor hout , tafeltje was bij de Action 9 Euro.
Zo het is weer weekend en Feierabend.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Gefeliciteerd met jullie nieuwe auto! Heel veel veilige kilometers!!!! ❤️

Annemarieke 2020-05-22 23:49:22
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.