Nieuwe auto gekocht

Oostenrijk, Liezen

Freitag 13.Mai
O happy day................
Het is zeikweer het regent en regent en dan zou het bij ons nog meevalen tegenover grote delen van Oostenrijk waar het nog veel erger is. Koud vind ik het niet een graad of 11 , oke ook niet warm. Jan ging als eerste naar de garage kwam met auto terug en zeer verergerd. Werd een beetje stompzinnig behandeld en hij was gisteren al boos dat ze de moeite niet hadden genomen om even te bellen. De reparatiekosten voor de Pickl zijn 900 euro en daarnaast moesten we nog wat onderhoud oa nieuwe riemen en nog wat dingen totaal aardig richting 2000 euro. Tja goede raad is duur laten we repareren of gaan we voor wat anders. Jan naar de bank om een afspraak te maken en kijken wat mogelijk is kan hij een afspraak op de 23. krijgen dus hij staat buiten en denkt hu kan toch ook met een ander spreken dan mijn eigen Berater. Dus hij weer naar binnen en vraagt kan toch wel met iemand anders een gesprek voeren, nou dat was wel raar want je hebt je eigen Berater komt hij weer buiten met een afspraak voor as dinsdag en je raadt het gewoon bij zijn eigen Berater maar wel een week eerder.
Ik had ondertussen op internet wat dingen opgezocht en bekeken en we zijn in de auto gestapt naar Liezen naar Vogl daar hebben we onze auto toen ook gekocht en Jannick en Ingrid in totaal al 5 autos. We keken wat rond we waren het er al over eens gewoon weer een Dacia en Jan wilde niet meer zo groot en ik ook niet zo heel klein . We vonden een Sandero die helemaal voldoet. Dus naar de balie en we konden bij Gunther terecht. Overal zijn wachttijden van 4 maanden maar deze en nog een ander kan hij gelijk leveren en de kleur is wel goed donker metallic blauw . (kosmosblauw)
We hadden een afspraak gemaakt voor de dinsdag dan zou alles geregeld zijn maar we waren buiten en liepen naar de auto toen hij achter ons aan kwam en zei geloof het of niet alles is al geregeld en als jullie willen kan je nu gelijk de koopakte tekenen want alles is in orde en genehmigt. Dus we zijn terug gegaan de koop ondertekend en de datum afgesproken op de 31. mai. Hebben wij nog tijd om alles er verder om heen te regelen. Ze nemen de oude auto terug en met de prijs zijn we tevreden. De aankoopsprijs van de nieuwe ook dus JOEPIE net een nieuwe auto gekocht.
Precies 6 jaar geleden kochten we onze Dacia Logan station gekocht en nu dus een Dacia Sandero.
Dan moesten we nog bij de Obi wat terug brengen en ook weer wat dingen kopen ook nog bij de Möbelix om een lamp om te ruilen, En toen waren we helemaal murw van de honger want het liep al tegen 14 uur. Een heerlijk broodje gaan eten en een kop koffie erbij bij de Spar. Dan terug naar huis.
Dus helemaal gelukkig.
Theresa zit nu bij ons op de bank een dvd te kijken , Jannick heeft net het verwarmingssysteem voor me uit het koffieapparaat gehaald zodat ik het kon schoonmaken. Het lukte mij niet het lukte Jan niet en Jannick vond uit dat het in de verkeerde stand stond en we dus eerst moeste uitzetten en dan weer aan dan konden we het wel eruit halen. Tja. Zo maar eens kijken wat we gaan eten want we willen nu eigenlijk nog warm eten, doen we normaal tussen de middag.
Nadat we toch besloten om brood te eten werden het lekkere kiploempias met salade.
Jan geniet van zijn vrije dagen maar is wel van plan de komende dagen aan de badkamer te werken. Ik kan mijn geluk niet op de nieuwe badkamer komt er, een nieuwe auto komt er en als klap op de vuurpijl een nieuw kleinkind komt er aan.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.