Ennstal Classic gekte is begonnen

Oostenrijk, Gröbming

Gisteravond kwam Jannick even langs en vertelde dat een vriend en bekende van ons van de week op de Stoderzinken bij bergrettung oefeningen naar beneden is gestort. Api heeft het overleeft maar heeft volgens Jannick alles gebroken wat je kan breken. Ik was totaal geschokt en Jannick zei zo reageerde ik ook.
Hij is de zoon van de man die een aantal jaren geleden in de Silberkarklamm om het leven is gekomen. Beide zeer ervaren en Api zeker behoort tot de allerbeste. Hij werkt ook op de helicopter van de film de Bergretter en is zelf werkzaam op de hier gestationeerde trauma heli. Wij kennen Doris en Api al zo lang we in Oostenrijk wonen. Ik heb de moed maar opgevat en vanavond haar een prive berichtje gestuurd en ik weet nu dat hij vandaag zijn laatste operatie heeft gehad en ze hopen dat het nu bergopwaarts gaat. Ergens klopt er iets niet aan het ongeluk, het wordt helemaal doodgezwegen en niets komt er naar buiten.

Een hele goede nachtrust gehad, ik werd om 6 uur wakker en even eruit en gelijk de katten van eten voorzien. Fiep zat al klaar bij zijn bakje. Dan weer bed in en geslapen tot half 9. TV gekeken tot half 10. Ik stond nog onder de douche toen er een koffiedrinker kwam dus geroepen de koffie komt eraan. Even koffie drinken met Ingrid en de kinders. Theresa zoekt een knuffel dus Jan de Dachboden op om een zak eraf te halen maar helaas die zat er niet in. Wel veel nostalgie. Wendy en cavia van Jannick, een gebreide knuffel die ik gemaakt had voor Jannick geboren was, en heel veel andere dingen met herinnering. El rana heb ik nu maar weer bij mij op het plankje gezet.
Ondertussen had de fabrikant van de zuurstofdingen van Jan gebeld en het wordt morgen bezorgd.

Annemarieke als je op militärmusik tattoo zoekt komt er van alles tevoorschijn.
Das Royal Edinburgh Military Tattoo (von englisch tattoo = Zapfenstreich) ist das größte Musikfestival Schottlands. Es ist Teil des Edinburgh Festivals und findet seit 1950 jedes Jahr im August auf dem Platz direkt vor dem Edinburgh Castle (der so genannten Esplanade) in der schottischen Hauptstadt Edinburgh statt.

Eten gaan maken voor tussen de middag ook al eten we later omdat we zo laat zijn opgestaan. Gelijk de paprika´s schoongemaakt en gesneden en ingevroren. Voor de rest alleen wat in de keuken opgeruimd en de was aangezet. Daar heb ik er nog eentje van liggen. Fiep had gisteren ons beide kleding bevuild en dus alles in de was. Dus een wasje meer dan normaal. Overleven we ook allemaal weer. Het is onaangenaam weer veel bewolking en af en toe een bui. Maar niet koud.

Heute wollen wir euch einmal unser Gemeindewappen erklären:
Die jahrhundertelange rechtliche Sonderstellung als Hofmark wird durch die beiden Lilienstäbe als Zeichen der Rechtsgewalt dargestellt, der Zahnschnitt in Silber dokumentiert die slawische Sprachwurzel "greben" und weist auf unser Gebirge "Kamm" hin und die zwölf Apostelkreuze als Symbol für den als Kulturgut zu bezeichnenden Apostelaltar in der katholischen Kirche geben Zeugnis der besonderen christlichen Verbindung.

Eind van de middag moesten we naar het postkantoor en om daar te komen was een gekkenhuis. Normaal is het tijdens de Ennstal Classic goed te bereiken maar nu hebben ze echt alles afgezet . Het is best lawaaierig van al die brommende autos. Dat houden we tot zaterdag en dan is het weer voorbij.
Na het postkantoor ons naar de dierenarts geworsteld en de bench afgegeven. Afgesproken dat het morgen duidelijk beter moet zijn en anders bellen want donderdag zijn we zelf weer naar Salzburg naar de Dopplerklinik. Dan daarna naar de bibbliotheek maar de straat was afgezet dus er tussen gewrongen want we moesten niet doorgaand maar halverwege de straat zijn vandaar weer gekeerd en terug. We hadden Ingrid met de kinderen onderweg gezien maar door alle drukte zagen die ons niet. Het was vanmiddag de aanmelding van de autos en bestuurders. Er doen een record aantal autos mee en ik dacht uit 18 landen.
Nog even langs de Billa en dan ons naar huis geworsteld.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.