Minus temperaturen

Oostenrijk, Gröbming

Minus temperaturen

Minus temperaturen
Zo dat was koud vannacht minus 18, we merkten gisteren al dat aan het einde van de dag de temperatuur heel snel daalde. Gisteravond laat merkte ik dat de verwarming heet was. Ik dacht dat Ingrid de tijden veranderd had maar bij deze temperaturen gaat het vanzelf. Zal Jannick wel ingesteld hebben. Was in ieder geval lekker warm vanmorgen. We hadden wel last de afgelopen dagen dat de huiskamer erg koud werd in de nacht maar verder viel het bij ons wel mee. Maar de kamer van Theresa werd heel koud, ze heeft een hoekkamer op de koudste kant van het huis. Maar ach ze sliep bij Opa en Oma en ze mocht bij Mama slapen nu Papa er niet is dus lekker warm had ze het wel.
Nu is het prachtig zonnig weer en de temperatuur in de zon is -2 dat valt wel mee. Geen wind dat is eigenlijk dan het belangrijkste. Vandaag wordt de alternatieve elfstedentocht op de Bodensee geschaatst, de temperatuur zou volgens het weerbericht -10 daar zijn en droog en zonnig.
Jan is al naar beneden vertrokken en mijn hoop wordt steeds groter en de verwachtingen ook. Ik zorg goed voor hem voeder hem op tijd geef hem schouderklopjes en komplimenten.
Ga zo maar weer aan het eten beginnen, bietjes en de aardappeltjes van gisteren opbakken daarbij uitgebakken spek . Lekkuh

Jan was naar de huisarts om zijn recepten te halen en gelijk te vragen hoe het hier is met zijn schildklier medicijn Thyrex. Ik lees steeds over de te verwachte problemen. Bij de huisarts wisten ze van niets en verwezen naar de apotheek. Jan zei ze stonden met hun mond open. Zo verging het hem ook bij de apotheek , ze wisten van niets en open monden. Volgens Ingrid wordt thyrex hier bijna nooit voorgeschreven maar iets anders.

Net heel even op Theresa gepast zodat Ingrid even naar de bank kon gaan. Daarna met Jan even naar de Spar. De aanbiedingen halen, te groot om mee te nemen. 3 grote pakken wc papier, doos met 6 flessen rode wijn, zout voor de vaatwasser dat maakt het zwaar en veel. De tandpasta en de bakboter was het niet. Het was niet het aantal artikelen.
Ondertussen trekt het helemaal dicht, de zon is weg en de eerste sneeuwvlokjes dwarrelen naar beneden bij nog steeds -2.
Jan is nog bezig beneden en met een uurtje naar zijn werk.
De dagen vliegen zo wel voorbij.
Net de volle diepvriesladen op het balkon gezet zodat de vriezer kan ontdooien is namelijk wel nodig. Mijn andere vriezer hoef ik niet te ontdooien met dat anti frost systeem. De vriezers zij meestal vol dus dat ontdooit niet lekker en nu maakt het niet uit hoe lang de laden buiten staan. Wordt alleen maar kouder.

Krijg ik bericht van Drei waar we internet hadden, daar het hier nauwelijks werkt hebben we al een jaar geleden gezegd dat we niet verlengen en we hebben ondertussen al bijna een jaar ander internet van een andere aanbieder. Oktober liep mijn Vertrag af en we komen er maar niet van af , Jannick weer een brief geschreen krijg ik bericht dat ik vanaf 1 mei van ze af ben. Nou ik dacht het niet als ze nu geld eraf schrijven haal ik he terug. Mijn contract is afgelopen en ik heb niet verlengd dus niks 1 mei. Zegt Ingrid ook nog heb je wel naar het jaartal gekeken of het echt 1 mei 2016 is. Haahhahhha.

Ook een berichtje van Belmondo daar had ik in oktober vorig jaar via een Zwitsal actie een boekje gemaakt en besteld voor Theresa. Leuk voor de Sinterklaas. Kreeg niets hoorde niets meermaals een mail gestuurd. NU zag ik pas dat ik in december mail gekregen had maar ja ik was toen echt met andere dingen bezig. Ze sturen het niet naar Oostenrijk. Dat stond nergens dus nu maar naar een vriendin laten sturen en hopen dat het dan eindelijk aankomt. Het zou binnen 14 dagen klaar zijn en ze kwamen er schijnbaar niet eerder achter.

Vandaag is Pepijn jarig 6 jaar geworden dan ben je al een hele kerel vind ik.

Net het voorkantje gezien van de constructie in de hoek ziet er goed uit. Jan moet nog wat bedenken want het kan niet allemaal vast gezet worden want anders kan hij de radiator niet meer ontluchten.
De avond valt en de temperatuur loopt alweer naar beneden. Het is bij een heel klein beetje sneeuwval gebleven maar wie weet wat er nog gaat vallen.




Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.