Prachtige dag

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen kwam Theresa tegen 8 uur een beetje tv eb Opa ontbijt voor haar gemaakt. Oma had zeer slecht geslapen en heeft barstende koppijn.
Allemaal douchen en aankleden om 10 uur allemaal klaar. Theresa moet eerst blokfluiten dan mag ze wat anders doen. Oma de konijnenbeesten eruit gelaten en zo waar is er iets van zon te zien en 9 graden. We kunnen al bijna in badpak.
Middageten gemaakt Kartoffelgulash met Frankfurters. De wasmachine bij mij en die beneden bij Jannick aangezet. Deel was buiten gedroogd en de rest in de droger.
Omdat we laat ontbeten ook laat middageten. Theresa vond het zo lkker dat ze nog een keer opschepte. Ze eet bij mij elke morgen 2 boterhammen. Bij Ingrid eet ze niet en het is al zo´n dun kind. Dan komt Theresa ineens met een papiertje die ik voor Engels moet invullen en shit Theresa heeft door de Schulautonome dagen geen Corona test gedaan. Dus geen sticker in haar boekje. Jannick gebeld wat te doen en ik dacht dat er op woensdag afwijkende tijden in Gröbming waren om te testen (normaal van 7 tot 9) En weinig zin om naar Schladming te rijden op de gok want je moet daar eigenliojk een afspraak maken. Jannick gelijk op zijn telefoon gekeken en het was hop Theresa opschieten we gaan testen want het was 13 uur en het was nog tot 14 uur. Ze kon gelijk doorlopen enige probleem ik had geen legitimatie van haar. Ze waren zo vriendelijk om haar toch te testen.Dat is voordeel in eigen woonplaats. Wachten op het papiertje en we konden weer. Omdat het vandaag super mooi weer werd geloof het bijna niet was wel 20 graden, zijn we gaan lopen. Kon Theresa gelijk haar energie kwijt. Van ons huis naar de Evangelische Kirche daar heeft ze Engels. Wij zijn in het centrum gaan wandelen naar de grote Caritas naar de kleine Caritas en dan terug gelopen en bij de bank geld gehaald. Want ik wilde voor ons als we Theresa hadden opgehaald een ijsje kopen. Dan Theresa ophalen en wie er naar buiten kwam geen Theresa. Nou heeft die juf een klein groepje kinderen en ze vraagt mij op wie wacht je dan? Ik zeg haar Theresa uh welke nou Molenaar. Maar die staat achter je. Ik draai mij om geen Theresa te zien wel een ander meisje. Slordig dat die juf haar kinderen niet kent. Bij 10 stuk moet dat toch wel lukken. Dan terug gewandeld en ijsjes gekocht. Dan op het bankje gezeten en opgegeten. We waren half 6 thuis. Theresa ging nog verder werken aan haar schilderwerk voor haar juf. Het ziet er nu al prachtig uit maar ze is nog niet tevreden en gaat morgen nog wat bijwerken. Morgen gaat ze weer naar school . Jannick kwam boven had zich al gedoucht en zei vergeet je niet dat we vanavond en vannacht geen water hbben . Ja dat zou ik vergeten zijn dus drinkwater neergete en water in emmers voor toilet of iets dergelijks, Ze gaan vannacht iets groots doen aan de waterleiding waar wij ook van betroffen zijn. Met Jannick ging het ook weer een stuk beter.
Theresa vandaag Oma waarom is iedereen verdrietig en boos? Ik heb met Jannick afgesproken om te proberen eerlijk te zijn. Nou Papa wil scheiden en Mama niet. Ja dat dacht ik al. Oma heb ik een spaarbankboekje? Ik denk dat als je die hebt dat je dat aan Mama moet vragen want hier hbben wij dat niet. Ok Oma maar M;ama zegt daar weet ze niets van. Maar wat wil je weten dan? Nou Mama krijgt altijd van oom Reinhard en van Oma wel heel veel geld voor mij en voor Sabrina maar ze wil nooit iets voor ons kopen. Dus ik dadat ze het misschien op een spaarboek zet. Want wij krijgen nooit iets en het is echt aan ons gegeven. Oma maar ik mag dan toch wel wat hebben? Nou Theresa krijg je zakgeld van Mama? uh ja 2 Euro per maand . Daar kan je dan toch wel wat van kopen ? Nee Oma want dat moet ik in de spaarpot doen maar ook daar krijg ik niets van. Tja wat moet je dan zeggen? Dan begon ze met Oma ik ga naar de NMS en ik maar je zou toch naar het gymnasium gaan? Nee Mama heeft gezegd nee ik moet naar de NMS. Ik aan haar gevraagd wat wil je dan gaan leren of studeren `Nou Oma ik wil Wissenschaftler worden technisch of natuurwetenschappen. Tja dan moet je studeren en naar het Gymnasium. Maar Mama wil dat niet dus haar gezegd dat ze ook een Papa heeft die daar wat over te zeggen heeft. Dan vraagt ze mij en als ik iets met dieren wil doen ? nou het ligt er aan wat je wil doen. Nou dierendokter of zo . Tja dan moet je ook Gymnasium . Ze gaat pas volgend jaar naar de 3. maar in dat Jaar moet ze wel worden aangemeld. Hoe moet ik dan naar school want de NMD
S is vlakbij huis en het Gymnasium is in ? Nou dat is in Stainach of Admont , naar Stainach kan je met de trein en met de bus kost niets alleen 20 Euro per jaar en je stapt in Gröbming op en vlakbij het gymnasium uit. Admont is ook met de bus. Stainach is het meest voor de hand liggende school. Oma, Mama zegt dat ik wordt bestoken Theresa had een eenhoorn gekregen (die Jannick en Meli ook gekregen hadden) . En dat ik omkom in het speelgoed waarmee ik wordt omgekocht. Ze heeft met Sinterklaas, met kerst en met pasen iets gekregen. Ze krijgt regelmatig boeken van ons of van Jannick meestal 2e hands. Ze leest heel veel en leest ook elke avond in bed. Tja zo komen er nog wat precaire vragen voorbij. We proberen eerlijk te zijn en ik heb Theresa gevraagd of zij dat ook vindt. Dan bekom je een glashard antwoord met Mama betaald haar dingen van mijn geld en dat is niet eerlijk.
Ingrid had Jannick dagen gestuurd wanneer de kinderen in Juni komen. Theresa mag kiezen of ze 1 dag naar huis wil of dan hier blijft. Ze wil die ene dag niet naar huis. Dus Jannick heeft haar gezegd dat ze even moest bellen met Mama maar zoals altijd neemt ze niet aan.
Jannick heeft ook gegeten en zei dat dit de lekkerste was die hij tot nu toe had gegeten bij mij. Hij had afgezegd voor een brandweer oefening die hij verplicht moet dan maar hij had gezegd nee ik heb mijn dochter dan. Dan hadden ze gezegd dan neem je haar toch mee en als jij de oefening doet dan pas ik op haar. Jannick aan haar gevraagd of ze dat wil en ja uiteraard wil ze dat want ze mag ook mee rijden in de brandweer auto. Dus nu gaat ze vrijdagavond met Jannick mee.
Over vrijdag gesproken , Theresa wil al heel lang dat Zoe komt spelen. Nu waren we bij de Engelse les en Theresa gelijk gevraagd aan Katja de moeder van Zoe en het was overduidelijk Katja wil niet dat Zoe hier speelt. Theresa had al eens gezegd dat mama niet wil dat Zoe hier komt spelen en dus Katja ook. Dan vraagt ze aan Theresa bij jouw Oma en Opa en ja zegt Theresa nou ze moet er nog over nadenken en dat terwijl Zoe al meermaals bij ons gespeeld heeft want Ingrid was er dan niet. Ik vind het zielig voor Theresa waarom moet dit zo. Ik heb geen respect voor deze ouders. En zeker niet meer voor Ingrid met haar onzin verhalen die ze rondstrooid.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.