Turbulente dagen

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

donderdag 17 december 2009

RIA VOOR JOU DE FELICITATIES , GROETJES AAN ALLEN VAN ONS ALLEN.

Vanmorgen belde Jannick of Jan hem naar school wilde brengen door de kou was zijn batterij van zijn telefoon leeg en was dus zijn wekker niet afgegaan.
Ondertussen stond de nr.1 voor de deur dat is de auto van onze grote vriendin. Ik hoorde boven mijn hoofd een hoop lawaai en ze was dus weer aardig wat aan het aanstellen.
Nadat ze vertrokken was is Jan gaan kijken en ze had dus overal extra handdoeken gehangen. Onze speciale schoonmaaksponzen had ze neergelegd en ze had elke wc met nog eens 5 rollen wc papier bedacht. En de kast helemaal gevuld ermee. Ik denk dat ze een 60 rollen had neergelegd. Wij hebben dus alle extra handdoeken weer weggehaald want anders krijgen we problemen als we gastenwissel hebben. Zeker omdat we beneden ook 4 gasten krijgen.
En we hebben geen droger en droogblazen kunnen we het niet. Verder hebben we goedkope sponsjes die we nadat de gasten weggegaan zijn weggooien en de dure gebruiken wij om schoon te maken. Ze had in onze wasruimte weer alles van zijn plaats afgehaald en verzet.
Nadat we alles in de oude staat hadden gebracht zijn we inkopen gaan doen. Ik heb al een deel van mijn kerstboodschappen maar nog niet voor iedereen een cadeautje. Want Jannick belde dat hij 12.15 uit was ipv 13.10 dus ineens niet genoeg tijd meer.
Rond 13 uur kwamen de gasten uit Kroatie. Ze hadden dus geluk want normaal is het na 14 uur vrij.
Wij naar Jannick want de nieuwe verwarming kwam. Ondertussen wat dingen gedaan.
Ze waren de hele middag bezig en Jan en ik zijn terug naar huis gegaan .
Even na vieren kwam de eigenaresse van het huis waar we mee bezig zijn en gelukkig was de monteur klaar bij Jannick dus konden we naar het huis rijden. Jannick is helemaal begeistert.
Nu moeten we ons alles goed door laten rekenen want we moeten wel gasten krijgen.
Weer terug naar huis gereden en samen met Jannick gekookt, we hadden vanmiddag al warm gegeten en eerst wilde ik een eitje op brood maken toen bedacht ik me dat ik nog gekookte aardappelen over had en we hebben aardappeltortilla gemaakt. Dat heeft ons gesmaakt.
Ik ben de was gaan opruimen en ook weer gelijk was erin doen en zo.
Toen kreeg ik bezoek van onze vriendin die me kwam vertellen dat ik zoals gewoonlijk de badkamers en de wc niet had schoongemaakt. Dat ze er foto,s van heeft gemaakt enz. Dat onze Italiaanse gasten die geweest zijn haar een brief hadden geschreven met dat ze niet meer komen omdat alles zo vervuild was. Terloops zegt ze dat ik overal maar gebruik van maak en er niet voor werk dat sloeg op het feit dat ik mijn eigen was aan het doen was. Ik gebruik mijn eigen wasmiddelen dus daar kan ze niets van zeggen. Toen maakte ze de opmerking over Jannicks was zo van en de tassen maar volladen met was , ik explodeerde ik heb alle jaren me in kunnen houden maar nu ging het niet meer, dat had ze zeker niet verwacht en ik heb me ook niet meer ingehouden. Ik kan uitstekend Duits spreken als ik boos ben dus ze heeft het ook wel begrepen en verstaan. Het zal best gevolgen hebben maar kan mij even niet meer schelen. Het was zelfs afgesproken dat Jannick hier bij ons zou wonen maar nu woont hij op zichzelf om de hoek en eet bij ons en ik doe zijn was .Hij moest anders altijd in de huiskamer slapen. Er was zelfs gezegd dat hij in een appartement kon slapen als er geen gasten zouden zijn. Ze had vorige week al een kerstkleed van de tafel in de vuilnisbak gegooid , wij hebben het eruit gehaald , gewassen en terug gelegd. Een dag later was het dus helemaal weg. De gasten die in het appartement komen willen graag kerstdecoratie, we kopen ook een kerstboom voor hen en ze lenen ook altijd een fonduepan. Ze lenen ook vaak sneeuwschoenen van ons en komen al alle jaren dat we hier zijn. Er lagen vandaag ook kersttakken op de bank in de gang , gooit ze het op de grond. Ik kan zo niet werken.
Maar het voelt super dat ik haar eens flink de waarheid heb gezegd. Ook al weet ik dat ik daarvan nog wel de ellende zal krijgen. Ik moet minstens volhouden tot mei.
Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe kansen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.