Austria Loppet 2010, eerste schoolweek

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

De tijd gaat voorbij,
sneller dan we zouden willen.
Maar nu gevangen,
om nog een keer te kunnen
beleven


Austria Loppet en Ramsauer Tour de Ski

Alvast voor de marathon langlauf lopers , de datums voor de Austria marathons.
De Austria loppet bestaat uit 3 marathons:
15-17 januari de 10e Ramsau Volkslanglauf
23-24 januari de 5e Skimarathon Saalfelden
30-31 januari 35e Tauernlauf Altenmarkt

De Volkslanglauf in Ramsau is in het 2010 een onderdeel van de Tour de Ski. Het hele programma is nog niet helemaal bekend. In ieder geval is er ook nog een Berglanglauf omhoog op de Ritisberg.
Voor de mensen die hier aan deel willen nemen kan ik zonodig wel onderdak regelen, laat me tijdig weten wat je zoekt en wat je wilt. Als je tijdig boekt kan je heel goedkoop met de Citynightline trein of Transavia vliegtuig. Transavia van Rotterdam naar Salzburg.
Het wordt een week met heel veel activiteiten op langlauf gebied en veel festiviteiten.
Ook kan ik zorgen voor langlauflessen, biatlonlessen, langlauftoeren, snowshoestochten .
Uiteraard inclusief kaiserschmarren eten .
Donderdag 3 september ’09
Mijn eerste week school zit er bijna weer op. Het wordt een heftig eindexamen jaar.
Ik heb nu al heel veel huiswerk op. Ik moet dit jaar in een oefenfirma werken, en een sport eindexamen project doen, dit is voor mij een zaalvoetbal toernooi. Uiteraard mijn officiële bal voor de eindexamenklassen. Mijn gewone schoolwerk, mijn trainingen, mijn wedstrijden.
Ik hoop toch ook wat te kunnen werken want geld heb ik toch ook wel nodig. Ik wil wat tijd voor mijn vriendin Bettina hebben, gelukkig kan zij en haar moeder me met schoolwerk helpen. Zeker met Duits, want dat zal toch wel heel zwaar worden.
Ik zat gisteravond al tot 23 uur aan mijn huiswerk. Ik heb op dit moment school van 7.30 tot 13.10 en 2x per week tot 16 uur.
Aanstaand weekend heb ik de Oostenrijkse Kampioenschappen Zomerbiatlon in Hochfilzen op rolskies. Ik had eigenlijk van het rode kruis een belangrijke oefening maar sport gaat voor en ik heb ontheffing gevraagd daar het een verplichte oefening is.

He grote kleine zus Kirsten, gefeliciteerd met je 30e verjaardag van je kleine grote broertje .


Donderdag 3 september

Kirsten gefeliciteerd met je 30e verjaardag.

Het was vandaag nog super weer, maar het wordt slecht. Jannick kreeg een weeralarm van het rode kruis en dat heeft hij nog niet gehad. Er wordt extreem veel regen verwacht met alle gevolgen van dien. Rond 16 uur kwamen de wolken. We hebben al alle losse zaken uit de tuin opgeborgen, het snoeien is klaar en opgeruimd.

Jan is vanmorgen naar onze afspraak met de bank in Pruggern geweest. Hier krijg je echt om de zoveel tijd Berater gesprekken en daar Jannick 18 is geworden moeten er veel dingen worden omgezet.
Ik heb sinds 4 dagen weer erg last van mijn schouder en ik slaap daardoor slecht, kribbig als gevolg.
Ik had een afspraak op het ziekenhuis en daarna wat boodschapjes gedaan. Samen met Jan terug naar huis. Vlug nog de was buiten gehangen. Ik moest om 13.45 weer naar het ziekenhuis en ik heb even gebeld dat ik iets later kom want de bus is pas om 13.45 op het station in Schladming. Dat was geen probleem. Ik heb weer een injectie gehad in mijn schouder , de vorige heeft mij 3 maanden geholpen. Dan moest ik nog medicijnen halen bij de apotheek. Moest ik de medicijnen betalen en ook nog de private prijs omdat recepten van het ziekenhuis niet worden aangenomen door de apotheek. Nu moet ik morgen naar de huisarts met de papieren, krijg ik een nieuw recept van de huisarts daarmee terug naar de apotheek en dan krijg ik mijn geld terug.
Nou vraag ik je?? Hoe bedoel je te veel geld voor de gezondheidszorg???

Jannick was pas om 15.30 thuis en is gaan rolskien.
Hij heeft vanaf nu 2x per week school tot 16 uur. En dat vanaf 7.30 is een lange dag. Eenmaal is niet zo erg want dan kan hij ook gym om school doen en hoeft hij geen training meer te doen en de andere dag doet hij dan maar zijn trainingloze dag die hij eenmaal per week heeft. Gisteravond was hij nog tot 23 uur met zijn huiswerk bezig. Het voordeel dat hij thuis geen internet heeft is dat hij geen tijd verdoet met andere dingen.

Ook de felicitaties voor Anke die morgen jarig is en Hans Hardy die 5 september jarig is.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.