Krampuslauf

Oostenrijk, Schladming

Koud en bewolkt, komt niet boven de 7 graden uit.
Om kwart voor 6 de babyfoon aan , Jannick kwam zelf even zeggen dat hij weg ging.
Vandaag een examen en geen eenvoudige maar hij gaat het proberen.
Helaas werd Theresa al snel wakker en dan maar samen op de bank met een dekbed en wat kinder tv.
Maar ze wilde geen kinder tv maar Sinterklaas kijken nou ja ook goed.
Later douchen en aankleden en ontbijten kwam niet zo erg op gang.
Ze heeft de hele morgen rond gespookt en 2 x haar drinken omgegooid , tja we hadden toch niks te doen.
Middageten , heel gezellig, Theresa kan zo gezellig mee eten en kwekken aan tafel. Toen zagen we dat er herten op de wei waar we op kijken liepen. Jan de kijker gehaald en ook Theresa wilde kijken aangezien ze bleef turen erdoor zag ze toch wel wat. Ik prijs me dan weer helemaal gelukkig, de natuur zo dichtbij en wij mogen mee genieten. Net kwam heel even de zon door de bewolking maar het was maar kort.
Jannick had een berichtje gestuurd dat hij helaas gezakt is. Mag in februari voor een her en dan moet hij het halen want ik dacht dat hij daarna niet meer op mag. Kan niet altijd mee zitten en ja een weekje om te leren was wel erg kort. Hij heeft het afgelopen jaar veel te druk gehad met werk, huis, gezin, cursussen werk, rijbewijzen halen en wat al niet meer. Er zijn grenzen ook bij hem merkt hij nu.
Vanavond is de Krampuslauf in Schladming en wij willen graag gaan dus nu hopen dat Jannick op tijd terug is. Het is 3 uur rijden vanaf hier en geen idee wanneer hij daar weg gereden is.

Jannick belde toen hij thuis was gekomen en vroeg hebben jullie visite en ik nou nee hoe zo? Zegt hij ik kan er niet in er staat een auto op de oprit. Bleek dus van onze huisarts te zijn die net naar buiten kwam bij onze buren en zei dat ze de buurman dood had verklaard. Nou dacht ik al dat het in eens slechter ging want de afgelopen dagen stonden er constant autos en ook steeds meerdere dat is anders nooit. Ik had al een paar maal gezien dat er ook een arts was. Ik had juist het gevoel dat het weer wat beter met de man ging, hij liep weer kleine stukjes en kon het trapje voor het huis weer op . Dit was de buurman die van de trap gevallen was toen we hier net het huis hadden. Nu dus toch overleden.
Jannick kwam pas tegen vijven thuis maar wel op tijd , nog even gezeten met elkaar dan snel omkleden. Willen wij weg rijden konden wij de oprit niet af omdat de begrafenisondernemer voor de uitgang stond. Tja toch maar aangebeld en heel veel sorry van de man maar ik zei hem ook maakt niet uit . Dus toen konden wij weg . Geen idee of Ingrid nog problemen gehad heeft want die zou tegen achten pas thuis komen van haar werk. Tja de mensen kunnen er ook niets aan doen is al erg genoeg voor hen.
Ondanks de enorme drukte in Schladming konden we de auto kwijt waar we altijd parkeren. Het was al loeidruk maar ik hoef toch geen eerste rij te staan. Ik vond het dit jaar heel erg tegen vallen, geen idee of er inderdaad 900 Krampussen waren want wij zijn kwart voor 10 weggegaan en toen zaten ze tegen de 400 aan de nummering te zien. Er zat zo veel afstand tussen de ene groep en de andere dat het niet leuk meer was. Met ons vertrokken heel veel mensen met kinderen.
De Krampussen waren echt net, er stonden bij ons veel kinderen die ze zeer omzichtig benaderden , handje geven even aaien. Er stonden naast ons tienermeisjes en daar doken ze vol op .Tja dat is de sport. Er stonden heel veel Tjechen of iets dergelijks die schrokken zich te pletter toen de eerste Krampussen op het hek sprongen. Kwam niet meer bij van het lachen. Er was een jongen bij die was daarna helemaal zwart in zijn gezicht maar dat brengt geluk. Bij ons op het rijtje stond ook een erg vervelende man die de Krampussen gewoon aanviel en boos werd als ze tegen het hek sprongen of er overheen om te jennen. Tja dan moet je niet naar een Krampuslauf gaan. Hij werd ook door de beveiliging gewaarschuwd. Krampussen zijn tegenwoordig heel strikt aan regels onderworpen en dragen ook verplicht een nummer dat als er iets zou voorvallen je kan melden . Maar dan moet het publiek zich daar ook aan houden. Was een leuke avond en niet al te koud (3 graden) en droog.
We vonden het in Schladming al nevelig worden maar op de 320 was het echt af en toe hele dikke mist. Wij wilden nog hamburgers halen en hadden moeite om de weg te zien. Goed thuis aangekomen. Nu concert van Andreas Gabalier kijken op tv.

https://youtu.be/XiIhK2WdbAA
https://youtu.be/tc6mR-MLGAM
https://youtu.be/akY97UQ_sF4



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.