Verwarrende dag

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om 6 wakker van de wekker na een hele slechte nacht. Babyfoon aangezet en na 5 minuten hoorde ik al wat en oor Sabrina wakker. Dus die mee naar boven genomen en Theresa pas om half 7 wakker gemaakt. Het liep allemaal gesmeerd en ze hadden zelfs tijd om nog wat Kika te kijken. Het sneeuwt en sneeuwt en sneeuwt en overal in het nieuws dat oostenrijk in sneeuw verzinkt. Het vriest een graad of 3 nu beter dan de afgelopen temperaturen van min 13. Er is nu al zo veel sneeuw en de bergen die overal door de schuivers worden aangelegd worden steeds groter en hoger en je krijgt nu al dat je wallen langs de wegen hebt. Normaal vragen we ons af of we sneeuw zullen hebben met de kerst.
Iedereen bedankt voor de felicitaties en ja ik heb een reuze fijne dag gehad.
Jan was Theresa wegbrengen, dan zijn auto uitgraven en uitpakken. Dan was het tijd om Sabrina weg te brengen en dat deden we met de auto. Want ik wilde Sonja aanspreken over het skibroek verhaal . Er wordt mij ten laste gelegd dat ik Sabrina niet goed aangekleed heb . Dat Sabrina stervenskoud was toen ze in de Kindergarten kwam omdat ik haar geen skibroek had aangedaan. Sonja zegt dat Ingrid had gezegd Sabrina is ziek en wilde weten of ze een skibroek aan had toen ze gebracht werd. Nee had Sonja gezegd en dat klopt. Het was 0 tot 1 graad en ze had papieren luier, maillot, broek , t.shirt en trui aan. Daarover gevoerde laarsjes een winterjack, wanten sjaal en muts. We doen er met de kinderwagen net aan 10 minuten over. Ingrid voert bij het gerecht aan dat Sonja heeft gezegd dat Sabrina stervenskoud was omdat ze geen skibroek aan had. Vandaag komt de Holland snack express, ik heb alleen Nederlandse boodschappen zoals 5 kilo stoofperen, ik eet ze erg graag maar hier kennen ze het niet. Als ze vlak vooradt ze komen de boodschappen uit Nederland zijn gekomen dan kan je met een beetje geluk vla krijgen. Ik had het opgegeven dat als het mogelijk was en krijg nu 6 verschillende soorten vla. Dan kersthagelslag en nog wat gewone dingen zoals basterdsuiker en een voorraad breekcrackers . Voor Jessi had ik ook een bestelling gedaan en die heeft allemaal kaasdingen , kaassoufle, kaastengels en kaasbitterballen. Die kan ik hopelijk even bij Jannick in de vrieskist kwijt.
Zo eerst een kop koffie en dan even douchen , ik heb nu de tijd aan mezelf en met natte haren de deur uitgaan doe ik niet. Ik heb sinds de prik een zere bovenarm. Verder had ik na dat ik corona had last van zenuwpijn, Het ergste daarvan was weg maar nu na de prik hevig terug gekomen. Vooral een plak op mijn been is heavy.
Wij zijn hier in huis allemaal 3x ingeent.
https://youtu.be/SsLIyIu--5o sneeuwpret
https://youtu.be/whwEnOL1HYM babylift
https://youtu.be/2M0xaMl-hyI babylift 2
https://youtu.be/M-2LVTJSPW0 babylift 3
Ik heb ook de video van sint filmpjes op 5 december gezet . Verder weg geschreven op mijn externe . Eind van het jaar fotos en videos wegschrijven en een nieuw jaar aanmaken. Was ik toch weer een poosje zoet mee.
Dan middageten maken enik hadiets met broodjes schnitzel/burgers meegenomen Dus broodjes gebakken op de gril , het vlees in de magnetron volgens aanwijzing.Salat op de broodjes gedaan en zo belegd. Ik hap erin maar ik kreeg geen stukje van het vlees af, ik kijk Jan aan en die worstelde met hetzelfde. We hebben het maar weg gegooid en ik vroeg hem wil je bahpao ja is goed zegt hij. Dus die uit de vriezer gehaald en ik had die van Jan klaar ging de deurbel . Was daar de Holland Express. Boodschappen allemaal naar boven gebracht en de dozen van Jessi in de vrieskist van Jannick. Ik kom boven wil voor de 2e keer in mijn broodje bahpao happen gaat weer de deurbel. Ik dacht oh zeker wat vergeten maar nee daar stond Theresa. En ik uh je zou toch naar huis gaan? Dan een huilpartij en helemaal van streek . Ik zei haar maar er is toch niks gebeurd ? Kan gebeuren kom binnen en ik bel je moeder wel. Maar die nam niet aan en ik kreeg in gesprek toon dus Jannick gebeld en die wilde ook Theresa even spreken en ze kwam tot rust. Hij zou contact met Ingrid zoeken. Theresa viel met haar neus in de chocoladevla en dat werkte ze vol plezier naar binnen en wees op mijn bahpaobroodje en zei lekker. Oke eet maar op . Ondertussen was Meli boven gekomen en die zei ook he ben je hier? Ik kan mij ook voorstellen dat het heel verwaarend allemaal is. ben je het weekend bij Papa vandaar op maandag naar school uit school naar Mama , dan de volgende dag op dinsdag weer terug naar Papa tot donderdag en dan naar school en na school naar Mama. Ingrid hadgevraagd aan Jannick of ze morgen Sabrina tegen 5 kan brengen en wij dan Theresa van blokfluit halen want ze heeft iets bij de Rainbow en had ook aan Jannick gezegd daar moet jij eigenlijk bij zijn. Maar hij denkt dat ga ik niet redden want hij moet morgen bij de tandarts gaan zitten na zijn werk tot hij aan de beurt komt en dat kan heel lang duren. Ook een beetje kort dag. Dus om half 2 belde Ingrid dat ze Theresa kwam halen. Theresa met haar hele hebben en houwen naar beneden met mij . Dus aan Ingrid gevraagd wat precies de bedoeling was want ze zouden niet hier zijn as weekend. Alleen Theresa zou zondag komen omdat ze met Sabrina naar Wien AKH moet voor een paar dagen tot woensdag. Omdat ze niet op tijd terug kan zijn vrijdag blijven ze hier slapen, dan haalt ze Sabrina om 8 uur want ze moet om half 9 een PCR test maken in Schladming in het ziekenhuis omdat ze anders in Wien niet naar binnen mag. Dan is het de vraag hoe verder want Jan zou eind van de middag op Sabrina passen en wij allemaal naar de kerk omdat Theresa daar moet spelen. Theresa moet dan maar gewoon bij ons blijven en ze moet Sabrina dan maar daarna ophalen en meenemen. Het is voor ons al verwarrend laat staan voor de kinderen.
Ingrid zeurt dan over een skibroek die aan had gemoeten maar bij de kleding die Sabrina vandaag aan moest door Ingrid in de tas gedaan zat geen maillot. Ze had dan een dunne legging aan gehad met een skibroek erover. Ik heb dan maar een maillot van ons er onder aangedaan.
Nu net de boodschappen uitgepakt en er zat opnieuw een cadeautje in een zakje chocoladekerstkransjes. Wel erg leuk en ik bewaar ze voor de kerst.
Mijn huisje open gemaakten vandaag een tubetje met antiage serum Glow van Rituals of namaste. Nu 16 uur en we zitten in het donker en het sneeuwt sneeuwt en sneeuwt. Dus eerst maar eens lichten aan gedaan. De sneeuwschuiver is zo te horen weer bezig die kunnen blijven rijden.Als het zo blijft sneeuwen mogen we blij zijn als we morgen de deur uit komen.



Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat heerlijk dat het "Zauberteppich" zo goed werkt!!! Nog even en de Roßfeld-lift gaat ook weer draaien. (Beter iets dan niets) Anti-age serum, klinkt goed. Kunnen we allemaal w gebruiken. 😉

Annemarieke 2021-12-09 23:22:06
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.