Nog steeds super mooi en warm weer

Oostenrijk, Gröbming

Beetje vroeg wakker met half 6, een beetje dommelen onze beesten eten gegeven en dan de tv aangezet. Om half 9 opgestaan en het werd al erg zonnig. Het duurt even voor het aangenaam wordt want in de morgen zitten we toch al net boven het vriespunt.
Om 10 uur naar beneden om in de tuin te werken. Ik had Jan uitgelegd wat hij moest doen. Een dwarsbalkje tussen 2 staanders en daar tegen aan had ik hele mooie kant en klaare plankjes en het ging zelfs uit zonder te zagen. De 2 planken hadden schuine kanten die precies over elkaar heen vielen. Na een hele morgen aan de andere kant van het huis hakselen kom ik bij het huisje en vraagt Jan moeste r dan geen staander komen waar de latten op moeten? Had hij dus geen dwarsbalk gemaakt , had mijn mooie plankjes verzaagd en had ze ipv naast elkaar aan de boven zijde , verticaal onder elkaar gemaakt. Een hele morgen werk voor niets en nu moet hij elk stukje gaan verzagen omdat het niet meer past en is het wel een ielig bovenkantje geworden. Ik had vanmorgen al ruzie met hem , ik had zijn medicijnen uitgezet en ik kom later liggen er pillen op het aanrecht. Ik zeg hem Jan je moet je pillen nog nemen. Nee die heb ik genomen. Dan zegt hij ook nog als ik hem vraag wat voor pillen het dan zijn dat ik die heb laten liggen. Maar het waren precies eenmaal zijn morgenpillen. Nou dan gaat hij te keer en de pillen heb ik in de vuilnisbak gegooid want die neemt hij dan echt niet eigenwijs tot op het laatste.
Om even voor 12 heb ik de hakselaar opgeruimd en de zijkant aan de donkere zijde helemaal opgeruimd. Dan ging het alarm van 12 uur en ben ik naar binnen gegaan om eten te maken. Dan ben ik bijna klaar en dan gaat Jan koffie maken. Dus ik zet zijn soep neer Pastinaken/Kartoffelsuppe en de Mac & Cheese Buffalostyle voor hem neer. Maar die koffie moet dan toch.
Hij was dus weer flink met zijn kont tegen de kribbe. En hij moet dus echt even doorgaan want het moet klaar vandaag. Hij heeft zichzelf veel extra werk gebracht door eigenwijs te zijn. Ik had de hoop dat ik in de middag een eerste keer had kunnen verven en dan morgen een tweede keer. Volgend weekend komen de kinderen en dan hoop ik dat het weer goed genoeg is dat Sabrina kan spelen in haar eigen winkel. Gisteren zat ze al op een stoel erin want ze weet heel goed dat het haar huisje is.
Na het middageten zijn we even naar de Spar gegaan, ik was een TV Magazin vergeten te kopen. Gelijk lege flesjes ingeleverd die maar in de auto bleven liggen. Na thuiskomst weer aan de gang in de tuin. Ik ben gaan harken en heb kruiwagens vol verzameld en steeds geleegd. Er moet nog meer maar ik was het helemaal zat. Werd ik ook nog door iets in mijn hand gestoken , ik dacht in een flits een bij te zien. jan stronteigenwijs bezig en ik geloof dat het nu klaar is zodat ik zou kunnen verven. Het was ondertussen kwart voor 4 en ik heb opgeruimd en naar binnen gegaan. Hij moet de dakbedekking er nog op doen maar dat komt dan volgende week wel. De arbeid is tot maandag gedaan. Ik nog 2 wassen gedaan in de tussentijd want het gewone werk gaat ook door.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.