Nieuwjaar

Oostenrijk, Reith

Een nieuw jaar, maand en dag,het gaat me soms toch wel wat te snel.
We hadden een rustige zondag, en ik moest terug denken aan vroeger want mijn oma was op 2 januari jarig. Dus dan waren we daar ook, vaak op 1 januari omdat we dan toch allemaal kwamen nieuwjaar wensen en we ons nieuwjaarsgeld in ontvangst namen. Er werd op tv naar het nieuwjaarsconcert of het skispringen gekeken. Het zijn 2 dingen die we nog steeds doen ook zonder de verjaardag. Vaak konden we dan ook schaatsen, op de vijver in het Kooipark of in de Ringvaart voor de deur. Ook al is het nu al de afgelopen 2 jaar winter in Nederland, het schaatsen kon je denk ik toch niet dit jaar??? Kinderen klagen tegenwoordig al snel als ze ergens heen moeten lopen, wij liepen van ons huis in de binnenstad van Leiden naar de Kooi helemaal aan de buitenrand. Later fietsten we dat maar dan was ik altijd bang om in de tramrails te komen als we de hoek omgingen. Wat dan ook gebeurde en ik dan viel. Er rijden nu al heel veel jaren geen trams meer maar ik heb nog steeds een tramrails syndroom bij het klassieke langlaufen. Of we liepen naar mijn andere opa en oma die ook helemaal aan de rand woonde . Soms eerst naar de een en dan vandaar naar de ander .
Toch zijn het best mooie herinneringen, ik denk dat we toch langer kinderen waren .Geen weet van wat dan ook in de wereld.

De gasten zijn ook allemaal weer verdwenen, lees de zeer lawaaierige kinderen.

Later op de middag zijn we gaan Nieuwjaar wensen bij Carolien en Haje. Einar was uit zijn eigen kookboek iets aan het maken, bewerkelijk met scheiden van eieren en we zijn weggegaan voor we wisten of het allemaal gelukt was.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.