Aangekomen in Beekbergen

Nederland, Beekbergen

We vertrokken om 6 uur ’s ochtends. Het weer was goed en we konden probleemloos Oostenrijk uitrijden. In Duitsland was onze eerste gasstop even voorbij de grens. Dat scheelt veel geld met het rijden. Helaas heeft Oostenrijk geen lpg. Een eindje verder nog lpg bij getankt anders halen we het niet tot de volgende. Elke keer als we net denken het gas is op kunnen we lpg tanken.
Voordat we vertrokken had Jannick gezegd mijn wapens moeten zo en de dingen moeten zo want stel dat ik wordt aangehouden dan moet ik zeggen dat ik wapens bij me heb en dan is het wel handig als ik niet de hele auto moet uitpakken. We hebben hem zitten honen van “hoe vaak zijn we in de afgelopen jaren aangehouden? Hoe vaak hebben we het al gereden? Enz.
Zijn we in de buurt van Keulen wordt hij door de Autobahn Polizei van de weg gehaald.
Hij schrok zich te pletter en vroeg onmiddellijk heb ik wat fout gedaan? Maar de agent zei van niet maar dat Jannick past in het profiel wat leeftijd enz. aangaat in de drugs en wapensmokkel die ze elke dag daar hebben. Dus Jannick melde gelijk dat we wapens bij ons hebben en dat hij biatleet is. Dan gaat onmiddellijk het klepje bij hun van het tasje van hun wapen en Jannick moest de achterbak van slot halen. Dan moest hij alles eruit halen en zijn papieren laten zien. Hij heeft apart een koffertje waar hij het laadmechanisme en de kogels enz. apart van zijn wapen vervoerd, en de papieren zitten er ook in. Toen gingen ze zijn papieren controleren, zijn rijbewijs gingen ze controleren. Dat bleek in orde te zijn , ze vroegen naar drugs , maar Jannick zei ik ben sporter. Ja maar je kan in Oostenrijk ook drugs kopen toen zei Jannick dat zou wel dom zijn om in Oostenrijk drugs te kopen als je naar Nederland gaat waar het veel goedkoper is. Daar moesten ze hem wel gelijk in geven.
Hij kreeg de complimenten voor het vervoer van zijn wapens en munitie, en alles was ruimschoots in orde. Jannick was erg opgelucht.
Kostte ons wel tijd maar ja het was niet anders. Jannick had onderweg al gezegd komen we straks in Nederland magen we maar weer 100 km per uur rijden. Dat viel nog meer tegen want we konden maar 30 ,40 km rijden door de files.
We kwamen in Beekbergen aan en toe konden we niet direct zien waar we waren want we waren anders binnen gekomen dan we op papier hadden staan, dus even bellen. We bleken vlak achter hun woning te zijn en het was dus makkelijk er te komen.
Het weerzien is toch altijd weer heel erg leuk. We voelen ons heel erg welkom bij Georgette en Herman, Roos en Maarten en Jona.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.