Jan´s Reha staat vast

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen wakker naast mijn prinsesje die een honger had. Zo zegt ze dat ik heb een honger. Dus Opa ontbijt maken , Oma de katten eten geven en douchen. Ingrid kwam om half 8 even dag zeggen met Sabrina dat ze naar Leoben vertrok. En zo lief eigenlijk wilde Sabrina ook bij ons in bed komen. Maar helaas ze moest mee.
Wij om 9.15 naar de PV het Reha centrum in Gröbming en ik heb een definitieve periode kunnen afspreken. Wat niet eenvoudig is met alles wat er op de planning staat bij ons. maar hij gaat de 30 of 31e Oktober er naar toe. Wel fijn dat hij in Gröbming blijven kan want dan kunnen we de weekenden of op bezoek of hij kan naar huis komen overdag. Hij is dan ook niet zo uit zijn eigen leefomgeving. Voor Jan een uithuizige tijd eerst op vakantie naar Nederland dan 4 weken Reha en daarna 3 maanden naar Spanje.
Dan weer naar huis en om half 11 naar de huisarts voor alle papieren die hij nog nodig heeft voor donderdag als hij naar de Dopplerkliniek in Salzburg moet.
De uitslag van het slaaplabor heeft uitgemaakt dat Jan definitief met zuurstof slapen moet. Ook moet hij een speciaal vest tijdens het slapen dragen want hij mag niet op zijn rug slapen. Dus langzaam aan komt er schot in alle onderzoeken. Ik ben alvast begonnen met medicijnen sparen. Als we 3 maanden naar Spanje gaan moet ik zien dat ik een buffer heb. Aangezien ze hier alleen per verpakking voorschrijven. Jan gebruikt best veel dus ook veel sparen ik probeer nu bij elke keer een nieuwe verpakking een stripje weg te leggen. Voor mij is het eenvoudig ik heb het belangrijkste al klaar liggen omdat ik grootverpakkingen krijg en dus 1 medicament voor mijn suiker-
Dan staat er bij de Reha dat hij genoeg ,medicijnen mee moet nemen voor de hele periode nou dat gaat dus ook al niet als je en verpakking van 30 stuks krijgt en hij er 1 1/2 per dag nodig heeft. Maar die kan ik dan tussendoor voor hem halen. Dan gaat de huisarts ook nog met vakantie maar dan kan ik wel bij een ander terecht om recepten te halen.
Ik mag dus morgen weer naar de huisarts want de assistente Tamara belt voor ons de longarts in Liezen want daar moet Jan heen om zijn zuurstof te regelen. Als zij belt kan je snel een afspraak maken als wij het doen niet. Dan kan ik gelijk voor bepaalde medicijnen nog een recept halen want ze heeft te weinig uitgeschreven en dan mag hij wel 2 verpakkingen anders moet ik nog een keer. Ja ik heb er een dagtaak aan om alles te organiseren en bij te houden.
Theresa had een cijfertjesboek meegenomen en een handvol potloden kon ze van nummertje naar nummertje een lijn trekken en dan kleuren. Dus die was heel lief bezig bij de huisarts . Gelukkig kon het allemaal snel en kon ik met de assistente alles regelen en hoefde ik niet bij de huisarts te komen. Dat scheelt toch zo een uurtje. Ook de uitslag kon ik zo krijgen (normaal kan dat niet) heel fijn als je een goede verstandhouding en contact hebt. Maar goed wel weer een nieuwe afspraak erbij om naar de longarts te gaan.
Dan gelijk langs de apotheek gegaan en toen begon het ook nog te regenen. Het is wel warm en we lopen gewoon in korte broek en t-shirt.
Dan was het half 12 en waren we weer thuis. De ochtend weer voorbij.
Nu maar eens gaan kijken wat we gaan eten, ik heb Theresa frietjes beloofd en wat we dan nog erbij hebben. Ik denk dat ik uit de slabak buiten van Ingrid lekkere salade ga plukken . ze heeft heel veel en had al gezegd als je wat wilt neem je het maar. Theresa wil een paashaasschnitzel en nog even iets voor ons zoeken.
Allemaal gelukt en lekker gegeten dan met Theresa samen wat Scuala gedaan en dan was het tijd om wat anders te gaan doen.

Ingrid was ook begin van de middag thuis. Wel wat verdrietig want ipv dat het een klein minicuul plekje bij Sabrina in haar hoofd is , is het dus heel wat groter en drukt op meerdere gebieden in haar hoofd. De vraag dan ook kan het wel of niet geopereerd worden . Ze moet met Sabrina naar Wenen en ze hoopt daar met een maandje terecht te kunnen. Ik vond het al zo vreemd en had ook nadat er was gezegd dat het gevonden was en dat het minimaal was hoe het dan kan dat er zo veel gebieden getroffen zijn. Tja helaas nu weten we het. Begrijp niet dat ze het eerst niet gevonden hebben maar daar is dus eerst niet goed naar gekeken of beoordeeld. Ik weet ook niet of het in het zelfde ziekenhuis beoordeeld is. Maar ja dat is een flinke domper. Ik heb met Ingrid gesproken en als je moet kiezen een operatie met voor en tegen of zo als ze nu is en geen volwassen normale toekomst dan is toch de operatie naar mijn gevoel de beste optie. Dan heb je geprobeerd haar een normaal leven te geven. Doe je het niet is het geen normaal leven en als het met een operatie fout gaat is het ook geen normaal leven en misschien zelfs overlijden. maar dat kan ook bij een toncillen operatie. Waar wordt je als ouders mee geconfronteerd wat je ook kiest je zult altijd af vragen heb ik er goed aan gedaan zeker als het niet verloopt zoals je graag zou zien. Maar ik heb Ingrid ook gezegd kijk en bedenk hoe het over 20 jaar zou kunnen zijn zoals ze nu is. Dan is er misschien niemand die voor haar de zorg nog kan nemen met je haar misschien in een inrichting laten of moet Theresa later voor haar zusje zorgen mag je dat verlangen?. Mijn hart bloed bij dit soort gewetensvragen , maar ik ben ook tot op zekere hoogte hard wat niet wil zeggen dat ik er niet onder lijd of niet kapot ga van verdriet. maar een keuze maken is voor mij meer zwart wit. Maar God sta ons bij .
Ze krijgen nu wel pleeggeld voor Sabrina in Stufe 3 wat niet slecht is (er zijn 5 Stufen) Weer een druppel op alle kosten die ze hebben .

ingrid moest nog naar de bank dus ben ik en de kinderen met haar mee gegaan. Bij de bank wil Theresa altijd met het apparaat wat daar staat spelen en Sabrina keek toe. Dan was Ingrid klaar en gingen we naar de Apotheek waar Theresa snoepjes kreeg. Dan kwamen we langs de Srefflbäck en Theresa mocht ijs gaan kopen want die heeft nog steeds haar tegoedbon die ze had gewonnen en dan tekenen ze elke keer als ze een ijsje koopt het bedrag er op af. Ingrid wilde nog bij de Caritas winkel kijken en dit keer vonden we niets. Isa stond er achter de kassa dus nog even kleppen met haar. Ook al waren er dreigende wolken het was nog steeds warm en droog dus ook nog naar de grote Caritas gelopen. Daar bleek Sabrina haar schoen weg gegooid te hebben. Dus ik ben de route terug gegaan en bij de Hauptschule gevonden. Dan ik ook nog een rondje Caritas en Theresa wil al maanden lang een strijkplank , en bout heeft ze al dus van Oma mocht ze hem kopen en Ingrid Oma heeft toch plaats zat. Voor 1 euro en 90 cent en gelukkig kind die heel dapper zelf dat ding sjouwde. Tot dat de bui echt dichtbij kwam en het ook al donderde zijn we met spoed half rennend naar huis gegaan waar we op tijd aan kwamen. Er barstte echt noodweer uit en een hoop water dat naar beneden kwam nu gelukkig wat minder geworden.
Theresa zit alweer in ons bed ach ja zo´n kleinkind die je nooit ziet mag natuurlijk komen logeren. GRAPJE. Toch wel lief dat ze graag bij ons is.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Gatsie Nicolette. Nu afwachten wat ze in Wenen gaan zeggen/doen/voorstellen. Gaat Spanje nu definitief door?

Annemarieke 2018-07-10 20:49:13
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.