Oma doet aan karate

Oostenrijk, Schladming

Vanmorgen de babyfoon en Sabrina sliep nog toen Ingrid terug kwam. Met Ingrid aan de koffie maar voor ze het op had hoorden we Sabrina dus het laatste naar binnen gegoten. Dan de ochtendrituelen voor mij , Jan was al klaar. Jan doet nu zelf zijn medicijnen uitzetten en ik controleer het daarna. Gisteren wilde het niet omdat hij moeite had om te zien of het voor in de ochtend,middag of avond was. Dus ik heb met een dikke viltstift een O, M, A erop gezet. Nu ging het dus goed. Hij heeft zelf bedacht om de doosje te stapelen die klaar zijn dus meedenken gaat prima. Vandaag wilde hij weer zijn brood bakken doet hij al jaren met een broodbakmachine. Het staat aan dus we kijken straks wel wat eruit komt. Hij wordt meer actief wat gewoon fijn is.
Na de ergernissen van de afgelopen dagen hebben we besloten er is geen plaats in ons leven voor mensen die moeilijk doen want we willen genieten.
Gisteravond hebben we samen op de bank een serie dvd gekeken over Ian Fleming. We hebben het beide volgehouden tot half 12 met iets te knabbelen erbij. Daarna als een blok in slaap gevallen. Jan had de dvd gekregen voor kerst geloof ik . Ik dacht eerst dat het een film was maar het was een miniserie . Jan heeft Bianca vandaag gesproken.Het sneeuwt al non stop sinds gisteren. Ik ga vanmiddag mee met Ingrid en de kinders naar Schladming want het is meedoe dag op de karateles van Theresa dus Oma gaat het ook maar eens proberen.

Theresa heeft een leuke herinnering aan de karateles met Oma. Het was hardstikke leuk en we moesten alles doen wat de kinderen ook normaal doen. Dus een karate oefening aangeleerd gekregen die we dan met ons kind moesten doen dus oma zo´n kussen en Theresa haar oefening doen na enige tijd werd er gewisseld dus zij kreeg het kussen aan haar hand en Oma moest de oefening uitvoeren eerste een karateklap uit de schouder met vuist dan een draai en een trap. Dat ging enige keren goed. Je moet best goed aanzetten en er komt best veel kracht vrij. Dus ik sla draai en trap en op het moment van de trap ziet Theresa Ingrid met Sabrina staan en draait om dus geen kussen meer. Tja Oma´s trap kwam op haar oog dus een brullende Theresa. Gelukkig was ze snel weer bij de les. Dan mocht ze samen met 2 jongens een proef afleggen en ze slaagde dus moesten we allemaal eer bewijzen en buigen voor haar. Ze was helemaal blij en van Ingrid kreeg ze een karnavalskostuum van Elsa dat wilde Theresa zo graag. Ik heb wel gelachen met Ingrid in de auto terug naar huis , ik zei haar sta ik morgen in de krant Oma trapt kleinkind van 5 ziekenhuis in met karatetrap. Nu maar hopen dat ze er geen blauw oog aan over houdt en ik weet niet of ik in Juni weer mee mag voor de ouder/oma kind les. Ze is echt heel klein en tenger maar kan toch echt grotere jongens de baas en ze moest het afleggen omdat die met zijn tweeen waren maar petje af voor haar. We hebben ook zelfverdedigings bewegingen aangeleerd en Theresa kent verschillende oefeningen om op beetpakken te reageren en ze komt bij een volwassene los. Heb du zelf nu ook 2 oefeningen geleerd kan nog wel eens van pas komen. Voel me wel als los zand nu. Maar ik was de enige Oma en ook al zeg ik altijd ik heb geen conditie , ik kom beter met de oefeningen klaar dan heel wat moeders die mee waren. Het enige wat me zwaar viel was op mijn knieen zitten . Maar ook daar hadden veel moeders een probleem mee. Ik heb wel moeite om de oefening te begrijpen en om te zetten want mijn coordinatie is niet zo goed maar als ik hem heb kan ik het wel goed omzetten. Vraag maar aan Theresa. Ik kijk al uit naar Juni .

Voor ons is de Fasching begonnen of wel karnaval. Dus een grote doos met Krapfen meegenomen , gevuld met Vanille, Nougat, Erdbeeren. Vanavond lekker eentje met Nougat bij de koffie gegeten. Dat hoort gewon bij de Fasching. De drank laten we maar staan maar plezier kunnen we hebben.
Nu kijken naar das Falco Tribute Konzert, geweldig. Hij is 20 jaar dood en ik ben een grote fan van hem. Jan kijkt braaf mee al is het niet zijn muziek. Treed er een man op en ik weet dat hij normaal in een rockband optreed en ik kon niet op de naam komen zegt Jan dat is Santiano en ik uh ja dat is het inderdaad.

En ook grote fan van de man waar vandaag de fotos van staan, met zijn 70 tiger zei hij ik heb geen fotos en kijk wat ik gevonden heb.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Hahahahahaaaa, van je oma moet je het hebben!!! ;-) Je bent een kanjer, Nicolette. Maar als wel volgende keer gaan winkelen, dan moet je wel je beide benen op de grond houden!

Annemarieke 2018-02-02 23:05:17

Leuk die oude foto's!!!!

Annemarieke 2018-02-02 23:08:05
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.