Relaxte dag

Oostenrijk, Gröbming

Wat ik gisteren nog vergeten te vertellen en wat zeker de moeite waard is om te vertellen. We waren in dat ökopark en bij die fietsjes rijden stonden ook van die grote huldigingsblokken met 1,2 en 3. We zien dat ze op haar hand 3 vingers doet en dan op de 3 op het blok wijst. Ik dacht nog toeval ,nou nee want ze kan de getallen 1 tot 5 lezen en met haar vingers benoemen. Als ze dat met letters ook onder de knie kan krijgen en dan ermee kan leren lezen gaat er een nieuwe wereld op het communicatieve vlak voor haar open.

Vanmorgen rondom half 8 wakker , een rondje ontbijt tv gekeken en om half 9 opgestaan. Bedden afgehaald was van gisteravond in de droger,nieuwe was erin. De vaatwasser leegeruimd, Jan zijn medicijnen weer voor een week klaargezet. Dan ontbijtje en een koffie. Het is warm maar zwaar bewolkt. Gelukkig hoor ik de machines want voor de rest is het maar stil.

Om 10 uur samen op weg gegaan met Jan , eerst naar de Mez naar de Bipa en ja mijn foto was er. Een rondje MEZ en dan naar het open huis van de nieuwe gezondheidscentrum onder in de Malerei. Ik vind het een mooi gebouw geworden (mag ook wel voor de prijzen het bovenappatement 1 miljoen.) De andere ook niet in onze prijsklasse. In het gebouw zit nu een fysio praktijk met 3 therapeuten onduidelijk of het alle Kasse is of particulier. Thomas Haberl de orthopedische schoenmaker heeft een prachtige winkel en werkplaats. Tanja Scarpatetti de huisarts zit er die is wel alle Kasse. Een private arts voor Orthopedie zit er. Allemaal erg mooi. Dan op ons gemak terug gewandeld. Vlakbij huis hoorden we de sirene gaan maar geen idee waar want het was niet in Gröbming of Winkl. Het is nu nog erg mooi weer en erg warm maar wel bewolkt. Ze geven voor vanmiddag niet best weer op. Dus wat we meegepakt hebben nemen ze ons niet meer af. Meer staat er vandaag niet op het programma alleen mijn huishoudelijke beslommeringen. Je kan wel een weekend weg gaan maar wat je in die dagen doet blijft gewoon op je wachten. Nu de 2e was van vandaag in de machine en de eerste van vandaag in de droger na die van gisteren. De bedden moeten nog opgemaakt worden en ik heb vandaag onze zomerdekbedhoezen te voorschijn gehaald.
Net gezien dat de sirene in Lengdorf was, verkeersongeval met bergen en olieruimen. Waarschijnlijk wel weer de B320. In ieder geval 1 gewonde.
Ondertussen 12 uur geworden en de wassen zijn klaar nu nog het drogen. Grote lakens buiten en de kleine dingen in de droger inclusief mijn handdoeken. Ik ga vandaag voor makkelijk eten. Ik heb roggebrood van de Hema, een soepje, gebakken eitje.
Toch nog maar een was beneden aangezet bij Jannick, was ook een volle machine en ze hebben een extra grote met 8kg. Dan de kleding van de kinderen uitgezocht wat ik al gewassen had en bij hen neergelegd.
Jannick belde een poos gebabbeld. Hij heeft opnieuw 2 uur lang met Ingrid gepraat en hopelijk gaat er dan nu wel wat gebeuren.
Ze wilde weten of hij echt pas nadat hij weg was gegaan wat met Meli heeft gekregen. Ja dat is echt zo. Maar je kende haar toch al? ja 3 x gezien bij het rode kruis op een groot evenement zoals heel veel andere rode kruis mensen.en 1x was je daar zelf bij- Ja het was toeval ja het moest zo schijnbaar zijn en ja er was voor mij al geen weg terug. Want zij had nog paartherapie willen doen maar Jannick was er al mee klaar. Zelf zegt ze het liep al zo lang niet meer goed en ja dat beaamd Jannick en dat hij daarom ook was weggegaan maar toen was het eigenlijk al voor hem afgesloten en geen weg meer terug.
Dan vraagt ze aan hem ga je weer trouwen en Jannick gezegd ik ben jong pas 30 dat sluit ik niet uit. Ja en dan? Ja wat en dan? ga je dan de kinderen adopteren? HUH UH UH Jannick wist niet wat hij hiermee moest en zei maar er veranderd dan toch niets aan de regeling voor de kinderen Ik krijg toch niet ineens 2 % erbij? Ze wil geen alleen zorgrecht maar pleeg en bestemmingsrecht. Jannick zei haar weet je wat dat inhoudt? dat ik dan niet op Reha mag met Sabrina in November. Maar ze had daar ook vreemde gedachten over en Jannick heeft gezegd ook dat sta ik niet af. Want dan kan jij zo maar verhuizen en Theresa naar een andere school doen en dan kan ik niets als ik het er niet mee eens ben. Het gaat ook heel ver bv als er iets ernstigs met een van de kinderen is dan geef je dat ook uit handen. Volgens haar valt dat er niet onder.Alleen dat zij alles kan aanvragen. Persoonlijk zou ik het ook niet uit handen geven. Dus we wachten maar weer af het is voorstel .........we zijn de tel kwijt en geloven pas als alles achter de rug is want ze heeft tot nu toe alles elke keer weer terug getrokken. We kennen het gezegde : Veel beloven weinig geven, doet een gek in vreugde leven.
Het is bijna 6 uur en alle was ligt weer in de kasten mijn dag zit erop en tegen het weerbericht in mooi weer gebleven.



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.