Mistig en troosteloos weer

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Woensdag 4 november
Zat vanochtend dus om half 8 al op de fysio. Ik heb eerst met verschillende apparaten gedaan en dan met de therapeute. Ik ga met enorme sprongen vooruit. Ik heb erg sterke spieren en als ik door de pijn heen ga lukt het me om echt enorm vooruit te gaan. Ik kan nu mijn hand op mijn hoofd krijgen en heen en weer bewegen, kan nu dus weer mijn haar wassen. Verder hebben we naar achter en vooral zijwaarts getraind. Deed ik gisteren 2.8 km in 10 minuten , haalde ik nu de 3.2 km met gemak. Met mijn armen vooruit bewegen. Met 100 % eigen kracht. Ze zegt als ik dit tempo vol houd met 2 weekjes alles bewegen. De anderen die aan hetzelfde geopereerd zijn aan de schouder komen nog niet verder dan het apparaat die de arm beweegt. Ik beweeg zelf!! En bij mij is dan nog extra het gewricht gedraaid. Daarna naar de huisarts, ik heb heel erg eczeem in mijn gezicht gekregen en moest om alle papieren te laten tekenen, ook over mijn bloeddruk gesproken, behalve dat het op dit moment herz/kreislaufwetter is waar ik op reageer heb ik waarschijnlijk vocht gebrek gehad in het ziekenhuis. Hoe kan dat nou ?? ik heb maar 36 uur niets te drinken gehad en niets te eten dus ik had toen al aangegeven dat ik vochtgebrek had , ze hebben een ½ liter in een infuus gegeven maar dat is veel te weinig geweest. De huisarts heeft me druppeltjes gegeven gebaseerd op moederkoren (zo heet het dacht ik in het Nederlands). Zou mijn bloeddruk laten steigen. Vandaar ook al mijn eczeemplekken want behalve in mijn gezicht had ik het al op een paar andere plaatsen gekregen. Ik drink nu genoeg maar het duurt even voor het weer gereld is. Ondanks intensieve training was mijn bloeddruk erna nog maar 100-60. Ik voel me echt heel beroerd als die dan in ene weer naar onder kiepert.
Dan naar de apotheek en weer terug naar het ziekenhuis om de papieren af te leveren.
Het sneeuwt lekker door en er ligt een behoorlijke laag, ik heb wel een beetje angst om nu uit te glijden.
De Zwijnengriep slaat hier nu ook toe, bij Jannick op school zijn vandaag 4 sporters met zwijnengriep verdacht afgevoerd. Allen noordse sporters. De inentingen zijn hier bij ons nog niet eens voor het medisch personeel en as maandag zou voor iedereen moeten starten. Ze zijn bij ons in de wijde omgeving nog niet begonnen. Theoretisch horen Jan en ik gezien onze leeftijd niet tot de risicogroep. Jannick weer wel. We wachten maar af en eten gezond en drinken voldoende.
Ik heb uiteraard de taaltest weer gedaan en mijn score was vandaag 80% , tot nu toe alleen de eerste met 100% gescoord, dan 70% en nu 80%., toch nog een aardig gemiddelde. Elke woensdag is er een nieuwe en ik vind het leuk om te doen.
Haje en Einar kwamen langs, Einar heeft weer de hele tijd met de duplotrein gespeeld.

Donderdag
Nog niets wijzer over de zieken bij Jannick op school.
Boodschappen samen me Jan gedaan en dan Jannick opgehaald.

Vandaag een lekkere Kürbistorte als avondmaal gemaakt.
Een springvorm invetten en wat paneermeel erop strooien, dan bekleden met bladerdeeg.
800 gr pompoen (ik had een Nüsskürbis maar kan ook met Haikidokürbis.) in blokjes.
De springvorm met het bladerdeeg waar gaatjes ingeprikt 3 minuten in de voorverwarmde oven (200 gr.) dan de pompoen erin doen en een mengsel van 150 ml crème freche,
100 ml. room, een fijngesneden rode peper of een theelepel sambal, 3 eieren, peper en zout, 200 gr. Zachte schapenkaas of feta erover schenken, 35 minuten in de oven tot de bovenkant lekker bruin is.
Zo dat was echt lekker.

Ik ben nog erg snel moe maar keutel toch in huis. Heb soms hulp nodig zoals vandaag bij de Kürbis snijden. De was even naar beneden brengen en zo maar verder kan ik het zelf af.
Neem na het middageten wel een poos rust want anders haal ik de dag niet.
Het sneeuwt niet meer maar het bleef bij ons de hele dag mistig, we zagen boven de mist de top van de Dachstein in de zon. Dat is altijd een gek gezicht.

Vrijdagmiddag kwamen Haje en Einar voorbij en op de kast naast het legobouwwerk van Jannick staan nu ook de duplobouwwerken van Einar. Haje had Noordse truien bij zich en Jannick moest even passen. Hij heeft zijn gewonnen te kleine trui nu geruild. Hij vindt hem heerlijk maar Bettina vind hem afschuwelijk en zegt mijn vader heeft ook zo,n trui. Maar ja ze zijn heerlijk warm en inderdaad tijdloos.
Haje het moppenboekje van Einar ligt nog bij ons en Jannick vroeg mij of jij het mailadres van Hans had achtergelaten, kan je die aan me mailen?.
We waren nog even bij Lodenwalker gaan kijken omdat er uitverkoop was en volgens het papier hadden ze ook overhemden, maar geen overhemd gezien. Wel jammer want Jan en Jannick hebben er beide nog een nodig.

maandag 9 november 2009
Jannick had vandaag vrij en heeft vannacht zijn verplichte dienst gedaan en hij hoefde er niet uit vannacht, hij moet er deze maand nog een doen maar dat kan hij mooi 28 november doen met de Krampuslauf.
Afgelopen zaterdag had hij zijn laatste praktijkdag voor zijn Sani. Hij heeft het weekend bij Bettina geslapen, voor ons gunstig omdat we anders zaterdagmorgen er voor dag en dauw uit hadden gemoeten. Hij is op zondagmiddag met Ernst (de vader van Bettina) , Markus haar broer en Bettina wild gaan eten die geschoten was door Ernst. Kitz essen. Geloof dat het een reekalf is.
We hebben de afgelopen dagen in dichte mist gezeten en af en toe wat sneeuw.
Ik moest vanmorgen de hechtingen eruit laten halen, dat viel reuze mee.
Jannick was langs zijn verhuurder omdat de kachel in zijn woonkamer niet aan wil. Morgenmiddag komt er iemand voorbij.
Ook moest hij langs het gemeentehuis voor papieren om zijn stooktoeslag aan te vragen en nog langs onze oude tandarts om de afspraken af te zeggen.
Dan middageten, wat rust en Jan met Jannick mee naar de schietplaats want er moest veel versjouwd worden. Jannick heeft een biatlonles van Reini gekregen ( die op zijn gat in Tunesie zit).
Maar alle wapens , schietmatten, nordic walking stokken, munitie en wat al niet meer was bij ons. Dus Jan helpt hem alle dingen naar de baan te brengen.
Jannick had problemen met de directrice van de school, a.s. zaterdag is er open dag en hij moet op school zijn dan. Maar hij heeft dan zijn Sani examen. Vond zij niet belangrijk maar wij wel en wij vinden een open dag niet belangrijk. Maar het Rode Kruis zou een brief sturen waarin staat dat hij plicht heeft aan het examen deel te nemen. Ze sporen daar af en toe niet op school. De laatste weken heeft Jannick steeds op maandag vrij en moet hij op zaterdag naar school , maar dan had hij zijn Sani opleiding. Op zaterdag doen ze ook meestal een pretpakket om de tijd vol te maken. De sportklassen hebben steeds trainingsweek en Jannick moet dan de meest stompzinnige dingen doen omdat hij niet in de sportklas zit. Pesten is ook een vak.
Morgenochtend meten we naar Gröbming voor onze griepprikken, de gewone en de zwijnengriep en dan over 14 dagen nog een zwijnenprik. Maar eerst moet ik morgen naar de fysio om 7.30 u.

Jan komt net thuis en ik heb begrepen dat het moppenboekje van Einar al bezorgd is door Jan.

Randy dank dank dank de site van Jannick is weer in de lucht. Maar ondanks dat mijn emailadres echt vermeld is heb ik geen enkele mail gekregen over de verandering.

Ik had al enige tijd geleden mail aan je gestuurd met het verzoek of je al een recentere foto van Björn voor me hebt en of je een foto van Jou en Laura hebt voor me. We hebben een soort grote stamboomfotowand maar jullie mis ik en de foto van Björn is al oud. Dus het mailverkeer gaat ook niet altijd goed.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

9 november 2009 13:49 | Door: Annemarieke Hoi Nicolette, fijn te horen dat het de goede kant opgaat met je revalidatie!

molenaar.ruesink 2017-09-23 19:11:07
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.