Königswetter

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om kwart voor 6 wakker van de wekker en een onrustige nacht gehad. Dus best een beetje murw. Babyfoon aan en Ingrid kwam zeggen dat ze weg ging. Dan om half 7 Theresa en om 7 Sabrina. Jan en ik zijn helemaal ingespeeld met vaste taken wat die 2 aan gaat. Dan ging Jan om kwart over 7 met Theresa mee en om kwart voor 8 Sabrina wegbrengen. Dan had ik tijd om te douchen en wat je zo al doet in de morgen. De zon breekt langzaam door het wolkendek en geeft de wereld een vriendelijke uitstraling maar nog wel koud. Ingrid heeft een halve dienst dus ik hoop om 13 uur thuis.
Middageten gemaakt , Kartoffelnsuppe en Erdbeere Knödel. Jan nu Theresa en Sabrina gaan ophalen. Nu even de HAHNENKAMM Rennen kijken, het is koningsweer en geen toeschouwers. Bij ons op het balkon in de zon ook 20 graden al is er een dun windje die fris is. Jannick belde want die had zijn Impfpass nodig want hij krijgt zijn Coronaprik bij het RK. Hij weet nog steeds niet of hij een auto van de zaak kan gebruiken. Dat hoort hij pas vanmiddag. Hij zegt zelf ook het is allemaal zo kort dag en Ingrid had hem gevraagd of hij een bed kon halen in Schladming maar dat gaat met de tijd voor hem niet uit. Het is lastig om te verhuizen in Coronatijd, je kan niets kopen voor je huis, je kan geen auto huren bij de Lutz of Möbelix of waar dan ook. Ja Wieser in Gröbming verhuurd zijn auto 100 Euro voor een uur.
Om half 2 verdween de zon achter de berg en het trok in no time helemaal dicht met donkere wolken. We verwachten weer sneeuw. Het ruikt lekker want Jan is brood aan het bakken.

Hehe eindelijk tegen 2 was Ingrid thuis, ze kon even eten en dan gingen ze allemaal weer maar dan toch alweer bijna 3 uur. Jannick had gebeö#ld dat hij morgenochtend om 8 de verhuisauto kan halen op zijn werk. Het gaat dan toch gebeuren en per 1 Februar mag ze er ook slapen. Dan zijn die 2 meiden 2 weken hier.
Theresa zij mij Mama vind een metalen bed niet mooi en die maken de bodem kapot. Uhhhhhhhhhh je vader had dezelfde alleen groter en geen krasje op de vloer. En ja in de hoogslaper moet ik uitkijken want dan stoot ik mijn hoofd en er was ineens niets meer goed. Dus ik zei tegen Theresa oke dan kan ik het bed en alles wel afbreken en verkopen en kan je op een matras slapen. Ze moest bijna huilen nee Oma nee Oma. Maar ik wordt dus echt gek van dat gezeik van Ingrid. Hout is veel mooier ( een oubolliger bed kan je niet krijgen ) Hardstikke donker en ze heeft ook geen ruimte eronder om te spelen of voor een bureautje. Nu wordt haar beloofd een eigen kamer maar ik weet nu al dat Sabrina daar echt nog wel bij komt. Nu mag ze bij Mama omdat Mama niet alleen wil slapen. Hier in huis mocht Theresa bij haar slapen in het andere huis dus Sabrina. Ik houd er niet van om een kind veel te beloven en dan met K smoesjes er weer onderuit komen. Afgelopen week mocht ze niet skien want die gaten van je in de mond moeten eerst dicht zijn dan is het een dag later en zegt ze oh alles weer goed en dicht. Volgende week dinsdagmiddag heeft Ingrid een dienst ingedragen dus kan er ook niemand mee skien. En niets is meer goed aan het huis , ze heeft alles beter en mooier. Maar over 30 jaar heeft ze niets en Jannick hopelijk een huis. Ik ben ook niet echt meer goed genoeg maar daar kan ik mee leven. Zolang Theresa en Sabrina het maar goed vinden om bij ons te zijn. Ik kijk uit naar rust in ons leven en hopen dat de storende factor straks weg is. Ik ben al eenmaal uit mijn slof geschoten maar als dit langer zou gaan duren werd het wel een beetje meer dan uit mijn slof schieten. Nog even volhouden. Nu weer tijd voor ons zelf .

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.