Een reuze gezellige dag

Oostenrijk, Gröbming

De reacties die onder het geschreven stukje van gisteren staan daar wil ik nog wel iets op zeggen.En wel aan Ria en Dennis. Jan / je vader was nadat hij 7 schlaganfallen gehad had totaal weg van deze wereld. Heeft dingen gedaan die hij normaal in zijn leven nooit gedaan zou hebben en hij is zelfs nu regelmatig totaal weg van de normale wereld. We hebben allen geen idee wat het zijn spullen gedaan heeft. We hebben veel dingen gered uit de container en het kan zo maar dat er nog veel meer dingen zijn verdwenen . Ik weet niets van horloges jan had altijd zijn eigen spullen . Dennis je kan hoog en laag springen maar wat er niet is is er niet. Familie erfstukken of niet ik heb ze nooit gezien. Op dit moment is hij dus danig de weg kwijt dat we er radeloos van worden. Willen jullie oordelen neem hem een paar maandjes in huis maar berg wel goed je zaken weg want voordat je het weet ben je het kwijt. Ik kan hem werkelijk niet de hele dag controleren . Hij is niet voor rede vatbaar en hij geloofd niets . Hij geloofd niet dat hij dingen vergeet, hij geloofd niet dat hij dingen doet en het maakt niet uit over wat het gaat . Was het eerst vooral zijn korte geheugen nu raakt hij over langere periodes en van jaren geleden kwijt en we gaan hem dan ook laten testen of er eventueel dementie in het spel is of dat hij weer een schlaganfall gehad heeft. Hij was nooit agressief maar nu dus wel. Verder klinkt het erg naar hebzucht . Jullie vader, broer heeft nauwelijks contact met wie dan ook van de familie en dat onderhoudt hij zelf niet maar ook de familie niet met hem.

Vanmorgen om 7 uur opgestaan en tafel gedekt , eitjes en broodjes gebakken en daar kwam de familie om 8 uur. Eerst met zijn allen ontbijten en dan gingen de kinderen hun schoentje en hun Adventkalenders open maken. Theresa heeft een Galileo kalender gekregen en Sabrina een Schleich boerderij kalender. Ze mochten vandaag dus gelijk 4 deurtjes open maken en gisteren hadden ze al bij Oma in hun schoen kalenders gekrgen van de Sint. Theresa prinsessen van playmobiel en Sabrina Heidi van Playmobiel. Dus we hadden gisteren al de kartonnen achtergronden in elkaar gezet. Jannick begon met Theresa samen aan de Galileo opdrachten. Ze moet dan eerst een stuk lezen en dan iets doen. Ze heeft een proef gedaan met onder/bovendruk, een skelet van een beest in elkaar gezet, zelf een stuiterbal gemaakt en nog een maar die weet ik niet meer. De kinderen zijn dan nog tot aan het middageten gebleven en Jannick en Meli moesten nog inpakken voor morgen als we sinterklaas gaan vieren. Jannick kwam de kinderen halen om middag te eten en Jessi had het middageten meegenomen. Dat was zo veel dat wij ook beneden konden komen eten.
Na het eten vertelde Jessi dat hun vriendenkring had besloten om ipv allemaal eem kerstcadeau voot Meli te kopen het bedrag bij elkaar gelegd hebben , Jannick spaart al 3 maanden al zijn drinkgeld bij elkaar . Ze kopen de droger die Meli zo graag wil hebben maar door bekende omstandigheden er voorlopig even niet meer in zit. Ze was perplex en ze wilde het niet maar de vrienden zijn niet te vermurven. Ze heeft nog wat tijd nodig om het te laten bezinken. Ze hadden eigenlijk afgesproken om dit jaar niets te doen. De vriendengroep dacht daar anders over. Na de koffie zijn Jan en ik naar boven gegaan en Jessi ging met Theresa kerstkoekjes bakken.
Ik geloof dat er nog meer vrienden zijn gekomen en dat ze met een spelcomputer bezig zijn want ik hoor trappelen en allerlei andere geluiden. De kinderen genieten altijd van alles en Theresa mag altijd overal aan mee doen.
Ondertussen zit ik in het stikkedonker ook al is het pas 16 uur. Het is de hele dag onder 0 gebleven maar wel droog. De skigebieden zijn open gegaan en er was een waanzinnige aanstorm ondanks de corona regels die gelden. Door de vele sneeuwval van de afgelopen dagen is het overal super.
Het eerste deel van het weekend bijna voorbij morgen verwachten we weer een toffe dag en gaan we sinterklaas vieren.



Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

jij moest hem toch perse hebben. Dus in goede en slechte tijden. Zoiets weet je niet van te voren. En contact? Wie komt er naar Nederland en wij weten dat als jullie weer terug zijn dus zwijg daar maar over!

ria 2021-12-04 16:53:43

Doe is lief voor elkaar 😀😃 Loesje

Erna 2021-12-04 18:00:05

Waarom wordt ik afgebrand en ria terwijl ik alleen uit leg wat de horloges betekenen voor de fam ruesink Heb zucht hou toch op ,het is allemaal geen reet waard aleen is het een fam gewoonte al 200 jaar .ik snap best dat je het moeilijk heb met pap maar als ik contakt zoek is het meestal kansloos .bedankt voor de leuke kerstkaart jullie zijn de eersten dit jaar

Dennis 2021-12-04 23:07:26

Vandaag jullie kerstkaart ontvangen, wat een mooie verrassing, zo'n leuke foto van jullie samen, we hopen dat jullie vandaag 5 December, er een hele gezellige Sinterklaasdag zullen hebben samen, heel veel plezier gewenst, liefs en groetjes Ruud en Christina.

Christina 2021-12-05 02:28:08
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.