De dag was weer gevuld

Oostenrijk, Gröbming

Vroeg opgestaan en we waren net helemaal klaar om weg te gaan ging de telefoon. Afspraak afgezegd wegens ziekte morgen herkansing maar dan op 14 uur. Dus even naar beneden gelopen om het Ingrid te melden en die ging zelf even bellen want ze had nog geen tijd. Dat kwam voor haar ook goed uit half 11 in Leoben dus ze bracht zelf Theresa naar school. Ingrid gaat samen met Barbara omdat Ingrids auto afgekeurd is en nog niet gerepareerd. Wij halen dan Theresa uit de Kiga wat nu ook geen probleem is. Anders had ze langer moeten blijven dat kan maar daar betaal je dan wel extra voor. Maar nu ook weer geregeld. Komt ons eigenlijk morgen ook wel beter uit want dan kan ik ook nog boodschappen doen. Maar goed de dagen gaan zo ook wel voorbij.
Het ziet er bij ons mooi uit , klein beetje sneeuw en de vorst die alles wit heeft gemaakt en nu komt de blauwe lucht en de zon. Dat is het voordeel van de vorst.
De komende dagen vooral veel vorst wat goed voor de wintersneeuw is. Dan komt er weer sneeuw . Straks even naar de huisarts want dat zou ik eigenlijk morgen gaan doen maar momenteel wordt er steeds alles door elkaar geschud.
Ik ben helemaal blij want Annemarieke heeft voor Theresa een sinterklaaskostuum gekocht. Ik was steeds alle jaren te laat en kon nu ook op internet bij de Hema niets vinden. Dus die stuurt ze op en de staf neemt ze een keer mee dat is een onmogelijk ding om op te sturen. Maar zelfs zonder die zal Theresa erg blij zijn.
Ik had vorig jaar voor het eerst een Christkindbrief aangevraagd je geeft dan op wat je wil besteden en voor welke leeftijd jongen of meisje. Je krijgt dan een brief/tekening met wat ze zich wensen. Wilde ik dit jaar weer doen en ik vind 25 euro een mooi bedrag daar komt verzendkosten nog bij. (had vorig jaar behalve het cadeau ook wat snoep en stiften erbij gedaan.) Dus ik geef dat aan en dan kan het niet want er zijn alleen nog wensen van 40 euro en meer. Dan voel ik me erg boos. Ik koop als cadeautjes 2e hands speelgoed en zo . Theresa is altijd gelukkig. Ik vind het ook niet juist dat er alleen 1 wens op staat. Het is per Bundesland aangegeven dus bij verschillende Bundeslanden gekeken. Nu zag ik bij Wenen en Niederöstereich staan dat je ook voor daklozen of mensen die in het sociale traject zitten iets kan doen of een vrouwenhuis. Dus ga ik dat maar doen. Bevoorbeeld het vrouwenhuis wil graag koffie en thee en boeken, of de daklozen lakens en hoezen, ondergoed en sokken. Daar zijn ook geen vaste bedragen voorgegeven en het hoeft geloof ik niet eens nieuw te zijn dus morgen even bellen. Er werd ook veel babykleding gevraagd bij het sociale traject dus mogelijkheden ten over.
Bij de huisarts deed de assistente een beetje moeilijk over dat ik de kaart van Jan niet bij me had. Ik had alle papieren van de cursus bij me en daar moet je ook verzekerd voor zijn en de afgelopen tijd waren we zeker 1x per week minstens bij de huisarts en ik had mijn kaart wel bij me. De andere assistente doet niet zo moeilijk en kon ik de kaart later narijken. Ze wilde ook niet de papieren in orde maken ook al had ik Jan al gebeld om de kaart te brengen en om het apparaat met de strips mee wilde brengen want ze vroeg welke en ik zei het maar ze wilde het toch zien. Dus Jan kwam en toen moest ze alsnog alles in orde maken. Dan is jan naar huis gegaan en ik ben verder gaan wandelen naar de apotheek en dan langs de Caritas waar ik vast prik even kijk en dat was de moeite want ik had het Wii spel de dierenkliniek gevonden voor 1 euro. Jannick gebeld of hij inderdaad een wii heeft en ja dus het spel meegenomen . Ik heb Jannick gevraagd alles van de wii op te oeken en bij mij op de tv aan te sluiten kan ze bij mij een spelletje doen. Dat doet ze graag want op sommige dvd´s staat ook een spelletje maar die speelt ze nu blind.
Dan richting spar en Mez waar ik even kon plassen en vandaar dan naar huis. Dan eten maken , het werd eigenlijk een weeshuispan vol met aardappelworstgulash. Ondertussen tijd om Theresa te halen en dan eten.
Theresa ging spelen met haar 2e hands lego en luisteren naar de 2e hands cd verhaaltjes en heeft een 2e hands sint dvd gekeken. Dan kwam Ingrid weer thuis en die wilde gaan koken dus ik zei je kan gelijk aanvallen en als je voor Jannick wilt er is genoeg. Zegt ze die komt er ook al aan. Dus het eten warm gemaakt en konden ze beide eten, Theresa wilde ook nog wat. Dan vertrokken ze allemaal naar beneden. Jan kwam thuis en die at het restje dus de reuze pan is leeg. Dan om 18 uur kwamen Ingrid , Sabrina en Theresa om naar het Sinterklaasjournaal te kijken en dan gingen ze weer. Het is zo leuk om Theresa helemaal te zien meeleven.

De fotos van mijn zusje Erna en haar man Manfred die samen met hun kinderen Ramon en Mandy, hun partners debra en Derk, kleinkinderen Carice en Clair een dag doorbrachten. Ramon en Debra gaan tot augustud door de wereld trekken.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Graag gedaan!!!

Annemarieke 2017-11-16 23:06:32
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.