4.Adventsonntag

Oostenrijk, Pruggern

Wann ist man eher
Zum Vergeben bereit,
als zur besinnlichen Weihnachtszeit.
Nutze die Zeit,
um zu verzeihen
und Dich von Altem zu befreien.

Ik werd vanmorgen wakker van Jan kon niet meer in slaap komen dan maar wat tv gekeken tot het tijd was om eruit te gaan. Jan kon blijven liggen want vandaag ging Ingrid mee. Het is laatste Skitag dus Skirennen.
Het hele Ennstal over nacht groen. Het was vanmorgen ook dauwwetter en 5 graden. Maar toen we met de gondel naar boven gingen kwamen we al snel in een witte wereld en boven had het zeker 25cm nieuwe sneeuw erbij. Alleen jammer dichte mist. We kwamen boven uit de gondel en werden verwelkomt met Glühwein en heerlijke kerstkoekjes. We zaten weer met veel ouders aan tafel , de tafel was vandaag ook een stuk groter dus er konden er nog meer aanschuiven. Het is een gezellige sfeer als je met alleen Einheimische bent. Om 11 uur zijn we allemaal naar buiten gegaan en wij zagen Theresa met haar groep naar het Gallische Dorf gaan. Daarna gingen ze naar de Rennstrecke. Theresa was alsnel aan de beurt en deed het goed ,je moest goed kijken want door de mist zag je niet goed. Nadat iedereen geweest was kregen ze hun diploma en medaille. Bij het wachten op de gondel kreeg ik van de dame die bij de liften staat nog een beker vol met Glühwein mee. Heerlijk opgedronken terwijl ik in de gondel zat met nog 2 dames. We zaten te kletsen en nu heb ik misschien toch weet wat erbij aan werk. Ook weer kinderopvang en weer met een Hongaarse moeder. Afgesproken dat ze me na de kerstvakantie belt. Ingrid zat met Theresa in de andere gondel met nog meer kinderen. In de auto zei Ingrid dat ze pizza ging bestellen en ik doe er maar eentje voor ons bij. Ik eet maar een halve en ik had voor Jan thuis al een kop soep en haverkoeken klaar gezet. Maar een halve pizza gaat vast nog wel. Dus heeft ze eerst gebeld en dan hebben we het in Gröbming opgehaald. Met zijn allen gegeten en het was erg lekker. Jan heeft het 2e rijtje huizen ook weer van verlichting voorzien en is nu weer naar beneden want hij wil voor de huisjes die geen verlichting hadden ook nog wat maken. Mij goed hoor is hij ook weer van de straat. Ik heb een kerstcake gemaakt en als je hem in plakjes snijdt zou er een kerstboompje in moeten zijn van marsepein. Helaas was het wel erg weinig om de hele cake goed te vullen , het recept nauwkeurig gevolgd. Of er echt kerstboompjes in zijn zie ik pas morgen als ik hem ga snijden.
Mijn eigen was helemaal weggewerkt. Ik had voor ik weg ging de eerste was er in gedaan dan heeb ik alles van de droger ingesteld hoefde Jan het alleen erin te doen- Bij thuiskomst gelijk de 2e was erin en nadat die klaar was en uit de droger kwam was Ingrid er met een was om te drogen. Jan en ik zaten op de bank en wilden tv kijken maar we zaten dus allebei te slapen. Het weekend weer voorbij.
https://youtu.be/uNrfe658s5I


Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Gefeliciteerd! 1e plaats , super!!!

Annemarieke 2018-12-25 23:24:13

Was Jij Obelix?

Annemarieke 2018-12-25 23:32:02

Jij = Jannick

Annemarieke 2018-12-25 23:32:25
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.