Eindelijk beter weer al houdt het niet over

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen wakker van de wekker, snel Theresa gewekt. Kwart over 7 ging Jan op weg met haar. Ik had een slechte nacht. Al een paar dagen last van de pancreas en ik kan mij dan echt ziek voelen. Nu vanmorgen diarree en dan ben ik het daarna meestal kwijt. Dus wat later ontbeten en dan voel ik mij beter. Zo douchen en de badkamer doen, Jan zijn medicijnen alweer klaar.
Het lijkt erop dat we eindelijk weer een mooie dag krijgen.
Ik zag rondom 9 reeen vlakbij de tuin komen, mijn hele dag is weer goed als ik die dieren zie. De lucht wordt steeds blauer en ik heb de deur open gezet. Ook al is het nog maar 12 graden, het wordt vast wel warmer.
Morgen begint alweer de meteorologische zomer, dan mogen we ook hardop zeggen dat we geen lente hebben gehad. Het was de koudste sinds 33 jaar.
Theresa is denk ik vroeg maar helemaal zeker ben ik niet. Ik heb het uitgerekend en ze zou vandaag dan vroeg zijn maar geen idee of de school doorrekend met de vrije maandag. Anders heeft ze pech en moet ze vandaag lang naar school. Ze kan er wel tegen want ze heeft een grote pannenkoek vanmorgen gegeten. Een banaan mee en een klein koetjesreepje. Bij lang komt ze pas tegen 14 uur thuis, bij kort is ze half 12 uit en dan tegen 12 thuis.
We beginnen deze week rustig.
Jan was haar tegemoed eggaan maar kwam zonder Theresa weer thuis dus we dachten foute berekening ze komt laat maar nee even later de deurbel. Ik vraag haar waar kom jij zo laat vandaan ? ja ik heb gewacht op Zoe en ik haar verteld dat ze gewoon naar huis komt zonder te wachten dat Opa heeft staan wachten en we dit niet willen. Ik vraag haar altijd gelijk haar trommeltje en fles uit de tas te halen zegt ze er zit brood in en ik hu? Zegt ze Sofia en Zoe vonden dat ik te weinig bij mij had en hbben mij dat gegeven. Dus ik vraag haar had je dan te weinig en heb je dan brood gegeten ? Nou nee Oma want ik had genoeg. Ik heb haar gezegd dat ze gewoon NEE moet zeggen .
Dan aan tafel we aten sperciboontjes, gehaktballen en gekookte aardappels. Dan na het eten huiswerk maken en ze had haar tafeltoets gehad en die moest ik ondertekenen. Ze had een zeer goed en in alles bij elkaar maar 3 fouten. Na haar huiswerk nog blokfluiten . Ze was klaar en dan ging de bel , het was Leni die kwam vragen of Theresa mee ging naar de speeltuin. Dat mocht van mij dus weg was ze.
Ik heb eindelijk de fotolijst met de trouwfoto van Ingrid en Jannick uit mijn galerij gehaald. Ook gelijk een nieuwe foto via internet besteld. Ik heb de foto genomen waar ze naar voren kijken. Kan ik einde van de week bij de Bipa halen. Dan ben ik met Jan naar de tuim gegaan, ik heb het laatste deel door de Hakselaar gehaald dit keer probleemloos. Jan wilde het gras maaien maar we konden de accu niet vinden. Dan heeft Jan voor mij de eettafel in de tuin geschuurd en ik hem een eerste maal in de olie gezet. Dat moet nog een keer maar het was voor vandaag wel wer genoeg geweest. Wij waren net klaar met opruimen kwam Jannick thuis en die heeft een deel gemaaid. Hij vroeg of wij wisten dat er ergens een mtalen pin zit maar wij wisten dat niet. Hij ging er met de grasmaaier over niet zo best voor de messen. Hij kreeg het niet uit de bodem dus voorlopig even opppassen. Zo blijft er werk aan de winkel.Het moet er wel uit gehaald worden veel te gevaarlijk voor de kinderen. Dan het eten voor Jannick warm gemaakt en kon hij eten. Jan was tussendoor een keer in de speeltuin gaan kijken en is om kwart voor 5 Theresa gaan halen. Het was een mooie droge en deels zonnige dag maar we kwamen niet boven de 17 graden.
Theresa eten gemaakt en Jan wilde nog de pannenkoeken van gisteren en ik heb aan een beschuitje genoeg.
Vanavond onze Flikken Gent avond.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Prachtig de reeën zo dichtbij. Leuke foto's van Jannick en Meli!

Annemarieke 2021-05-31 20:23:31
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.