Meli weer thuis

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen wakker voor de wekker ging dus ik had 10 minuutjes om echt wakker te worden. Dan Theresa gaan halen en Sabrina was ook wakker dus allemaal naar boven. Onze ochtend routine begon. Jannick die vandaag vrij is kwam ook boven en d everbazing bij Sabrina dat hij er was. Hij zei voor de grap dat hij ook wel zo´n lekker broodje wilde tegen Theresa en die kwam even later met een bordje en broodje aan . Had ze aan Jan gevraagd om er eentje voor Jannick te maken. Voordeel dat Jannick er was ik had ook al koffie. Toen Jannick naar beneden wilde gaan moest Sabrina helel hard huilen en Papa met haar knuffelen en praten dat hij naar de toilet moest en toen was het goed. Ze ging ook weer braaf mee met Jan. Ik ondertussen douchen en aankleden en dan ontbijtje . Kwam Jannick vragen of ik hem met de wasmachine wilde helpen en dus even mee naar beneden gelopen. Dan ook gelijk mijn eigen wasmachine aangezet. Jannick had zijn bed afgehaald en met nieuw beddengoed gedaan. De laatste dingen aan het opruimen zodat Meli in een schoon huis komt. Het is nu half 9 en Jan is douchen en ik heel even zitten. Vanmorgen was er noodweer in de Bundeslanden Oberöstereich en Salzburg (gisteren ook al) Een halve meter hoog was de hagel en de schade enorm. Daar moesten dus sneeuwschuivers voor ingezet worden. Ik klop af want wij zijn er steeds aan voorbij gegaan. Eergisteren in het hele Bezirk maar Gröbming niets.
Gisteren een filmpje van de school van Theresa op FB , ze zijn namelijk ook in het Erasmus Projekt.
https://www.volksschule-groebming.at/de/aktuelles/meldungen/quot-kick-off-quot.php?fbclid=IwAR0twbDef6xQLkv21j5ChxWTb21czvjDS8mAYxAvKynw7x4RcryHhpmrkJQ
We hebben weer een blauwe lucht en in de vroege morgen was het 21 graden. Dus ja het wordt weer heet.
In Kärnten zijn de meren in recordtijd opgewarmd. Van 11 graden naar 27 graden. Na 3 maanden veel te koud zijn we nu aangekomen bij veel te warm voor juni.
Ik ga nu een monchou taart met kersen maken want het is een beetje feest nu Meli weer thuis komt. Jannick heeft gevraagd of ik wil koken voor allemaal en Meli wilde graag Mac and Cheese. Nooit gemaakt maar een recept gevonden dus ik ga het proberen. Dus de rest van de morgen ben ik wel bezig.

Er moet mij even van het hart dat ik vind dat er meer landen een statement tegen de UEFA moeten maken. Belachelijke houding dat ze niet willen dat het stadion in Munchen in regenboogkleuren wordt gekleurd. Dat vieze oude mannetjes gedrag wat ze zelf tentoonstellen is al veel jaren een doorn in de ogen van veel mensen. Geld en vooral macht wat ze naar buiten brengen. Je kan veel willen veranderen maar als een handje vol van dit soort mensen de macht heeft veranderd er nooit iets laat staan dat binnen het voetbal iets veranderd .

Meli kwam thuis en nadat Theresa en Sabrina ook thuis waren gekomen gingen we eten. Het was erg goied geworden al vind ik het met de kaas die je hier krijgt te flauw. Maar iedereen vond het lekker. Na het eten vroeg Sabrina Eis? Dat kan ze dus ook zeggen nu en ja dat mocht en dan vraagt ze Peppa en ja het is Peppa ijs.
Jannick en Meli gingen met Sabrina naar Liezen en Theresa huiswerk maken en blkofluiten,
Dan moesten wij ineens hals over kop Theresa naar de Engelse les krijgen dus Jan met de auto gebracht en gehaald. Eind van de middag iedereen weer thuis. De taart gegeten en allen naar beneden inclusief alles wat de afgelopen weken naar boven was gesjouwd,
Sabrina vindt haar schoenen erg mooi maar het zijn grote hoge schoenen in rose en best zwaar. Maar als dit goed voor haar is dan moet het al heb ik vaak mijn twijfels bij dit soort dingen hier.
Morgen niet vroeg eruit want Meli is nog een weekje vrij.


Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Welkom thuis Meli, geniet nu samen maar van een heerlijk rustig week samen

Christina 2021-06-24 01:47:17

Fijn dat Meli weer thuis is!

Annemarieke 2021-06-25 08:59:38
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.