Kleine aardbeving

Oostenrijk, Gröbming


Zo viel dat gistermiddag tegen, de hoekkast afgebroken en dan blijkt dat de kasten alleen met een wand gekoppeld zijn dus wilde we de hoekkast alvast kwijt moest de kast ernaast ook leeg want de zijwand had ik dan nodig voor de hoekkast. Dus een gigantische partij zakken vol met kleding staan nu tegen de wand. Gelijk alles doorgeworsteld en zeker 2 vuilniszakken vol kleding die ze ook mee mogen nemen.
Gewoon de broeken waar ik een hekel aan heb lage taille en die trek ik zelden aan omdat het niet lekker zit. Lange tijd was er niets anders te krijgen nu gelukkig weer wel dus weg ermee. Er zitten kleurtjes bij waar ik de truien erop gekocht heb en nergens anders bij passen mogen ze dus ook meenemen. Rokjes van lang geleden en ik draag nooit een rok en zeker niet meer van die lengte. Ga straks met frisse moed de nieuwe kasten vullen als ze bezorgd zijn. Kan nog wel 4 weken duren.
Jan naar de huisarts gegaan en zou ook een doos met melk meenemen voor me.

Marjanne de plank ligt klem tussen wand, deur, kast en bed van Theresa niet te schuiven. Anders hadden we ook tegen de deur kunnen duwen en zo gauw er een vinger tussen kan dan wil er wel wat

Vanmorgen netjes rond 7 uur wakker misschien dat er eindelijk weer structuur komt. Ingrid kwam zeggen dat ze wegging en Theresa kwam een kusje geven. Ik hoorde de deur dicht slaan en ja hoor ik hoorde ook Sabrina, gelukkig goedlachs en wilde wel mee naar boven. Tegelijkertijd gaat mijn telefoon leg haar op mijn bed maar te laat. Toch maar even terug gebelt en het was de Caritas dat ze er al aan kwamen. Jan eruit gehaald snel allemaal aankleden en daar waren ze al en Ingrid ook. Die bleef gelijk gezellig een bakkie doen. En ik helemaal blij alles weg dat maakt weer plaats.
Zit ik achter mijn pc voelde ik me raar een trilling en ik dacht nog hu een aardbeving maar het was heel kort. Zie ik vanmiddag staan dat er inderdaad een aardbeving was met als middelpunt St Nicolai in de Sölk.

In der Obersteiermark hat es laut Zamg am Donnerstag ein leichtes Erdbeben gegeben. Zwar konnte das Beben mit der Stärke 3,1 stellenweise wahrgenommen werden - Schäden an Gebäuden sind aber keine zu erwarten. Das Beben ereignete sich exakt um 9.41 Uhr nordöstlich von St. Nikolai im Sölktal,  es hatte eine Stärke von 3,1 nach Richter.

Jannick kwam gisteravond voorbij en zei opgelost met de plank. Vraag hem hoe en dat zegt hij met al mijn brandweerman kwaliteiten. Maar goed met iets duns ertussen friemelen gelukkig kon hij eronder komen en hem steeds een beetje verder kost hem wel een paar blauwe plekken op zijn arm want die had hij toen het wijd genoeg was ertussen gefrommeld. En dan heffen. Ingrid helemaal gelukkig niets kapot moeten maken.

Het was vanmorgen helemaal wit en net boven het vriespunt maar nu hoost het steeds en 13 graden. Het is nu hardstikke donker en onaangenaam in huis dus de houtkachel aangestoken.

Een dooptekst gemaakt voor Sabrina en aan Ingrid gevraagd of ze dezelfde neemt als die ik voor Theresa gemaakt had maar ze wist het nog niet . Dus ik zei haar hier een tekst die ik voor Sabrina gemaakt heb en die vond ze helemaal goed. Dus die gaat het worden.

Barbara een smsje gestuurd of ze op de katten kan passen als we naar Nederland gaan , had ik ook nog niet gedaan.
Nog 4weken en 1 dag dan gaan we. Elke keer komt er toch weer iets boven drijven wat nog gedaan moet worden.

Ik heb steeds tandpijn aan mijn voortand dus toch de tandarts maar gebeld. Ik mag maandag!! Dat wordt vast aueeeeeee. Maar goed liever nu dan als we in Nederland zijn. Ik merk aan Jan dat hij zich beter gaat voelen want hij vergeet zijn vitaminepil. Maandag mag hij van de arts gaan werken maar alles rustig aan.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Gelukkig zat er geen kind vast in de kamer toen de plank omviel. Fijn dat het Jannick gelukt is! Oei, dat lijkt me een rare gewaarwording als je de aarde voelt trillen. Sterkte met je tand! Aftellen naar jullie komst in Nederland. XXX

Annemarieke 2017-03-02 20:20:00
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.