Super super mooie dag

Oostenrijk, Liezen

Samstag 7.Mai
Super super mooie zonnige en warme dag. We werden al weer in bed verrast door Theresa die super knuffelig was. Ik toch maar eruit en beneden bij hen douchen en ze waren zelfs beneden al helemaal klaar om in de tuin met boomzagen te beginnen. Er lagen er nogal wat te wachten op verdere verwerking.
Wij wilden naar Liezen om inkopen te doen en Theresa ging met ons mee. Je weet altijd precies wanneer ze het naar haar zin heeft want dan zit ze zingend op de achterbank.
We gingen eerst naar de Obi, waanzinnig druk overal, Jan had wat voor de badkamer nodig en ik ging balkonplanten uitzoeken en Theresa deed haar best met door de winkel rennen. Vandaar naar de Muller om dropjes te kopen, dan naar de Hofer.
Nou heb ik altijd al een hekel gehad aan de Hofer in Liezen en ze maakten het vandaag niet beter. Heb ik afgerekend zie ik op de bon dat de 6 Jauseneier ipv 99ct voor 1.49 erop staan en bij 1 van mijn vruchtensappen ook een meerprijs van 50 cent. Dus ik vraag hoe dat kan aan de kassiere, ze kijkt me aan en zegt zo staat het in de computer en draait zich om en gaat de volgende helpen. Dus ik roep tegen haar Halloooooooooooo en ze draait zich weer om en wil me een grote bek geven en ik zeg haar ik dacht dat we in gesprek waren en toen kwam de hoofdmiep al aangedraafd. Die loopt de winkel in met mijn bon en komt even later terug en zegt nee hoor het klopt en ik nee hoor en ik loop met haar mee. Ik kom bij het bord en de doos vol met dozen eieren en ik wijs haar erop zegt ze ohhhhhhhh dat zijn de verkeerde eieren haalt de dozen weg en laat me staan en de vruchtensap was niet voor deze smaak maar dat staat er niet bij. Hopeloze rotzaak daar. Nou had ik in de winkel al tegen een personeelslid gezegd dat er nog 1 paar van kindercrocs waren van die we hadden uitgezocht maar dat het 2 verschillende maten in de verpakking zat nou wil ik niet zeggen dat Theresa prachtige voeten heeft maar zeker geen 2 verschillende maten. Dus ik dacht als ze die gelijk apart houdt heeft een ander de pech niet om 2 verschillende te kopen. Ze kijkt me aan haalt haar schouders op en gooit ze terug bij de schoenen. Nou dan ben je voor mij …......................................juist ja. Ik heb dit soort problemen nooit in Schladming of Stainach, altijd vriendelijk personeel en als je iets er tussen uit pakt wat niet goed is krijg je een bedankje.
Dus dan maar naar de Lidl, inkopen gedaan zonder problemen vandaar nog naar Stainach in de hoop dat die Kindercrocs daar nog waren maar niet in Theresa´s maat. Ze was heel verdrietig dat ze geen nieuwe kreeg. We hadden ook al bij de Obi echt leuke gevonden, niet goedkoop maar de ene maat te klein en de maat groter echt veel te groot. Dan naar huis waar we een hapje konden prikken bij de familie beneden ook al was het al 2 uur geweest. Zij waren gestopt en nog niet klaar maar de motorolie was op voor de zaag en ja op zaterdagmiddag kan je dat nergens kopen hier. Maar Jannick heeft vandaag ook de Florianidag eigenlijk was dat op 5 mei maar ze vieren het hier in het weekend , het is de patroon van alle brandweermannen/vrouwen en er is vanmiddag dan een mars van de kazerne naar de Evangelische Kirche (het ene jaar naar de RK Kirche en het andere jaar de Evangelische) Ook als is het een van oorsprong katholiek. Samen met de brandweer van de omliggende dorpen.
Maar om 16 uur gingen de alarmen en ze zijn een auto aan het bergen op de Stoderzinken. Maar toch op tijd terug voor de afmars en de kerkdienst. Uiteraard daarna het ´s Wirtshaus.

Feuerwehren feiern ihren Schutzpatron

Am 07. Mai 2016 feierten die Feuerwehren ihren Schutzpatron, den heiligen Florian. Dazu marschierten in Gröbming Abordnungen der Freiwilligen Feuerwehren Gröbming, Gröbming-Winkl, Lengdorf, Michaelerberg, Mitterberg und Pruggern sowie Mitarbeiter des Roten Kreuzes Ortsstelle Gröbming, musikalisch begleitet von der Musikkapelle Gröbming unter der Leitung von Obmann Uli Höring zur evangelischen Kirche, wo in diesem Jahr der "Florianigottesdienst" abgehalten wurde.

Nach der Messe und dem festlichen Rückmarsch mit Defilierung am Hauptplatz stellte sich der Marschblock vor dem Gröbminger Rüsthaus auf. In ihren Ansprachen bedankten sich Bürgermeister Alois Guggi und Expositurleiter HR Dr. Christian Sulzbacher für das zahlreiche Erscheinen und die fortwährend gute Zusammenarbeit der Einsatzorganisationen und dankten der versammelnden Mannschaft für das Ehrenamt. Weitere Ehrengäste waren Vzbgm. Werner Hödl (Michaelerberg-Pruggern), Vzbgm. Gabi Rautner (Mitterberg-St. Martin), RK-Ortsstellenleiter Peter Nussmayr, Roman Lassacher und Bernhard Rauch.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.