Werkdagje

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen pas om 8 uur wakker en eerst medicijnen en katten. Een poosje tv en dan opgestaan. Lekker met een beschuitje met hagelslag ontbeten. Dat had ik beide weer en dan met wat roomboter heerlijk. Ik had mij voorgenomen om eens te gaan kijken wat we kunnen doen aan de enorme lekkage. Het is om te huilen een complete wand en een meter breed op het plafond naast die wand dan in de gang een hoek heel ernstig en ondertussen ook bij de cv pijpen uit het plafond. Dan met Jan de boekenkast van de wand genomen en daar was de hele achterkant van beschimmeld., De achterwand van de kast heeft Jan eraf gehaald en die is weg. Ik heb alle schimmel behandeld en dan in laten werken en dan schrobben. Ik geloof dat het goed gelukt is en alle schimmel weg is maar alles moet goed doordrogen. Middageten was een puddingbroodje en daarbij Sinterklaasaankomst kijken. Ja jullie lezen het goed samen met Jan zitten kijken. Vast al een beetje dementie .Dan begonnen aan onze keuken. De kast onder de wasbak heeft Jan losgemaakt en bij het eruit halen bleek al de hele achterkant en onderkant verrot. Dus die mocht Jan dus ook gewoon er onder uit slopen. Dan zagen we al erg nat er achter dus ook de vaatwasser eronderuit gehaald. Nu kan alles drogen en de wand aan de keukenkant achter de kasten is gipsplaat dus daar gaan we een heel stuk uit halen en dan zien hoe het tussen de 2 wanden eruit ziet en kijken hoe daar de afvoer verloopt. Als alles droog is en droog blijft kunnen we het plafond en wand beneden met speciale verf behandelen die ook vochtplekken weg werkt. Dan hopen we dat volgend weekend de kinderen weer in de slaapkamer kunnen slapen. Morgen komt Theresa maar die slaapt bij ons tot maandag. Dan even wat boodschappen bij de Spar gaan doen . Ik heb kattenbakstenen een hele laag op de natte bodem gedaan .De schuifdeur tussen keuken en gang houden we dicht zodat de katten nergens achter kunnen en niet denken dat het een nieuwe kattenbak is. We hebben net de vensters beneden dicht gedaan. Nu is het tijd om niks te doen. Net streetlab gekeken en ik vind het leuk en spangas op zomervakantie en nu zoals mijn vader vroeger sesamstraat. We hebben tussendoor een sandwich gegeten en zo ga ik voor ons beide een broodje hamburger maken. Ik heb gemengde salade, hamburgers. augurkjes en gefruite uitjes en hamburgersaus en grote hamburgerbroodjes. Tussendoor contact gehad met Jannick, Meli is met Jessi en Dominik naar Graz Seiersberg gereden en Jannick met Sabrina ook. Ze wisselen vandaag van auto en Meli neemt alvast de vuile was en wat jannick niet meer nodig heeft mee naar huis. Dan kan morgen als Ingrid Theresa brengt de spullen van Sabrina meenemen. Ze hebben vast een leuke dag met elkaar.
Uit de testen van Sabrina blijkt dat ze nu cognitief 3 jaar is wat een enorme vooruitgang is sinds haar operatie 2 jaar terug. In 2 jaar van 0 naar 3 jaar.En de artsen en therapeuten vinden allemaal dat ze het geweldig doet. Nou dat vinden wij thuis al lang. We zijn nieuwsgierig wat Ingrid nu gaat doen nu er nieuwe Schienen zijn voorgeschreven. Volgens de orthopeed wil Ingrid geen Schienen maar dat wisten wij al. In december gaat Ingrid met Sabrina een paar dagen naar Wenen waar dan ook weer de medische controlle plaats vindt.
Meli kwam thuis en het ging haar niet goed. Dan gaat ze over de rode over de waterschade. Ik zeg haar dan ook dat we hard er aan bezig zijn maar ze heeft dan een soort doem denken dat alles eruit moet en professioneel door een bedrijf moet worden opgelost . Ik denk laten drogen , oorzaak zoeken, schimmel verwijderen en opnieuw met speciale verf schilderen. Dat beetje schimmel dat er was is vervelend maar niet onoplosbaar . Dan heb ik in mijn leven wel ergere schimmel het huis uit gekregen door waterschade. Ik had 3 verdiepingen die onder water stonden toen het dak eraf was en er noodweer kwam.
Ook Carmen en Heinz kwamen voorbij en Heinz maakte het er niet beter op door te zeggen dat dit niet oplosbaar is en je warme drogers nodig hebt en weet ik al niet meer. Zo goed als ik het nu in 24 uur kan zien geen nieuw water en boven zo goed als alles droog en beneden ook.Wat beluchtingsgaatjes gemaakt voor de tussenliggende ruimte. Moet alleen nu de schimmel plek die achter onze keuken zat nog weg halen maar als we de papierlaag weg halen zit er geen schimmel onder.Dan moest ik mij werkelijk snel uit de voeten maken want Jan zat al te wachten in de auto, we gingen naar de bios. Naar de film van James Bond.. Het was een lange film , geen typische James Bond , weinig actie en veel geleuter. Een sterfscene van het begin tot het einde. Ik was er niet kapot van.
We wraen pas kwart over 11 weer thuis , het was een lange film.
Ik ben nog een poosje in bed tv gaan kijken , ik moet altijd even acclimatiseren.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Ik vond de bond film geweldig 😀😀

Erna 2021-11-14 12:58:48

Heb gisteren ook Sinterklaas gekeken incl. de traditionale erwtensoep gegeten. Ik vind het ook heerlijl af en toe sesamstraat te kijken😉

Marjanne 2021-11-14 13:49:34
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.