Dreikönigstag

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen werd ik wakker van de sneeuwschuiver en gelijk erna ging de wekker. Babyfoon aan en dommelen. Om 7 uur was Sabrina wakker dus heeft Jan haar gehaald. In bed tv kijken en Oma ging om half 9 douchen en toen kwam Theresa pas boven. Koffie , ontbijt , Sabrina gevoerd en nu half 11 en tijd voor een 2e bak koffie.
Jannick belde en die komt zo koffie drinken en de autopapieren en zijn 2e sleutel halen. Ze hbben de Renault Espace gekocht, Jannick heeft zijn auto aan Carmen verkocht. Die heeft Arbeitslosengeld en krijgt geen leasing , omdat ze geen auto heeft vindt ze geen werk want dan is ze aan Gröbming gebonden. Ze heeft een koopverdrag met Jannick en betaald hem maandelijks geld en Jannick gebruikt dat voor zijn afbetaling. Ze hebben een groot bedrag aanbetaald dus dan is hij voor een laag bedrag pm verzekerd van zijn auto en toch als hij het huis overneemt voldoende om alles te kunnen betalen.
Ik brak in de tussentijd een bord en scherven brengen geluk dus het gaat de goede kant op. En bij nader inzien wacht ik met mijn koffie tot Jannick er is dan kunnen we samen koffie drinken. Meli moet werken.
Ik heb de kinderen pannenkoeken beloofd dus die gaan we straks eten.
Het was gezellig toen Jannick was gekomen, kinderen blij en hij ging uiteindelijk pas tegen 1 uur. Behalve zijn autopapieren moest hij ook zijn katastrofe uitrusting van het rode kruis meenemen. Vanmiddag een anti corona demonstratie of hoe moet je dat noemen. Mensen die niet in de corona geloven en het is allemaal niet zo erg.Dus tegen elke maatregel en tegen inenten en ik denk dan kunnen ze een geinfecteerde er niet tussen in laten en dan met de nieuwe variant zodat je zeker bent dat ze besmet raken. Ze moeten flink ziek worden zodat ze weten waar het over gaat. Bij Ingrid waren er 25 besmet en 2 gestorven aan de corona en 1 normaal afgelopen week. Nog 1 in het ziekenhuis. En ja die mensen waren gezeien leeftijd en voorgeschiedenis toch wel gestorven maar de corona nam ze nu. De demo is in Liezen en er hbben zich 600 aangemeld. Er was al eerder een demo in Gröbming die bracht 20 mensen op de been. Niks van meegekregen. Er was weer een laag sneeuw vannacht bijgekomen en de wereld ziet er weer prachtig uit vooral met de blauwe lucht en zon. Het is het ideale skiweer. Theresa mag morgen weer.
Zaterdag komen dan Meli en Jannick weer samen. Kunnen we wat aan de verjaardag van Jannick doen. Die is vrijdag jarig maar dan moet Meli ook werken. Ik denk eraan om een taart te maken en een beetje versieren met de kinderen.
Ik heb de pannenkoeken gebakken en we hebben gegeten met de kinderen. Ook gezellig aan tafel. Sabrina gebruikt wat meer tijd en we snijden alles in stukjes maar dan peuzelt ze zelf alles op met haar vorkje. Voor Ingrid had ik nog zoete aardappele n doperwten en worteltjes van gisteren en daar een kaasschijf bijgebakken met Preiselbeeren. Dan hoeft ze dat alleen warm te maken of ze eet bij ons het op net wat ze wil.
In de middag fotos van Theresa´s telefoon naar mijn pc gedaan. Een paar leuke ook op de site gezet. Bij 5 en 24 december en 4 januari. Zo wordt het ook steeds meer een familieblog. Ze wordt ouder en ze heeft belangstelling voor dit soort dingen.
Ik vond weer een mail van Maureen in mijn postbox gezellig om te lezen-
Dan Sabrina de broek vol en die dan ook maar gelijk pyama aan gedaan dan is ze maar vast klaar. Zo nog wat op tafel zetten en dan kunnen we wat eten. Dan is het wachten op Ingrid en dan zit onze dag er weer op.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Een anti-corporaties demonstratie in Gröbming? Kan ik me ook niets bij voorstellen. 😁

Annemarieke 2021-01-06 18:40:34
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.