Shoppen met lange adem

Oostenrijk, Liezen

Vandaag rondom 8 wakker en nog wat dommelen bij de tv en dan eruit. Het was weer wit van de vorst maar echt ongelooflijk zonnig weer met strak blauwe lucht. Volgens het weerbericht van gisteravond waren we vannacht het koudste met min 3 en wordt het vandaag het warmste met 14 graden van de hele Steiermark. De deur staat al open en nog even snel straks alles doorlopen want we verwachten een totale lock down. In de vriezer kan ik niets meer hebben dus alles wat bevroren bewaard moet blijven valt af. Ik denk al lang na over een 2e vriezer want vooral als je brood wil bewaren is er geen plaats voor wat anders.
Ik wilde vanmorgen op mijn site schrijven maar alles is error dus ik probeer het later nog wel eens. Ik schrijf op de pc en zet het dan later wel erop.
Al mijn moeite met de administratieve dingen heeft toch nog wat opgeleverd en ik ben erg happy. Het gaat in totaal om meer dan 900 Euro. Er is weer veel druk van mij afgevallen. Ik moet nog wel achter de zorgverzekering aan want die wilden ook geld zien en ook dat is onterecht want was gekoppeld aan het inkomen voor 2019 opgave die nu is terug gezet.Maar de stress is gewoon veel minder.
Ik was aan het nadenken wat ik nog nodig zou kunnen hebben en Ingrid kwam koffie drinken. Ze vroeg heb jij nog wat nodig en ik zei haar ja in ieder geval dozen melk en die zijn ergens in de aanbieding dus Ingrid oh die heb ik ook nodig. Dus even snel de folders onder de tafel doorgenomen en het bleek de Spar te zijn. Ze wilde naar Liezen gaan en vroeg ga je mee. Ja dat wilde ik wel en Sabrina bij Jan gelaten. Theresa ging mee. Het was nog vroeg datr we in Liezen aankwamen en het was idioterie . Geen enkele parkeerplak op welk parkeerterrein dan ook bij geen enkele winkel (ze hebben allemaal een eigen parkeerterrein) We waren eerst naar de Spar gegaan en vonden een plekje . Een kar gevonden en naar binnen. Ingrid 2 dozen melk en ik 2 dozen melk . Ik wilde de doos aan de handvaten in de kar zetten scheurde het karton en schuurde langs mijn vinger . Een klein sneetje maar bloeden. Het droop eraf ik heb altijd pleistertjes voor de kinderen bij me die kwamen goed van pas vinger in de mond dan Ingrid snel er wat op geplakt en aan de medewerkster die achter ons bezig was gezegd dat er allemaal bloed druppels lagen. Dan naar de kassa en alle kassa´s bezet en lange rijen met afstand. Dan moest Ingrid daar naar de H en M en ik de dozen in de auto gezet. Daar op het parkeerterrein mag je 2 uur staan en er liepen veiligheidsmensen met camera die alle nummerborden fotografeerden en dan kunnen ze aan de hand daarvan zien hoe lang mensen staan. Er zijn altijd mensen die de parkeerplekken om gratis de hele dag te parkeren gebruiken. Normaal doen ze daar niet moeilijk om maar nu dus wel.
Dan zijn we naar de Müller gereden waar de Adventskalender was aangekomen en Ingrid kon ruilen. Lange rijen om naar binnen te mogen alleen met mandje mocht dat en er stond iemand voor de deur. Als de mandjes op waren was dus het maximale aantal binnen en het is dus echt een grote winkel. Ook gelukt en dan naar de Lidl. Daar viel het al tegen want veel dingen waren gewoon uitverkocht. Maar wel wat dingen die ik nodig had gescoord. De koffie bonen voor mij en de gemalen koffie voor Jan. Bananen en yoghurt voor Jan . Ingrid moest nog bij wat winkels in de Eli zijn en slaagde voor de kinderen voor een partijkleding maar wel alles met 25 % korting wat in haar geval een hele hoop was. 6 Leggings , 6 langarm shirts erop , strumpfhosen en bij de kassa een pakje met hele leuke mondmaskers voor kinderen en ik een kerstuitvoering voor Jan en mij. Ook Ingrid had leuke gevonden. We waren dus heel lang onderweg voor weinig winkels. Pas tegen 2 thuis. Het was overal dikke mist behalve in Gröbming super zonnig en blauwe lucht. Snel wat te eten gemaakt Vlaamse frieten met een viandel . Dan om half 3 Sinterklaas aankomst kijken. De kinderen vonden het erg leuk en ik vond er niets op aan te merken. Ingrid had een grote zal met pfeffernüsse lebkuchen die heel goed smaakten. Daarna gingen allen weer en Theresa kwam tegen de avond weer boven en zit met haar telefoon te spelen.
De volledige lock down gaat maandag op dinsdag om 00.00 uur in. Mogen niet meer naar buiten alleen om naar je werk te gaan. Winkels gaan dicht op levensmiddelen na. Je mag naar een arts . De scholen en Kiga gaan ook dicht alleen als ouders in de arbeid moeten mogen ze gaan. Ik heb tegen Ingrid ook gezegd probeer of Sabrina dan als je werkt wel kan gaan. Ze heeft al zo veel achterstand en het doet haar zo goed. Dat moet ze dus maandag overleggen .


Ik vond de fotos zo lief van de kat en de hond van Erna . En er stond laatst ook een filmpje. Ik heb ze hierbij gezet. https://www.facebook.com/erna.bodrij.1/videos/1986468844831119



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.