Een zeer vermoeiende dag

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen wel vroeg wakker met half 7 dus toch eerst een beetje tv en dan opgestaan. Ik was al helemaal klaar toen Ingrid met Sabrina koffie kwam drinken en we even wat dingen op elkaar afstemden . Jan en ik gingen daarna gelijk boodschappen doen in Stainach . Eerst naar de Landena waar ik goede oogst had een hele grote Weinkäse voor 5,47. Dat is een bedrag waar je normaal een klein kaasje hebt en deze is ongeveer 4 kaasjes. Ook hadden ze kleine kaasjes allemaal 2e gratis dus ook nog andere meegenomen. Verder nog wat diepvries dingen en potjes met van alles en nog wat. Dus ik was daar al tevreden. Dan nog even naar de Hofer en dan naar de Penny. Helaas waar ik voor ging bij de Penny allemaal uitverkocht maar nog wel andere boodschappen meegenomen. Dan naar huis en alles uitgeladen en naar boven gesjouwd en ik had bijna alles in de kast. Bij ons om de hoek bij de brug zagen we dat er een ongeluk geweest moet zijn want de werkelijk dikke buizenhek lag over een groot stuk vernield en wij hebben ondanks dat we toch steeds thuis waren niets meegekregen dus ik vroeg het Ingrid en die kijkt me aan van huh. Die had het vanmorgen niet eens opgemerkt waarschijnlijk omdat het nog aardig donker was en er geen afscheiding van dat rood witte band was. Zegt ze oh was het dat gisteravond rondom 21 uur hoorden ze een gigantische klap maar dacht dat het door de Eurofighters kwam omdat die hier nu oefenen en dat waren in de middag behoorlijke klappen. Ze had nog aan Jannick gevraagd vliegen die dan ook in de avond ja had hij gezegd waarom niet.
De gemeente heeft aan mijn klachten over de begroeiing aan de Bach gehoor gegeven en het woekerende groen en struiken is nu allemaal weggehaald dus zicht genoeg. Dus nu geen ophopingen meer van rotzooi als de Bach hoog water heeft en het kan nu gewoon doorstromen. Die Verklausungen zijn gewoon gevaarlijk en we hadden al een keer problemen daardoor moest de brandweer komen. Maar aan de andere kant is het langs de Bach helemaal vrij , we hebben ook geen idee wat daar nou gebeurd kan zijn, we denken een geval van even Apeldoorn bellen.
Vraagt Ingrid zijn jullie al klaar met boodschappen doen en ik ja maar helaas niet alles waar we voor gingen en ze zegt ga je dan nog met mij mee dan gaan we gelijk weg (ze zou eigenlijk later gaan) Dus tegen Jan gezegd dat ik met Ingrid mee ging en dat hij dan Theresa moest opvangen. Ze konden in principe ook wat eten bij Ingrid want het stond daar klaar.
Dus wij op weg en dit keer naar Liezen. Ingrid moest naar de Krankenkasse dan wachtte ik met Sabrina in de auto. Dan door naar de Penny want Ingrid had ook dingen nodig maar ook zij moest zonder die dingen weg maar ik had wel de dozen melk al hadden ze er geen 2 meer maar 1 1/2 maar daar kom ik weer een poos mee klaar. Dan door naar de andere Penny meer in Liezen zelf , ik gewacht met Sabrina en ja hoor daar had ze ook de dingen die ze wilde. Ze wilde voor haar moeder van die olie dingen die meerdere dagen branden want Allerzlelen /Allerheiligen komen eraan. Die waren in de aanbieding 5 stuks voor 1.99 en anders 99ct per stuk . Ze heeft gelijk een grote voorrraad meegenomen. We moesten alles wat we kochten bij Sabrina achterin kwijt want we hadden geen idee hoe groot de nieuwe kinderwagen zou zijn. Dan kwam er telefoon dat de man van het Sänitaterhaus uit Graz in 20 minuten in de Arcade zou zijn. Omdat hij langs Liezen kwam had hij de kinderwagen meegenomen maar tussen de middag zijn die winkels dicht dus had Ingrid in de parkeergarage van de Arcade afgesproken.
Ingrid nog snel naar de Möbelix en dan naar de parkeergarage waar we tegelijkertijd aankwamen.
De kinderwagen is zo mooi en zo zwaar maar zo wendbaar . Die kan om zijn eigen as draaien dus ook in kleine ruimtes kan je dan draaien. Alles werd uitgelegd en afgesteld op Sabrina die als een prinsesje erin zat. Er komt nog een verhoging van de voetensteun na gestuurd omdat Sabrina nog niet met haar voetjes bij de hoogste stand kan. Ze liet zich niet kennen en zette haar voetjes zijdelings op de verhoogte zijkanten van die voetensteun want daar kon ze wel bij. Hij is mintgroen met grijs- En dat allemaal voor een prijs van een halve auto als je een kleine auto koopt. Ingrid kreeg hem opgevouwen achter in de auto al is het gewicht best een probleem. Dan weer eruit en zijn we een rondje Arcade gaan doen. Bij C & A was er uitverkoop van speelgoed (verwachtte ik niet bij C&A) Dus ik had een legofriend en playmobil voor de helft van de prijs. Ook Ingrid had een hele berg playmobil voor de nichtjes en Theresa en voor Sabrina een klein rugtasje van Spirit en nog wat dingetjes. Ze hadden ook doosjes duplo maar die had Sabrina al. Maakt toch uit ipv 10 Euro 5 Euro. Ik had van Legofriends ook van 10 voor 5 en kleine doosjes playmobil voor 1,90-
De auto was afgeladen en we hadden nog haast ook want Theresa moest om half 5 in de Turnsaal voor de Skiclub zijn. Dus ik snel wat warms te eten gemaakt voor Jan en mij (salade met Röstitosti met kaas en ham en een gebakken eitje erop) Ik had het net naar binnen gewerkt moest ik alweer gaan en Jan ging mee en Ingrid besloot om toch mee te gaan omdat het nog steeds warm buiten was . Theresa afgezet en Ingrid ging terug met Sabrina en Jan en ik naar de huisarts voor de recepten. Dat was voor de meeste medicijnen geen probleem maar de Krankenkasse moest weer bewilligen voor de Brillique en die weigerde want ze zeiden meer dan 5 maanden heb je dat niet nodig en dus geen bewilliging. Jan gebruikt het al bijna 2 jaar en we mochten het niet afstellen van de artsen in de Dopplerklinikum. Nu gaat ze morgen bellen met de Doppler om te vragen of Jan het echt moet gebruiken. Ze hebben expres dit voorgeschreven omdat bleek dat de andere medicijnen niet hielpen en ze toen zijn bloed met medicijnen gekruist hebben en daar kwam dit uit. Zo heb ik elke keer weer stress.
Maar ook goede dingen vandaag want toen ik in Liezen was belde de belastingdienst omdat ik protest had neergelegd dat we over 2017 ineens een hoog inkomen hadden en we daardoor moesten betalen en de zorgtoeslag terug moesten betalen. Dat is nu gewijzigd en we moeten niets betalen en ik moet wel protest neerleggen bij de zorgtoeslagen zodat ze ons weer geld geven ipv inhouden.
Na de huisarts waren we naar de apotheek en toen was het te weinig tijd om terug naar huis te lopen en dan weer terug te lopen om Theresa op te halen. Dus zijn we gaan koffie drinken bij de Stefflbäck en dan terug naar de Turnsaal van de Volsschule gelopen en Theresa opgehaald. Die had net zoals de andere kinderen een rode kop en was totaal bezweet. Dus haar uitgekleed en droge kleding aan gedaan en buiten een muts op want haar haren waren ook klets. thuisgekomen vloog ze aan tafel en riep ik heb zo´n honger. Wij ook naar boven en maar wat van de kaasjes en crackers neergezet. Het was intussen 19 uur en ik ben totaal uitgeblust .

Vandaag is Jula jarig en ook alweer 6 jaar. Van harte gefeliciteerd allemaal en ik hoop dat jullie een fijne dag gehad hebben

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.